Bolig & Interiør

Trendy på veggen

Kreative løsninger for veggpryd er sesongens store trend.

Veggdekoren «Spring Beach» fra Scandinavian Surface.
Veggdekoren «Spring Beach» fra Scandinavian Surface. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Store mønstrete tapeter og annen iøynefallende veggdekor er hett for tiden. Det finnes mye å velge i og utvalget vokser og vokser. Du kan lage dine egne komposisjoner, eller klistre opp så å si enhver utsikt i stua. Mulighetene er mange.

Mønstrete tapeter er et trendy alternativ til malerier, trykk og andre mer tradisjonelle måter å dekorere veggene på.

«Riz’Home», designet av Matil Crasset. Størrelse 1,5 x 1 meter, vanskelighetsgrad 3, monteringstid 1 time (kr 375, Inreda.com).
«Riz’Home», designet av Matil Crasset. Størrelse 1,5 x 1 meter, vanskelighetsgrad 3, monteringstid 1 time (kr 375, Inreda.com). Vis mer
«Flora and Fauna», designet av Tado. Størrelse 0,5 x 1,5 meter,  vanskelighetsgrad 4, monteringstid 1 time (kr 630, Inreda.com).
«Flora and Fauna», designet av Tado. Størrelse 0,5 x 1,5 meter, vanskelighetsgrad 4, monteringstid 1 time (kr 630, Inreda.com). Vis mer

VinylLes også!
  • Trendy tapet
  • Lag din egen tapetFirmaet Vynil produserer store klistremerker til å lime på veggen og har samarbeidet med internsjonale designere og kunstnere for å lage veggdekor med sterke uttrykk.

Klistremerkene kommer som byggesett med detaljert bruksanvisning. Enkelte motiver er mer abstrakte slik at du selv kan velge hvordan du vil sette dem sammen.

Klistremerkene kommer i størrelser fra 0,5 x 1 til 3 x 3 meter og er klassifisert fra 1 til 5 etter hvor vanskelig det er å sette dem sammen. 5 er den vanskeligste graden.

Vynilklistremerkene er holdbare, men lager ikke merker på underlaget. Skulle du gå lei, er det bare å rive dem ned igjen.
Interiøret «Leaf Green» fra Scandinavian Surface (pris på forespørsel).
Interiøret «Leaf Green» fra Scandinavian Surface (pris på forespørsel). Vis mer

Et mønster for alt


Scandinavian Surface er en Bergensbasert designgruppe som har spesialisert seg på mønstrete dekor for alle flater. De designer blant annet gardiner, gardinpaneler og heldekkende veggdekor.

Selv om hoveddelen av kundene deres er arkitekter og interiørdesignere, har de også en del privatkunder. De kan til og med spesialdesigne mønster bare for deg, selv om det kan svi litt ekstra i lommeboken.

Høyde 99,7 cm, bredde 64,7 cm (kr 235, Inreda.com).
Høyde 99,7 cm, bredde 64,7 cm (kr 235, Inreda.com). Vis mer
Fra venstre «Polka Dots», diameter 8,2 cm og «Blue Posey» (kr 130 for 25 stk., begge fra Inreda.com).
Fra venstre «Polka Dots», diameter 8,2 cm og «Blue Posey» (kr 130 for 25 stk., begge fra Inreda.com). Vis mer

Nye utsikter for golfere


Tapetvinduet «On the Course» sørger for utsikten. I særeste laget, synes du? Godt å vite at du skal kunne fjerne den helt uten synlige spor hvis du går lei.

Produsenten Wallies lager også mindre dekorelementer i tapet som du kan sette sammen og kombinere akkurat slik du ønsker. Her ser du to eksempler på deres design. Wallies har også mange varianter for barnerommet.

Klistremerker (kr 300 for 18 stk., Blueandbrown.com.au).
Klistremerker (kr 300 for 18 stk., Blueandbrown.com.au). Vis mer

Smågodt


Det australske designstudioet Blueandbrown har laget en kolleksjon av «Candiy's», som er mindre klistremerker beregnet for vegg. Motivene er moderne og retroinspirert og enkle å jobbe med. Firmaet har foreløpig ingen forhandlere i Norge, men du kan kontakte dem og forhøre deg om de er villig til å sende varene hjem til deg.

Ta med bjørka inn i stua eller marker ditt revir med navnet ditt.
Ta med bjørka inn i stua eller marker ditt revir med navnet ditt. Vis mer

En strek i tapeten


Walldesign tilbyr skikkelig spenstige og originale løsninger for veggdekor. Mye er inspirert av naturen, men de tilbyr også bokstaver i ulike størrelser. Walldesign er et fransk firma og veggklistremerker er desverre ikke å få kjøpt i Norge. Vi holder et holde et øye med dem - om ikke annet for å få inspirasjon.Mønstret tapet (kr 260 pr. rull, Wallpaperfromthe70s.com).
Mønstret tapet (kr 260 pr. rull, Wallpaperfromthe70s.com). Vis mer

Nytt på nytt


Wallpaperfromthe70s.com satser på mer tradisjonelle tapeter, men med utradisjonell og spenstig design. De har mange ulike tapeter i retro-stil, i tillegg til mer moderne tapeter.

Eksempler er serien «Lirios» fra Tres Tintas BCN. «Lirios» kan i tillegg til fargene beige/brun og rød/hvit, fås i svart/hvit, hvit/svart, grønn/hvit og brun/rosa.

Egendefinert

Den fotorealistiske tapeten har gjort comeback. Sjekk hvordan du kan lage tapet av dine egne fotografier her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer