interiør:

Streif av fransk idyll

Lyse farger og naturmaterialer preger Othilias sommerhus.

FOTO: Birgitta Wolfgang
FOTO: Birgitta Wolfgang Vis mer
Publisert

Til daglig jobber Othilia Thalund som møbelprodusent og interiørstylist, og det er tydelig at arbeidet hennes ikke blir lagt helt på ­hyllen når hun er på familiens feriested.

Sett utenfra er huset et vanlig svartmalt trehus med hvitmalte vinduskarmer og takpapp. Men innenfor åpenbarer det mørke huset seg som et lyst og luftig hjem holdt i ­to­nene hvit, grå og brun og med natur­materialer som lin, bomull og tre.

Som mange andre fra København har Othilia Thalund funnet sitt sommerparadis i et feriehus på Tisvilde på Nord-Sjælland.
Som mange andre fra København har Othilia Thalund funnet sitt sommerparadis i et feriehus på Tisvilde på Nord-Sjælland. Vis mer

Interiøret er en blanding av nytt og ­gammelt – av funn som Othilia har samlet gjennom mange år. Ting som hun fortsatt er glad i, og ting som er kjøpt på impuls, men med omtanke.

– Man kan vel si at jeg har et spesielt ­forhold til flere av tingene som er funnet på reiser og på det lokale loppemarkedet i løpet av alle årene vi har vært her. Jeg liker at ting jeg skaffer meg, minner meg om en bestemt dag, en bestemt sommer, sier Othilia Thalund, som alltid har vært ekstra glad i franske ting.

Stolene rundt spisebordet på kjøkkenet er samme modell som dem rundt terrassebordet. Det bidrar til å skape sammenheng mellom inne og ute, og det gjør det mulig å supplere med stoler hvis det kommer gjester, uten at det blir en spraglete miks av stoler. Bare sørg for at treet og overflatebehandlingen tåler vær og vind. Spisebordet er fra Rosmosegård, og stolenes trekk er sydd av tekstil fra Skjalm P. Den gamle, hvite slagbenken er kjøpt brukt, og bildene er gamle museumsplakater.
Stolene rundt spisebordet på kjøkkenet er samme modell som dem rundt terrassebordet. Det bidrar til å skape sammenheng mellom inne og ute, og det gjør det mulig å supplere med stoler hvis det kommer gjester, uten at det blir en spraglete miks av stoler. Bare sørg for at treet og overflatebehandlingen tåler vær og vind. Spisebordet er fra Rosmosegård, og stolenes trekk er sydd av tekstil fra Skjalm P. Den gamle, hvite slagbenken er kjøpt brukt, og bildene er gamle museumsplakater. Vis mer

Kvalitet og holdbarhet er en vesentlig ­faktor som ofte avgjør om hun investerer i en gjenstand eller ikke. Og hun kompromisser heller ikke med de materialene hun bruker i sine egne møbelkolleksjoner.

Kvalitet er også et nøkkelord når det handler om den tiden hun og familien bruker i sommerhuset – særlig i kjøkkenet med de gråmalte skapene.

– Vi drar på utflukter om sommeren for å kjøpe lokale delikatesser og bruker svært mye tid på å tilberede maten sammen, forteller Othilia Thalund, som mener at det ikke kan sammenlignes å tilberede og spise rabarbrakompott i tredje etasje i byen som i huset i Tisvilde, for det både lukter og ­smaker bedre her.

– Sommerlivet er og blir noe helt spesielt for oss nordboere, helt magisk og spesielt, mener Othilia Thalund.

Othilia Thalund arbeider som interiørstylist og står bak sitt eget møbelmerke Othilia Living. Bambusgardinene skjermer for verden utenfor, samtidig som de gir lyset lov til å spille litt i rommet. Det antikke klappbordet er funnet hos en antikvitetshandler i Sverige, og skammelen er fra Rosmosegård. Stolen er fra Københavns Møbelsnedkeri, og plakaten er fra Stilleben.
Othilia Thalund arbeider som interiørstylist og står bak sitt eget møbelmerke Othilia Living. Bambusgardinene skjermer for verden utenfor, samtidig som de gir lyset lov til å spille litt i rommet. Det antikke klappbordet er funnet hos en antikvitetshandler i Sverige, og skammelen er fra Rosmosegård. Stolen er fra Københavns Møbelsnedkeri, og plakaten er fra Stilleben. Vis mer
Rullegardinen er fra Color & Co, og plakaten er fra en gjenåpning av Picasso-museet i Paris.
Rullegardinen er fra Color & Co, og plakaten er fra en gjenåpning av Picasso-museet i Paris. Vis mer
Kjøkkenet er fra den svenske produsenten Kvänum, som har røtter helt tilbake til 1923, da Gustav Johansson åpnet butikk i byen Kvänum, et stykke nord for Göteborg. Gustav Johanssons far var skomaker, og sønnen hjalp fra tidlig alder sin far med å lage skolester av tre. Deretter arbeidet han som både bygningsarbeider og snekker. Og på 1920-tallet snekret han sitt første kjøkken for sine svigerforeldre. Lampene over kjøkkenbordet er fra Anglepoise.
Kjøkkenet er fra den svenske produsenten Kvänum, som har røtter helt tilbake til 1923, da Gustav Johansson åpnet butikk i byen Kvänum, et stykke nord for Göteborg. Gustav Johanssons far var skomaker, og sønnen hjalp fra tidlig alder sin far med å lage skolester av tre. Deretter arbeidet han som både bygningsarbeider og snekker. Og på 1920-tallet snekret han sitt første kjøkken for sine svigerforeldre. Lampene over kjøkkenbordet er fra Anglepoise. Vis mer
Sengeteppet er fra Society, og putene er fra Geismars og Aiayu.
Sengeteppet er fra Society, og putene er fra Geismars og Aiayu. Vis mer
En liten krakk fungerer bra som nattbord når plassen er liten.
En liten krakk fungerer bra som nattbord når plassen er liten. Vis mer
I gamle sommerhus er badet ofte det rommet man må kompromisse med. Othilia Thalund har imidlertid fått det beste ut av det lange, smale badet sitt med en såkalt twin shower. Armaturen er fra Hans Grohe.
I gamle sommerhus er badet ofte det rommet man må kompromisse med. Othilia Thalund har imidlertid fått det beste ut av det lange, smale badet sitt med en såkalt twin shower. Armaturen er fra Hans Grohe. Vis mer

Få stilen

Lyse møbler og rustikke naturelementer skaper landlig luksus, og gjør sommerhuset til et godt sted å være.

Blomsterpotte (kr 300, Bloomingville).
Blomsterpotte (kr 300, Bloomingville). Vis mer
Pendellampe i rispapir (kr 1200, Ellos Home).
Pendellampe i rispapir (kr 1200, Ellos Home). Vis mer
Pendellampe (kr 1100, PR Home).
Pendellampe (kr 1100, PR Home). Vis mer
Trebenk (kr 7500, Bloomingville).
Trebenk (kr 7500, Bloomingville). Vis mer
Gulvteppe (kr 8600, Jotex).
Gulvteppe (kr 8600, Jotex). Vis mer
Streif av fransk idyll
Plakat med blomster (kr 200, Malefabrikken).
Plakat med blomster (kr 200, Malefabrikken). Vis mer
Stor sofa (kr 16 500, Furninova).
Stor sofa (kr 16 500, Furninova). Vis mer
Sittepute (kr 250, Ellos Home).
Sittepute (kr 250, Ellos Home). Vis mer
Sofapute (kr 450, Sofacompany).
Sofapute (kr 450, Sofacompany). Vis mer
Salongbord i tre (kr 6300, House Doctor).
Salongbord i tre (kr 6300, House Doctor). Vis mer

Utvalg: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer