Blomster:

Sylvia har 120 ulike rosesorter i hagen sin

- Tar du vare på rosene dine, får du mye igjen.

– Jeg liker alle roser, men «Ole», som er blitt dyrket fram ved en lokal planteskole, er en av mine favoritter. FOTO: Li Fernstedt
– Jeg liker alle roser, men «Ole», som er blitt dyrket fram ved en lokal planteskole, er en av mine favoritter. FOTO: Li Fernstedt Vis mer
Publisert

En varm julidag kan man bli nesten slått ut av blomstringen og duftene i Sylvia Wihlborgs hage. Her, hvor hun bor side om side med bølgende jorder som ligger ned mot et glitrende Øresund og med badestedet Mölle i horisonten, har hun skapt en helt egen verden bak murer, planker og myke hekker.

Den store dammen fylt med vannliljer er et godt utgangspunkt om du vil gå på oppdagelses­ferd i den parklignende hagen. Her finnes alt og litt til: formklipte buksbomhekker, klatrehortensia, hvite liljer, stjerneskjermer, grusstier og vakre steinganger, hønsehus og flere drivhus med overdådig blomstring.

«Ole» er favoritten

Men framfor alt er det roser i alle farger og nyanser – fra kremhvitt til lilla, flekkete, enkle, halvfylte, rosettformede og dypt skålformede – og i ulike blomstringsstadier.

Vi stopper opp og beundrer en rød- og gulflekkete blomst som lener seg mot det røde gjerdet og en myk rosa variant som Sylvia har satt sammen med svarthyll. En høy buskrose blant en masse hvitrosa blomster stikker seg litt ekstra ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer