interiør:

Stine har ny julepynt hvert år

I år er det isblått som gjelder.

JULEHJEM: – Jeg elsker blandingen av den helt klassiske julepynten, som pryder det store treet vårt i stuen, og det mer moderne uttrykket, som jeg prøver å skape i kransene og dekorasjonene, sier Stine Damborg Hust.
JULEHJEM: – Jeg elsker blandingen av den helt klassiske julepynten, som pryder det store treet vårt i stuen, og det mer moderne uttrykket, som jeg prøver å skape i kransene og dekorasjonene, sier Stine Damborg Hust. Vis mer
Publisert

Hvert år velger Stine Damborg Hust et nytt juletema, som hun dekker årets bord etter. Det ­tilfører noe helt spesielt når ­julebordene er en overraskelse som er gjennomtenkt ned til den minste detalj.

– Desember skal være noe helt eget, og min indre estetiker får fritt spillerom når jeg planlegger årets julebord og dekorasjoner, sier Stine, som starter planleggingen av årets pynt en god stund før julemåneden. Da ­henter hun blant annet inspirasjon fra de ­årlige julebordene hos Royal Copenhagen, julemarkeder og bruktbutikker.

I den lyseblå spisestuen er årets julebord dekket slik at det komplementerer den herskapelige innredningen og de kjølige nyansene. En samling av høye gullysestaker med lys fra Ester og Erik er plassert mellom de to frostlignende dekorasjonene. Spisebord og stoler er av Hans Wegner. Det store gipsrelieffet er av Bertel Thorvaldsen, og gardinene er fra &Drape. Pendellampen, designet av Louis Poulsen, går igjen flere steder i huset.
I den lyseblå spisestuen er årets julebord dekket slik at det komplementerer den herskapelige innredningen og de kjølige nyansene. En samling av høye gullysestaker med lys fra Ester og Erik er plassert mellom de to frostlignende dekorasjonene. Spisebord og stoler er av Hans Wegner. Det store gipsrelieffet er av Bertel Thorvaldsen, og gardinene er fra &Drape. Pendellampen, designet av Louis Poulsen, går igjen flere steder i huset. Vis mer

– For meg kan julen gjerne være over­dådig, men ikke overdrevet. Det er en hårfin balanse der som jeg prøver å finne, sier Stine og fortsetter:

– Jeg elsker blandingen av den helt klassiske julepynten, som pryder det store treet i stuen, og det mer moderne uttrykket, som jeg prøver å skape i kransene og dekorasjonene. Jeg elsker å leke med uttrykket og fargene. I år er det en lyseblå farge som setter rammene for en klar, yndig og frostlignende jul. Også adventskransen som henger i silkebånd fra taket, har samme tema.

Familiens juletre er en stor nordmannsedelgran. Det er et tre som vekker mange minner fra barndommen, da Stines farfar var skogbruker og en gang leverte juletre til dronningen. Hvert barn har en julekule som symboliserer hvem de er. I karnappet er det plassert en Søren Lund-sofa og et Poul Kjærholm-sofabord.
Familiens juletre er en stor nordmannsedelgran. Det er et tre som vekker mange minner fra barndommen, da Stines farfar var skogbruker og en gang leverte juletre til dronningen. Hvert barn har en julekule som symboliserer hvem de er. I karnappet er det plassert en Søren Lund-sofa og et Poul Kjærholm-sofabord. Vis mer
Stine er heldig som har to spisebord hun kan dekke. Begge er holdt i isblå nyanser og gylne detaljer. Her har hun dekket med hvit porselen fra Royal Copenhagen og små messingholdere til de slanke lysene. Bestikket er fra Georg Jensen, og glassene er vintage.
Stine er heldig som har to spisebord hun kan dekke. Begge er holdt i isblå nyanser og gylne detaljer. Her har hun dekket med hvit porselen fra Royal Copenhagen og små messingholdere til de slanke lysene. Bestikket er fra Georg Jensen, og glassene er vintage. Vis mer

En del av julepynten er forbundet med barndomsminner. Stjernen i toppen av treet er arvet etter Stines farmor. Porselensenglene på det store bordet er en gave fra Stines mor, som hun fikk da hun var liten, og flere av glasskulene på juletreet har stor affeksjonsverdi for familien. For Stine er det nemlig historiene som er forbundet med julen, som skaper den største gleden og som gjør høy­tiden ekstra magisk for store og små.

– Den røde dekorasjonen i spisestuen er laget av gamle glasskuler som hadde noen skavanker her og der, noen greiner fra blomsterhandleren og en antikk glassoppsats kjøpt for en slikk og ingenting i en brukt­butikk, sier Stine, som er veldig opptatt av å gjøre julepynten til en del av resten av innredningen.

Noen kvister, som er plassert i en høy gulvvase og er blitt pyntet med blanke kuler, samt noen julekuler og et rødt lys i vinduskarmen gir et diskré hint om jul.
Noen kvister, som er plassert i en høy gulvvase og er blitt pyntet med blanke kuler, samt noen julekuler og et rødt lys i vinduskarmen gir et diskré hint om jul. Vis mer
Levende lys må det være for at det skal bli julehøytid hjemme hos Stine.
Levende lys må det være for at det skal bli julehøytid hjemme hos Stine. Vis mer

– Det er viktig for meg at vi prioriterer hvert rom. Jeg elsker at innredningen blir en opplevelse i seg selv, og at det overalt er vakre ting som appellerer til sansene, sier hun og legger til:

– Jeg blir særlig grepet av stemningen i gamle bygninger, på museer og reiser. ­Spesielt i Marias-kvarteret i Paris. Der har jeg skaffet meg mye brukt julepynt, som jeg har tatt med hjem. Pynten skal jo helst være fin og passe til det gamle huset vårt.

Den lyseblå duken og stoffserviettene er fra Georg Jensen Damask, mens de rosa vinglassene er bruktfunn fra Paris.
Den lyseblå duken og stoffserviettene er fra Georg Jensen Damask, mens de rosa vinglassene er bruktfunn fra Paris. Vis mer
Et stort vitrineskap pryder veggen i spisestuen. I skapet har de plass til all verdens fat, kopper og glass. Men i desember plasseres også julepynt her. Du kan gjenskape stilen ved for eksempel å plassere flere Ikea-skap ved siden av hverandre.
Et stort vitrineskap pryder veggen i spisestuen. I skapet har de plass til all verdens fat, kopper og glass. Men i desember plasseres også julepynt her. Du kan gjenskape stilen ved for eksempel å plassere flere Ikea-skap ved siden av hverandre. Vis mer
En overdimensjonert lerkegrein i en vase fra Kähler er pyntet med julekuler og tilfører noe skulpturelt til kjøkkenet fra Invita. En gammel gullkrans, som er blitt dekorert med grankvister, pynter opp døren.
En overdimensjonert lerkegrein i en vase fra Kähler er pyntet med julekuler og tilfører noe skulpturelt til kjøkkenet fra Invita. En gammel gullkrans, som er blitt dekorert med grankvister, pynter opp døren. Vis mer
En krans pynter opp i vinduet over kjøkkenbenken i marmor.
En krans pynter opp i vinduet over kjøkkenbenken i marmor. Vis mer
Huset er hele 104 år gammelt og er definert som verneverdig.
Huset er hele 104 år gammelt og er definert som verneverdig. Vis mer
La forskjellige kranser være gjennomgående i innredningen. Det er en enkel måte å skape en spesiell julestemning på, og flere av kransene kan brukes igjen år etter år.
La forskjellige kranser være gjennomgående i innredningen. Det er en enkel måte å skape en spesiell julestemning på, og flere av kransene kan brukes igjen år etter år. Vis mer
Med et fat med julegodteri, kaffekopper og levende lys blir det rene hotellstemningen på soverommet.
Med et fat med julegodteri, kaffekopper og levende lys blir det rene hotellstemningen på soverommet. Vis mer
På badet er det blitt plass til innebygde skap, som har fått fine profilerte dører. Et par greiner som ble kappet av juletreet, og gamle lysestaker med en blanding av beige og røde stearinlys, tilfører herlig julestemning i vinduskarmen.
På badet er det blitt plass til innebygde skap, som har fått fine profilerte dører. Et par greiner som ble kappet av juletreet, og gamle lysestaker med en blanding av beige og røde stearinlys, tilfører herlig julestemning i vinduskarmen. Vis mer
De italienske flisene på badet er lagt i fiskebeinsmønster på både gulvet og veggene, og er gjennomgående for alle gulvene i huset. Den sarte beigegule fargen har fått selskap av et frittstående baderomsmøbel fra Aquadomo med armatur fra Medina Interior og speil fra Lemerand. En tett julekrans har funnet veien til badet sammen med et lite juletre.
De italienske flisene på badet er lagt i fiskebeinsmønster på både gulvet og veggene, og er gjennomgående for alle gulvene i huset. Den sarte beigegule fargen har fått selskap av et frittstående baderomsmøbel fra Aquadomo med armatur fra Medina Interior og speil fra Lemerand. En tett julekrans har funnet veien til badet sammen med et lite juletre. Vis mer
Eukalyptus og furu i vaser skaper stemning på soverommet. Sengetøyet er fra Georg Jensen, mens sengeteppet er fra Hay. Loungestolen er fra FDB Møbler, og gulvvasen er fra Ro Collection.
Eukalyptus og furu i vaser skaper stemning på soverommet. Sengetøyet er fra Georg Jensen, mens sengeteppet er fra Hay. Loungestolen er fra FDB Møbler, og gulvvasen er fra Ro Collection. Vis mer

Få stilen

Ring julen inn med lys dekor og nøytrale møbler.

Julekule (kr 35, Søstrene Grene).
Julekule (kr 35, Søstrene Grene). Vis mer
Julekule med relieff (kr 470, Wedgwood).
Julekule med relieff (kr 470, Wedgwood). Vis mer
Lysekrone (kr 700, Ellos Home).
Lysekrone (kr 700, Ellos Home). Vis mer
Pendel med glasskuppel (kr 2200, House Doctor).
Pendel med glasskuppel (kr 2200, House Doctor). Vis mer
Julekrans (kr 500, House Doctor).
Julekrans (kr 500, House Doctor). Vis mer
Adventsstake i tre (kr 400, Rusta).
Adventsstake i tre (kr 400, Rusta). Vis mer
Vase i keramikk (kr 2100, Pottery Jo).
Vase i keramikk (kr 2100, Pottery Jo). Vis mer
Etasjefat (kr 1580, Wik & Walsøe).
Etasjefat (kr 1580, Wik & Walsøe). Vis mer
Lenestol (kr 4500, SofaCompany).
Lenestol (kr 4500, SofaCompany). Vis mer
Rundt spisebord (kr 4000, Nordfom).
Rundt spisebord (kr 4000, Nordfom). Vis mer
Julestjerne (kr 560, Jotex).
Julestjerne (kr 560, Jotex). Vis mer
Juletre i plast (kr 8000, Star Trading).
Juletre i plast (kr 8000, Star Trading). Vis mer
Togdekorasjon (kr 680, Bloomingville).
Togdekorasjon (kr 680, Bloomingville). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer