Interiør

Ton-i-ton-trenden har nådd interiøret

Nå skal dører, tak og vinduskarmer males i samme farge. Og har du en hvit kommode - vel, da maler du den også. Bare sjekk så lekkert det blir!

GÅ FOR ÉN FARGE: Og kjør på med vinduskarmer, dører og tak - hvis du tør! Foto: NTB Scanpix
GÅ FOR ÉN FARGE: Og kjør på med vinduskarmer, dører og tak - hvis du tør! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det skaper en fascinerende effekt, som å gå inn i en farge, forklarer Dagny Thurmann-Moe, fargeekspert og forfatter av boka «Farger til folket», om å male både karmer og tak i samme farge som veggene. (Psst! Har du fått med deg fargentrendene for 2017?)

- Jeg har nesten ingen prosjekter hvor vi ikke maler karmene i dag, sier hun til kk.no.

- Hvorfor skal vi male «alt»?

- Samme farge på vegg og karm gir et roligere uttrykk, og viser utsikten bedre. Du slipper de hvite «brillene» i rommet, rundt vinduer og karmer, mener Thurmann-Moe og legger til at det samme gjelder for taket. 

FARGER PÅ KJØKKEN: I denne leiligheten har paret turt å satse på gult, både vegger, tak og vinduskarmer. Kult, ikke sant? Foto: Foto: Margrethe Myhrer/Farger til folket
FARGER PÅ KJØKKEN: I denne leiligheten har paret turt å satse på gult, både vegger, tak og vinduskarmer. Kult, ikke sant? Foto: Foto: Margrethe Myhrer/Farger til folket Vis mer

- Du skaper en harmoni, og du slipper de sterke kontrastene, sier fargeeksperten.

Et hint av en farge i taket, som spiller på lag med veggfargen er også et alternativ, hvis du ikke tør å gå for komplett en fargeboks-effekt.

- Hvitt er ikke en del av fargesirkelen og vil alltid være sterk kontrast mot fargene. 

LES OGSÅ: Riktig farge på soverommet kan tenne lysten!

Mal gjerne møblene også

Tone Kroken er interiørstylist og har for lengst «slengt seg på» ton-i-ton-trenden.

- Jeg har malt både vegger, lister, dører og til og med Ikea-kommoden min i den samme fargen, sier hun entusiastisk på telefon til kk.no.

MALE MØBLER: -Jeg har malt Ikea-kommoden i samme farge som veggen, og er kjempefornøyd, sier interiørstylist Tone Kroken til kk.no. Foto: Foto:Yvonne Wilhelmsen
MALE MØBLER: -Jeg har malt Ikea-kommoden i samme farge som veggen, og er kjempefornøyd, sier interiørstylist Tone Kroken til kk.no. Foto: Foto:Yvonne Wilhelmsen Vis mer

- Kommoden er mange år gammel, modellen heter «Malm», koster rundt tusenlappen og produseres fortsatt. Jeg har valgt en vakker blå kalkmaling, sier Kroken.

LES OGSÅ: Slik maler du med kalkmaling

- Først vasker du kommoden med salmiakk, så pusser du den lett med ganske fint sandpapir slik at malingen får feste. Deretter maler du alle fronter. Malingen sitter best om du lar kommoden få tørke i en uke, slik at malingen herdes, det finnes også ulike forseglingsprodukter man kan påføre, forklarer hun. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer