Interiørrådet:

Tone Krokens ville idé: - Dette rekker du i sommer

Tre dager er alt du trenger. Og litt guts, særlig om du vil gjennomføre interiørarkitekt Tone Krokens litt ville idé om fornyelse av takfarge i stua.

INTERIØRRÅDET: Pusse opp i sommer? Ja, sier interiørdronninga Tone Kroken - og deler sine beste tips! FOTO: Yvonne Wilhelmsen
INTERIØRRÅDET: Pusse opp i sommer? Ja, sier interiørdronninga Tone Kroken - og deler sine beste tips! FOTO: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert

Er du en av dem som lurer på om du skal bruke deler av sommerferien på oppussing, men kvier deg litt for å ta deg vann for hodet?

- Det har jeg full forståelse for! Og vet du, jeg er veldig opptatt av det man gjør av slike prosjekter på sommeren ikke er noe man knekker nakken på, sier interiørakitekt Tone Kroken til KK.

I den nye podkasten Interiørrådet (hør episoden her!), får vi hver uke servert tips, triks og gullråd fra interiørdronninga Tone Kroken og KK-journalist Benedicte Wessel-Holst. Alt fra å hvordan få en luksusstil på budsjett, skifte sesong på soverommet og dekorere som en proff, for å nevne noen av temaene som tas opp.

- Nå som sommeren er her syntes vi det passet å diskutere hva som kan være aktuelt å gjøre hjemme av litt mindre oppussingsprosjekter, som vi ofte skyver på i de hektiske ukedagene, sier Wessel-Holst.

Men er det ikke stress å bruke dyrbare sommerferiedager på oppussing?

- Det kommer alltid noen regnværsdager, og følger du rådet mitt, nemlig å sette av kun tre dager, får du fullført det vi foreslår i podden, sier Kroken selvsikkert.

- Det som er greia med Tone er at hun er superstreng på planlegging, prepping og gjennomføring. Ikke noe sånn slurv og sommel. Når hun har satt en ramme for prosjektet skal det gjennomføres på den tiden, og det har jeg veldig sansen for, sier Wessel-Holst og ler.

- Jeg mener over halve jobben er planlegging og innkjøp, samt å gjøre i stand og selvsagt rydde opp etterpå. Når du da setter i gang med for eksempel å male, rekker du ofte ett strøk tidlig på morgenen og ett sent på kvelden. Jeg tror alle har erfart at noe som er sånn halvveis planlagt også har en tendens til å ikke bli gjennomført.

- Kan dere fortelle om ett av prosjektene dere tipser om i ukas podd?

- Jeg har veldig lyst til at flere skal prioritere å male taket, sier Kroken.

- Male taket? Er ikke det litt kjedelig?

- På ingen måte! Jeg tipser om male taket i stua i en aldeles nydelig gulfarge som heter Yellow Ground fra britiske Farrow & Ball. Den vil skape et helt annet uttrykk i rommet, en solgul, nydelig, oppløftende farge som faktisk gjør deg glad, sier Kroken og framholder at gult definitivt er en farge som kommer for fullt, og som er god å bruke.

- Vi har også andre tips for takfarge, for de som ikke er så dristige at de gønner på med gult, men som har lyst til å teste ut noe annet enn helt hvitt. Dette legges ut på @interior_raadet på Instagram, skyter Wessel- Holst inn.

Har du lyst på flere tips og nyttige råd om hva du kan få til på tre feriedager? Hør hele episoden her!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer