Bolig & Interiør

Tripp Trapp suksess

Tripp Trapp-stolen er for mange en kjær, gammel venn. Et NRK-program bidro til det som skulle bli en av de aller største norske møbelsuksesser. Nylig ble den kåret til tidenes norske møbel.

Tripp Trapp suksess
Publisert
Sist oppdatert

En stol å vokse i

Tripp Trapp-stolen er en av møbelklassikerne de aller, aller fleste har vært borti. Peter Opsviks klassiske barnestol har solgt i fem millioner eksemplarer, og har vært en gedigen salgssuksess for møbelprodusenten Stokke. Det geniale med stolen er at, ved å justere på setet og fotstøtten, kan den lett tilpasses barn i alle aldre. Den vokser med barnet. Peter Opsvik

Folkets klassiker

Da Tripp Trapp-stolen ble lansert i 1962, fantes det ikke noe lignende på markedet. Det betyr imidlertid ikke at den var en umiddelbar suksess, snarere tvert imot. Forhandlerne ville ikke ta den klumpete stolen inn. Markedet sa tvert nei. Det var flørst etter at stolen ble brukt i et tv-program, at småbarnsforeldre fikk nyss om det nye møbelet. NRKs sentralbord ble nedringt, og snart var den et fast innslag i småbarnshjem - og barnehager. Det er langt mellom de barnehagene som ikke serverer frukt og matpakke til barn, trygt plassert i en Tripp Trapp Trestol.

Prisbelønt

Tripp Trapp-stolen er designet av Peter Opsvik (76). Opsvik har gitt form til en rekke kjente sittemøbler, blant annet 80-talls slageren Balans, og Hågs salgssuksesser Capisco og H05. Opsvik har vunnet en rekke priser for sitt design, en rekke av dem for Tripp Trapp-stolen. - Jeg har alltid forsøkt å tenke langsiktig. Jeg er problemløser av legning. Dessuten prøver jeg å holde meg unna moter, da er sjansen større for at du lager et produkt som får et langt liv og som kanskje til og med blir en klassiker, sier Peter Opsvik.

Folkets klassiker

Stolen ble valgt ut blant 70 møbelfavoritter, som inngår i utstillingsprosjektet Insidenorway.no. Juryen som valgte ut Tripp Trapp-stolen i konkurransen besto av ti fagpersoner fra bransjen, med representanter fra ulike produsenter, Norsk Designråd, Møbelrådet, Innovasjon Norge, Kunsthøgskolene, og designere som har markert seg sterkt de siste årene. Kilder: Peter Opsvik Design; Stokke; Insidenorway.no.(Artikkelen er levert av DinSide.no)Foto: opsvik.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer