interiør:

Streif av fransk idyll

Lyse farger og naturmaterialer preger Othilias sommerhus.

FOTO: Birgitta Wolfgang
FOTO: Birgitta Wolfgang Vis mer
Publisert

Til daglig jobber Othilia Thalund som møbelprodusent og interiørstylist, og det er tydelig at arbeidet hennes ikke blir lagt helt på ­hyllen når hun er på familiens feriested.

Sett utenfra er huset et vanlig svartmalt trehus med hvitmalte vinduskarmer og takpapp. Men innenfor åpenbarer det mørke huset seg som et lyst og luftig hjem holdt i ­to­nene hvit, grå og brun og med natur­materialer som lin, bomull og tre.

Interiøret er en blanding av nytt og ­gammelt – av funn som Othilia har samlet gjennom mange år. Ting som hun fortsatt er glad i, og ting som er kjøpt på impuls, men med omtanke.

– Man kan vel si at jeg har et spesielt ­forhold til flere av tingene som er funnet på reiser og på det lokale loppemarkedet i løpet av alle årene vi har vært her. Jeg liker at ting jeg skaffer meg, minner meg om en bestemt dag, en bestemt sommer, sier Othilia Thalund, som alltid har vært ekstra glad i franske ting.

Kvalitet og holdbarhet er en vesentlig ­faktor som ofte avgjør om hun investerer i en gjenstand eller ikke. Og hun kompromisser heller ikke med de materialene hun bruker i sine egne møbelkolleksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer