Bolig & Interiør

Sofaens nye klær

Tenk om det hadde vært like morsomt å kjøpe sofa som nye klær eller en ny veske? Dette var utgangspunktet for nederlandske Marcel Wanders' sofa «Boutique» for Moooi.

Foto: Edland Man
Foto: Edland Man Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruk og kast


I tillegg vil Marcel Wanders bruk-og-kast-mentaliteten til livs. Det er klart man går lei av en sofa. Spesielt om man investerer i en som ikke bare er praktisk eller passer til fargen på tapetet. Men det burde da ikke være nødvendig å kjøpe en helt ny sofa hver gang man har lyst på forandring?


BildespesialDet er ikke noe grensesprengende i det å kjøpe nye trekk til sofaen sin. Det grensesprengende her ligger mer i den uortodokse utførelsen. Det er ikke ofte en finner sofaer forkledd som en Chanel-drakt eller i bare undertøyet...

Vi kommer altså tilbake til håndvesken. Hvorfor bryr en rekke damer seg så mye mer om håndveskene sine enn om sofaen? Og hvorfor synes de det er morsommere å kjøpe nye klær?

Nå kan en altså slå to fluer i én smekk: Her er de morsomme sofaene - og når en går lei, kan en kjøpe nye klær. Enten en går for hvit damask med fuskpelskant, nattsvart medmørkeblå narcissuslinjer, pappa-sofa med ulike trekk og løst pledd til å legge over seg når en skal hvile middag, eller en sofa der Wanders har tegnet inn dagboken sin fra de siste par årene.

Moooi og forhandlerne vil føre de ulike trekkene, samt introdusere nye i årene som kommer. Den nye sofaen kommer som 1,2 og 3-seter, samt en puff/fotstol.

Uventet god økonomi?


Design is the unexpected welcome, står det når man går inn på Mooois nettsteder. Det er noe i det. En vet aldri helt hva en får se fra Moooi, men det ene møbelet etter det andre, får en varm velkomst i markedet. Den eneste som ikke alltid er like fornøyd, er lommeboken. Prisene er relativt stive.

Da vi besøkte Stockholmsmessen tidligere i år, så vi på et enkelt skrivebord med et smart lite rom under bordplaten. Bordet målte kanskje 60 x 1,20 meter. Prisen? 18 000 svenske kroner...

Og sofaen blir nok ikke billigere når den kommer i butikkene våren 2007, snarere tvert imot. Selv om prisen ikke var klar for det norske markedet, mente Mooois representant at en 2-seters sofa vil koste minst det dobbelte. Men skal en først bruke en halv formue på en sofa, så er det god økonomi å kjøpe en kvalitetssofa som varer, og som du kan bytte ut trekket på, om du skulle gå lei.

Wanderboy

Marcel Wanders er Nederlands nye design-wonderboy. I tillegg til å være kreativ leder for, og medeier av Moooi, driver han sitt eget kontor som designer alt fra hele interiørkonsepter til mosaikkfliser. Å lese kundelisten hans, er som å ta frem hvem-hva-hvor i europeisk design: Bizazza, Kartell, Droog, Flos, Cappellini...

I fjor fikk han det ærefulle oppdraget å redigere The International Design Yearbook, og han har sittet i en rekke juryer og gjesteforelest ved flere store universiteter. Wanders har også blitt tildelt en rekke prestisjetunge designpriser, sist ble han kåret til Årets Designer 2005/2006 av Elle Decoration International.

Møblene hans har vært utstilt på en rekke av verdens fremste museer, blant annet MoMa i New York, Victoria & Albert museum i London og kunstindustrimuseet i København.

I Norge?

Moooi føres av flere eksklusive møbelforhandlere i Norge, blant annet: TIT i Bergen; Møbelgalleriet i Kristiansand, Moss og Tønsberg; Tannum i Oslo (kun belysning).

(Artikkelen er levert av DinSide.no)

Foto: Edland Man

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer