PRAKTISK: Har du det trangt på badet? Se de praktiske baderomsmøblene i bildeserien under. Foto: Produsentene
PRAKTISK: Har du det trangt på badet? Se de praktiske baderomsmøblene i bildeserien under. Foto: Produsentene
Bad

Trangt på badet?

Slik får du det praktisk og koselig likevel.

Drømmebadet er gjerne 15 kvadratmeter stort, og inneholder både badekar, dusjhjørne og ellers god plass til oppbevaring og egenpleie.

Helst skal rommet være en oase hvor man kan trekke seg tilbake og nyte livet.

Smarte løsninger

Men realiteten for mange av oss er langt fra dette drømmebildet.

Og det kan fortone seg som håpløst å innrede et bad på tre kvadratmeter, som skal være praktisk og koselig og ikke bare et trangt kott du helst vil oppholde deg minst mulig i.

Men umulig er det ikke.

Sett av litt tid på å tenke gjennom mulighetene. Kanskje kan du utnytte takhøyden, og få plass til mer oppbevaring i høyden? Eller du kan bytte ut skittentøykurven til en smal variant på hjul?

Baderomsdøren kan også gjøre nytte for seg. En innretning med oppbevaringslommer kan hjelpe deg å få unna sminke og hårpynt som flyter rundt.

LES OGSÅ: Få orden på rotet hjemmet

Uansett hvor lite badet ditt er, så finnes det sannsynligvis en smart løsning du ikke har tenkt på før.

Her er noen forslag til praktiske baderomsmøbler :


 Praktisk og smal (82x39x43) skittentøykurv med to poser; en for lyst og en for mørkt tøy (kr 150, Clas Ohlson). Praktisk og smal (82x39x43) skittentøykurv med to poser; en for lyst og en for mørkt tøy (kr 150, Clas Ohlson).  Utnytt hjørneplassen! Regulererbar stang (maks 269cm) og fire flyttbare hyller (kr 150, Ellos). Utnytt hjørneplassen! Regulererbar stang (maks 269cm) og fire flyttbare hyller (kr 150, Ellos).  Et lite trillesystem (41x25x64) som kan flyttes rundt der det til en hver tid er plass! Ha for eksempel hår- og sminkeprodukter i én hylle, håndklær i den andre og vaskemidler i den tredje (kr 150, Clas Ohlson). Et lite trillesystem (41x25x64) som kan flyttes rundt der det til en hver tid er plass! Ha for eksempel hår- og sminkeprodukter i én hylle, håndklær i den andre og vaskemidler i den tredje (kr 150, Clas Ohlson).  Praktisk hylle (B40xH80xD35) som også inneholder en skittentøykurv (kr 1200, Ellos). Praktisk hylle (B40xH80xD35) som også inneholder en skittentøykurv (kr 1200, Ellos).  Kombiner speil og hylle! Med denne fuktbestandige trehyllen utnytter du vegghøyden, og siden den ikke er så dyp (12cm) tar den ikke mye plass utover i rommet heller (kr 295, Ikea). Kombiner speil og hylle! Med denne fuktbestandige trehyllen utnytter du vegghøyden, og siden den ikke er så dyp (12cm) tar den ikke mye plass utover i rommet heller (kr 295, Ikea).  Baderomsdøren kan også brukes til oppbevaring. Denne praktiske innretningen (30x100) har fem lommer, perfekt til hårpynt, sminke og hudpleie (kr 170, Ikea). Baderomsdøren kan også brukes til oppbevaring. Denne praktiske innretningen (30x100) har fem lommer, perfekt til hårpynt, sminke og hudpleie (kr 170, Ikea).  Utnytt høyden med en smal hylle (B40xH170xD30). Den har underskap og stråkurver i to av fire hyller (kr 1700, Ellos). Utnytt høyden med en smal hylle (B40xH170xD30). Den har underskap og stråkurver i to av fire hyller (kr 1700, Ellos).  Praktisk stålhylle som kan henge nærsagt hvor som helst (kr 90, Jysk). Praktisk stålhylle som kan henge nærsagt hvor som helst (kr 90, Jysk).  Sørg for at skittentøyet ikke tar mer plass enn det absolutt må, med disse praktiske skittentøyposene i lin (kr 200 for en stor (60x80) og en liten (30x40), La Redoute). Sørg for at skittentøyet ikke tar mer plass enn det absolutt må, med disse praktiske skittentøyposene i lin (kr 200 for en stor (60x80) og en liten (30x40), La Redoute).

Større med speil

Hvis baderommet ditt ikke er blant de største, kan du få det til å virke større ved å henge et speil i motsatt ende fra inngangen. Da vil rommet virke lengre.

Har du motsatt problem (heldiggris!) og synes at badet virker litt stort og tomt, så vit at mørke farger forminsker, og lyse forstørrer.

LES OGSÅ: Forny stuen på fem minutter

Når du velger fliser, kan du derfor bidra til et mer intimt inntrykk ved å velge en annen farge enn hvit.

Til forsiden