Interiør

Spill på kontrastene

En gammel og skjev leilighet er nå blitt et hjem med rått treverk og rosa vegger i herlig harmoni.

INTERIØR OG BOLIG: Miksen av design og gjenbruk gir en fin balanse, som ifølge Sofie Parelius gjør hjemmet ekstra hyggelig. Leiligheten er full av ting som paret har arvet. FOTO: Julie Wittrup og Mikkel Dahlstrøm/Another Studio
INTERIØR OG BOLIG: Miksen av design og gjenbruk gir en fin balanse, som ifølge Sofie Parelius gjør hjemmet ekstra hyggelig. Leiligheten er full av ting som paret har arvet. FOTO: Julie Wittrup og Mikkel Dahlstrøm/Another Studio Vis mer
Publisert

Loftsleiligheten med skråtak og skjeve vegger er parets første leilighet. De flyttet begge fra barndomshjemmene sine lenger nord. Selv om leiligheten var veldig gammel og hakket for liten, visste de begge at det ville være vanskelig å finne andre boliger som de hadde råd til. Derfor var ikke avgjørelsen så vanskelig likevel, for paret så mye uutnyttet potensial, som de i senere tid har gjort mer ut av.

– Det første vi gjorde, var å bytte ut de ruglete tapetene med helt glatte vegger. Det føles mye penere og mer tidsriktig, forteller Sofie Parelius.

Det er ikke bare samspillet mellom det rå og det feminine som gjør leiligheten interessant. Også ulike materialer, som varme konjakknyanser på skinn og tre mot kjølig krom og marmor, skaper spennende motsetninger.
Det er ikke bare samspillet mellom det rå og det feminine som gjør leiligheten interessant. Også ulike materialer, som varme konjakknyanser på skinn og tre mot kjølig krom og marmor, skaper spennende motsetninger. Vis mer
Sofie har alltid ønsket seg et stort tre eller en massiv plante, men etter utallige forsøk på bananpalmer har hun nå funnet en ny favoritt: fikentre. Det vokser seg større og større, og tåler inneklimaet mye bedre.
Sofie har alltid ønsket seg et stort tre eller en massiv plante, men etter utallige forsøk på bananpalmer har hun nå funnet en ny favoritt: fikentre. Det vokser seg større og større, og tåler inneklimaet mye bedre. Vis mer
Alle maleriene som henger på veggene, har Sofie malt selv. Hun har alltid elsket å male ansikt, og det kreative stammer nok fra moren, som også alltid har malt.
Alle maleriene som henger på veggene, har Sofie malt selv. Hun har alltid elsket å male ansikt, og det kreative stammer nok fra moren, som også alltid har malt. Vis mer

Da alle veggene var nye og hvite, følte de at rommene manglet farger og personlighet.

– Vi malte soverommet helt mørkt, halve kjøkkenet mørkegrønt, stuen lysegrå og spisestuen fikk en rosafarge med kalkeffekt. Vi var begge klare for å skape noe litt annerledes, og har derfor ikke vært redd for å kaste oss ut i noen litt vågale valg som tilfører karakter til hjemmet vårt, forklarer Sofie.

LES OGSÅ: La deg inspirere av Pernilles vakre hjem!

På kjøkkenet har paret fjernet flere overskap, fordi de fikk rommet til å virke så tettpakket. Etter at de tok dem ned, føles det lille kjøkkenet en anelse større og også lysere. Men det å fjerne skap har også sine ulemper, og mangel på oppbevaringsplass gjør at panner og kjeler nå henger framme.
På kjøkkenet har paret fjernet flere overskap, fordi de fikk rommet til å virke så tettpakket. Etter at de tok dem ned, føles det lille kjøkkenet en anelse større og også lysere. Men det å fjerne skap har også sine ulemper, og mangel på oppbevaringsplass gjør at panner og kjeler nå henger framme. Vis mer
Det lille kjøkkenet hadde ikke plass til kjøleskap, så det står i spisestuen. Men hva gjør vel det når de har et så lekkert Smeg-kjøleskap?
Det lille kjøkkenet hadde ikke plass til kjøleskap, så det står i spisestuen. Men hva gjør vel det når de har et så lekkert Smeg-kjøleskap? Vis mer
Kombinasjonen av de klassiske, stramme Arne Jacobsen-stolene og det grove spisebordet skaper god stemning i spisestuen.
Kombinasjonen av de klassiske, stramme Arne Jacobsen-stolene og det grove spisebordet skaper god stemning i spisestuen. Vis mer

Selv om hun og kjæresten Kristoffer følte de tok noen modige fargevalg, har de ikke angret. De trives fortsatt godt med de malte veggene. De var oppmerksom på at trendbildet endrer seg fort, og de ønsket ikke å velge nyanser de fort ville bli lei. Så utfordringen var å finne farger som ikke går på akkord med hva de liker, men samtidig tåler tidens tann.

Nå som de har bodd her en stund, har leiligheten vokst med dem. Da de først flyttet inn, gjorde pris og beliggenhet utslaget, og Sofie og Kristoffer flyttet på mange måter inn her i mangel på bedre alternativer.

Med innredningen på plass har de fått øynene opp for flere og flere detaljer de nå ikke ville vært foruten, og som man ikke får i splitter nye bygninger. Originale tregulv med et rått preg, murstein som kommer til syne og skråtak er blant særegenhetene som de nå elsker – og som i stor grad skaper spenning og en god motvekt til de mange feminine detaljene i interiøret.

LES OGSÅ: Sarah og familien bor i en funkisvilla som har fortid som bordell

På soverommet falt valget på en helt mørk veggfarge som paret elsker.
På soverommet falt valget på en helt mørk veggfarge som paret elsker. Vis mer

– Jeg tror jeg snakker for oss begge når jeg sier at vi heller vil bo i noe gammelt enn noe helt nytt. Det skjeve og uperfekte har så mye sjarm, sier Sofie.

– Hjemmet vårt kan absolutt kalles rustikt, og jeg tror det røffe og litt uferdige uttrykket er noe av det som gjør at vi trives så godt. I kombinasjon med delikate detaljer og tidløst design blir det akkurat som vi vil ha det, forklarer Sofie, som beskriver seg selv som en tøff jente som har vokst opp med to brødre og spilt fotball. Samtidig har hun en forkjærlighet for kjoler og nips som glitrer, og hun driver også en egen moteblogg. Og nettopp disse kontrastene er det som kommer til syne i hjemmet.

LES OGSÅ: Trikset som tilfører bildeveggen det lille ekstra!

De svartmalte vinduskarmene er en av mange detaljer i leiligheten. Her står en designlampe signert PH.
De svartmalte vinduskarmene er en av mange detaljer i leiligheten. Her står en designlampe signert PH. Vis mer
Gulvet i gangen har stått urørt siden de flyttet inn. De liker at hver skramme og hvert hakk forteller en historie.
Gulvet i gangen har stått urørt siden de flyttet inn. De liker at hver skramme og hvert hakk forteller en historie. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer