Interiørtrender:

Trendene vi vil se mer av!

Godt håndverk, dype farger, mørkt treverk og myke former – her er tendensene for kommende sesong!

INTERIØRTRENDER: Her kan du lese alt om årets interiørtrender. FOTO: Produsentene
INTERIØRTRENDER: Her kan du lese alt om årets interiørtrender. FOTO: Produsentene Vis mer
Publisert

OVER TIL DEN MØRKE SIDEN

Mørkt interiør har tatt interiørelskere med storm. Fargepalettene blir tøffere, og de som har sverget til hvitt, beige eller grått i en årrekke, tør nå satse på koksgrått og svart. Vi lar oss inspirere av interiørdesignere som Abigail Ahern, og viser særpreg, stilsikkerhet og mot gjennom interiørvalgene våre.

Rått og solid
Skandinavisk design har tatt en helt ny retning når det gjelder fargeskala, materialer og former. Håndlagde objekter, røffe kanter, ujevne overflater og upolerte materialer, som ser ut som om de er hentet rett ut fra et lite verksted, blir mer framtredende. Det mørke og maskuline skal være gjennomgående, og det skal synes på elementene at de ikke er masseproduserte, men unike kunstverk. Lampe og krakker fra House Doctor.

Trendene vi vil se mer av!

Nye flater
Vi maler en større del av rommet i nye valører. Lister, dørkarmer, dører, vinduskarmer og tak trenger ikke lenger å være hvite. Nå er ofte alt malt i samme farge, eller to harmonerende toner, som her. Interiør fra Nordal.

Trendene vi vil se mer av!

Sofistikert og dempet
Mørke kjøkkeninnredninger tar over for de hvite og lys grå. Helst med puddermatte fronter, gjerne med kalkstruktur. Vi sverger til et interiør med matte flater også på gulv og vegger, med innslag av blanke metaller og glass for å friske opp. Møbler fra Habitat.

Trendene vi vil se mer av!

Edgy og stilsikkert
Svarte møbler og tekstiler gjør også sitt inntog, og blir mye brukt for å skape tyngde og balanse i et lysere interiør. Er rommet innredet i nøytrale farger med lyst treverk, vil svarte elementer stramme opp uttrykket og gjøre rommet mer interessant. Teppe fra Massimo.

Trendene vi vil se mer av!

LES OGSÅ: Emilie pynter til jul allerede i oktober: – Jeg gleder meg så veldig til jul hele året!

FARGENE - DYPE OG UTTRYKKSFULLE

Den grønne bølgen og de blå tonene vi har sett i interiøret en stund, smelter sammen. De blågrønne petroleumsnyansene framstår ekstra eksklusive i kombinasjon med tre, gylne metaller og fløyel. Edelstensfarger som dette gir umiddelbart et sofistikert preg og energi til rommet.

Design i fokus
Glamorøse lamper har fått et oppsving og fungerer som skulpturelle blikkfang. Gjerne store kuler i glass – hver for seg eller i installasjoner. God design og vakre former blir satt stor pris på. Interiørobjekter blir brukt som formidlere av identitet og verdsatt vel så mye på grunn av design som funksjon. Interiør fra Nordal.

Trendene vi vil se mer av!

Brent og rustikk
En fargeskala som absolutt er aktuell, er de brente tonene i skalaen rødt, rosa og fersken. De skal ikke være «rene», men ha en del brunt i seg slik at de framstår dempede og varme. Matte flater er viktig, og fargene blir spesielt vakre og lune mot mørkt treverk, grov keramikk og grove tekstiler. Et herlig uttrykk! Dekor fra Bloomingville.

Trendene vi vil se mer av!

Mørkt, naturlig treverk
Vi skal ikke lenger male de eldre møblene. Etter en lang periode med lyst eller malt treverk er de mørkere variantene tilbake i trendbildet. Vi setter pris på varmen og spillet det gir til interiøret. Den naturlige trenden forsterkes ved å styre unna syntetiske tekstiler og materialer. Vi balanserer uttrykket med moderne farger, objekter og styling. Interiør fra Habitat.

Trendene vi vil se mer av!

Myke verdier
Tekstiler, tekstiler, tekstiler. Vi kan ikke få nok puter, pledd og tepper. Kunsten er å mikse teksturer og overflater i det uendelige, samtidig som du holder deg til én fargepalett. Slik blir uttrykket spennende, personlig og ustriglet. Tekstiler kan ta hyggefaktoren i rommet til nye høyder og gjøre underverker for en naken kjøkkenkrok, benk eller et stuehjørne. Tekstiler fra Nordal.

Trendene vi vil se mer av!

LES OGSÅ: Se så fint det kan bli når man innreder med suvenirer!

ROM FOR RO

Tid er en verdi som blir satt mer og mer pris på i en stadig mer hektisk hverdag. Vi ønsker lys, ro, og rom for avslapning og harmoni i den tiden vi er hjemme. Interiøret skal være skapt for hvile og trygghet, på den måten vi oppnår det best. Fylt med eksklusive materialer, spennende former og løsninger forenes harmoni med kreativ komfort.

Komfort - uten regler
Når de sterke fargene er fraværende, kompenseres det med eksklusive, taktile materialer og ruvende, utradisjonelle, men komfortable former. Selv om fargepaletten er nedtonet, blir det langt fra kjedelig. Nå møbleres det ut fra veggen, asymmetrisk og uten regler. Personlighet, lekenhet og uhøytidelighet skaper liv i interiøret.

Trendene vi vil se mer av!

Grønn trend
Planter gjør godt for innemiljøet. Trenden går mot ekstra store planter – gjerne en i alle rom. Har du et lyst hjørne, vil planten stortrives, rense luften og øke luftfuktigheten, samtidig som den tilfører en god dose farge og friskhet. Lampe og sengetøy fra HK Living.

Trendene vi vil se mer av!

Organiske former
Valg av form gjør mye for balansen av interiøret. Vi ser færre kanter og rette linjer på møbler, tepper, speil og dekor. Objekter med runde former og skulpturelle gjenstander blir tydeligere, og gir rommet et innbydende, moderne og kreativt uttrykk. Sofa fra HK Living.

Trendene vi vil se mer av!

Skulpturelle blikkfang
Speil er blitt et interiørstatement! Det dekorative speilet oppfyller ikke kun en funksjon, men blir brukt som blikkfang i rommet, på samme måte som kunst. De runde, moderne dekorspeilene går igjen i flere varianter. Speil fra H&M Home.

Trendene vi vil se mer av!

LES OGSÅ: Bli med inn bak dørene i et tidstypisk 60-tallshus, oppdatert anno 2018

MATERIALENE - KVALITET OG BÆREKRAFT

Fokus er, mer enn noen gang, på naturlige og bærekraftige materialer. Godt håndverk og varighet blir satt pris på. Det å investere i solide produkter som varer lenge, signaliserer bevissthet rundt verdier som miljø og kvalitet.

Utenfor boksen
Badet blir mer kreativt og individuelt. Det er ikke lenger kun fliser på veggen, downlights og standard baderomsinnredning som gjelder. Møbler vi gjerne kunne møblert med i stua, får plass. Utstrakt bruk av skjult belysning i kombinasjon med lekre pendler og vegglamper har gjort sitt inntog. Og en kombinasjon av materialer, gjerne i stor kontrast, setter et personlig preg. Glatte, malte vegger er sofistikert og superlekkert mot gulv med mørke, røffe fliser og klart glass som gir inntrykk av at det svever. Dusjnisje fra Duravit.

Trendene vi vil se mer av!

Levende gjenbruk
Flere og flere tyr til gjenbruk når de innreder. Det sparer ikke bare lommeboken, men også miljøet. Møbler og gjenstander med historie og patina tilfører en egen interesse og personlighet til interiøret. En miks av naturmaterialer som tre, bambus, rotting, lin, ull og bomull vil alltid ose av kvalitet – uansett årgang. Interiør fra Nordal.

Trendene vi vil se mer av!

Det vakre i det uperfekte
Betong, mur og synlig reisverk i hjemmet er absolutt lov. I kontrast mot moderne gjenstander og glatte flater blir de røffe materialene vakre og levende. Det å se skjønnhet i det uperfekte – og tørre bryte reglene og satse på det «styggpene» i kombinasjon med det strømlinjeformede er en verdifull kunst i interiørverden. Lampe fra Nordic Lighting.

Trendene vi vil se mer av!

Treverk på veggen
Det er en stund siden bred gulvplank tok over for parketten i mange hjem. Nå ser vi også at deler av vegger blir kledd med trepaneler, finer og teakplater, gjerne i kontrast mot glatte, malte flater og fliser. Denne måten å skape varme og spill har vært i bruk en stund i hotell- og restaurantbransjen. Innredningen her er fra House Doctor.

Trendene vi vil se mer av!

LES OGSÅ: Dette er de hotteste fargene du kan ha på interiøret akkurat nå!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer