interiør:

Stille natt

I den klassiske, gamle leiligheten pyntes det til jul med tanke på barndomsminner og tradisjoner. Men pynten tar aldri overhånd.

Juleglasskulene stammer fra Nürnberg i Tyskland, der en blomstrende glassindustri fra midten av 1800-tallet skapte super-tynne kuler. FOTO: Iben og Niels Ahlberg
Publisert

Tiden for å pynte til jul vekker gode barndomsminner hos Sarah Aunvig Kjærgaard. I hennes barndoms­hjem ble julen alltid markert på alle mulige måter, og derfor er det først og fremst hun som står for dekoreringen av familiens leilighet i ­København når det nærmer seg jul.

I tillegg til henne og mannen Christian huser hjemmet også de to småguttene deres. For Sarah betyr det mye å gi dem minner om julen som de kan ha med seg videre i­ ­livet, ­akkurat som hun selv fikk.

– Etter at vi fikk barn, er det ekstra fint å kunne oppleve julen på nytt gjennom ­deres øyne, sier hun.

Allerede når kalenderen nærmer seg november, har hun begynt å glede seg. Til julepynten i byen, til den helt spesielle stemningen og forventningene, og til å hente ­eskene med pynt fra kjelleren.

Det siste skjer i slutten av november. Mens barna elsker tradisjonen med bomull og nisselandskap, gran og kremmerhus, er Sarah selv mest glad i det hun kaller «Stille natt»-jul med levende lys i tussmørket og julestemningen som legger seg som et fint filter over hverdagen.

– Jeg er litt gammeldags når det kommer til jul

Ønsket om å holde julepynten bare som et fint filter, er en av årsakene til at Sarah i år har valgt å holde seg til få farger som går igjen i alle rom. På julebordet harmonerer messingstakene med julegavene i gullpapir, tallerkenbrikkene i bast, gule blomster og serviettringene. Rødfargen fra stearinlysene går igjen i bærene i blomsterdekorasjonen, i båndet på gavene og i miniatyrkulene på de små sølvtrærne på bordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer