Interiør

Spill på kontrastene

En gammel og skjev leilighet er nå blitt et hjem med rått treverk og rosa vegger i herlig harmoni.

INTERIØR OG BOLIG: Miksen av design og gjenbruk gir en fin balanse, som ifølge Sofie Parelius gjør hjemmet ekstra hyggelig. Leiligheten er full av ting som paret har arvet. FOTO: Julie Wittrup og Mikkel Dahlstrøm/Another Studio
INTERIØR OG BOLIG: Miksen av design og gjenbruk gir en fin balanse, som ifølge Sofie Parelius gjør hjemmet ekstra hyggelig. Leiligheten er full av ting som paret har arvet. FOTO: Julie Wittrup og Mikkel Dahlstrøm/Another Studio Vis mer
Publisert

Loftsleiligheten med skråtak og skjeve vegger er parets første leilighet. De flyttet begge fra barndomshjemmene sine lenger nord. Selv om leiligheten var veldig gammel og hakket for liten, visste de begge at det ville være vanskelig å finne andre boliger som de hadde råd til. Derfor var ikke avgjørelsen så vanskelig likevel, for paret så mye uutnyttet potensial, som de i senere tid har gjort mer ut av.

– Det første vi gjorde, var å bytte ut de ruglete tapetene med helt glatte vegger. Det føles mye penere og mer tidsriktig, forteller Sofie Parelius.

Da alle veggene var nye og hvite, følte de at rommene manglet farger og personlighet.

– Vi malte soverommet helt mørkt, halve kjøkkenet mørkegrønt, stuen lysegrå og spisestuen fikk en rosafarge med kalkeffekt. Vi var begge klare for å skape noe litt annerledes, og har derfor ikke vært redd for å kaste oss ut i noen litt vågale valg som tilfører karakter til hjemmet vårt, forklarer Sofie.

LES OGSÅ: La deg inspirere av Pernilles vakre hjem!

Selv om hun og kjæresten Kristoffer følte de tok noen modige fargevalg, har de ikke angret. De trives fortsatt godt med de malte veggene. De var oppmerksom på at trendbildet endrer seg fort, og de ønsket ikke å velge nyanser de fort ville bli lei. Så utfordringen var å finne farger som ikke går på akkord med hva de liker, men samtidig tåler tidens tann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer