NESTE PROSJEKT: Peisestuen i kjelleren er det neste som skal pusses opp, hittil har de bare gjort det beste ut av utgangspunktet, ifølge Ive. Taklampen fra gårdsbutikken Lykkelig på Haver i Drøbak, Missoniteppet fra Fru Hagen. Putene i sofaen er fra Lama, Day Home og Senze of  Joy. Sofaen er et bruktkupp til 500 kroner.   Foto: Nina Ruud
NESTE PROSJEKT: Peisestuen i kjelleren er det neste som skal pusses opp, hittil har de bare gjort det beste ut av utgangspunktet, ifølge Ive. Taklampen fra gårdsbutikken Lykkelig på Haver i Drøbak, Missoniteppet fra Fru Hagen. Putene i sofaen er fra Lama, Day Home og Senze of Joy. Sofaen er et bruktkupp til 500 kroner. Foto: Nina Ruud Vis mer

Renovere

Tusenvis følger dette hjemmet på Instagram

En kreativ hjerne, og forkjærlighet for dyrisk print og røffe detaljer har fått 17 000 til å henge seg på og følge oppussingsprosjektet til Ive.

Det begynte tidlig. Som åtte-niåring fikk Ive Langesæter designe sitt eget rom da barndomshjemmet skulle pusses opp. Hun valgte brystningspanel med pyntelist på toppen, tapetbord oppå der igjen og mønstret tapet til taket. Du kan si hun var gjennomført allerede da, selv om stilen har endret seg med tiden.

– Jeg tror det ligger dypt i meg dette med å gjøre det hyggelig, mamma var også veldig opptatt av å skape den følelsen et godt interiør gir, forteller Ive.

– Jeg mener alle har mulighet til å få det fint hjemme, det skal ikke så mye til og trenger ikke koste mye. Vi er midt i etableringsfasen, vi har små barn og har eid et renoveringsobjekt i bare fire år. Vi må tenke litt alternativt, og finne enkle metoder for å pusse opp. Og ofte er det de billige løsningene som funker best.

LES OGSÅ: - Ingenting er hellig for meg 

På jakt etter en skikkelig renoveringsjobb

Huset var først bare et hus. Et hus med potensial som det heter når meglerne har et ordentlig takras å selge. Men var det en ting Ive og Eirik var enige om, var det at de ville kjøpe et ordentlig renoveringsobjekt.

De VILLE pusse opp, ville gjøre huset til deres uten å måtte forholde seg til andres nesten nye løsninger. «Det er for ille å rive ut et fire år gammelt kjøkken som funker», tenkte de, og så etter et hus som TRENGTE nytt kjøkken. 

De ville ut av Oslo uten å flytte altfor langt. I Hønefoss dukket det opp, huset med både potensiale, utsikt og riktig beliggenhet. Bygget av en skredder og estetiker på sekstitallet, uten å være noe typisk sekstitallshus. Ive og Eirik oppdager stadig morsomme løsninger etter hvert som de river ned, bygger opp og styrer på. 

– Vi hadde med oss en toåring på flyttelasset og bodde hos svigermor og hennes mann de første to månedene mens vi jobbet dag og natt på huset. På den tiden renoverte vi 150 kvadratmeter nesten alene, vi hentet bare inn fagpersoner til hovedbad og kjøkken, forteller Ive.

– Etter det brukte vi noen år på å bo oss inn og finne ut hvordan vi ville at alt skulle være. Badet er pusset opp på nytt, stilen er litt mer modernisert. Ingenting er endelig, stilen er veldig dynamisk på mange måter. Men jeg har ikke lenger det samme behovet for å gjøre endringer.

I det siste har nemlig Ive begynt å ta ut interessen for interiør andre steder enn hjemme. Hun er utdannet pedagog, men brukte Instagram til å skape seg et navn innenfor interiørverden. Nå har hun rundt 17 000 følgere, og stadig flere kunder blant privatpersoner, eiendomsmeglere og butikker som vil ha hennes kyndige blikk på interiøret eller utstillingsvinduene. Og Eirik heier, hele veien.

– Det har hatt alt å si, han er en fantastisk støttespiller. Også helt konkret; styling er mye sjauing, og vi er et godt team – jeg styler, han bærer.

LES OGSÅ: Sjekk dette kule huset fra 1932!

Impulsiv og kreativ

her bor: Pedagog og boligstylist Ive (29), fengselsbetjent Eirik (33), Albert (6), Edvard (2 ½) og August (15 mnd). Alle med etternavn Langesæter. hvor: Enebolig fra 1962 i Hønefoss. Huset ble bygget av en skredder som gjorde mange utradisjonelle valg, og rehabiliteres nå fullstendig av familien Langesæter.
Utviklingen dokumenteres på Instagramprofilen @hjemmehososs. Foto: Nina Ruud
her bor: Pedagog og boligstylist Ive (29), fengselsbetjent Eirik (33), Albert (6), Edvard (2 ½) og August (15 mnd). Alle med etternavn Langesæter. hvor: Enebolig fra 1962 i Hønefoss. Huset ble bygget av en skredder som gjorde mange utradisjonelle valg, og rehabiliteres nå fullstendig av familien Langesæter. Utviklingen dokumenteres på Instagramprofilen @hjemmehososs. Foto: Nina Ruud Vis mer

Interiørsamarbeidet begynte hjemme. Heldigvis liker de stort sett det samme, de er enige i fargevalg og stil – og han har lært seg å leve med hennes impulsivitet. Da de giftet seg i sommer sa Eirik i bryllupstalen at han ikke lenger lar seg overraske om han kommer hjem fra kveldsvakt og finner henne i full gang med å male møbler på badet – med en halvvåken baby i bæresele.

– Han blir aldri sur heller, jeg må få sette i gang når jeg føler meg kreativ og er i siget. Og lysten kommer gjerne når jeg sitter alene om kvelden, ler hun.

– Men jeg vet jo at vi som regel liker det samme, og det har nok vært avgjørende for at det har fungert. Jeg trekkes mot det mørke og maskuline, og får ofte lov til å være prosjektleder. Mange sier jo at det er utfordrende å renovere, men vi har ikke opplevd det sånn. 

De to første månedene var interessante, med småbarn på gjesterommet til svigers og renovering natt og dag. Men det tok ikke knekken på verken forholdet eller lysten til å pusse opp mer.

Siden de falt for husets potensial og flyttet inn hos Eiriks mor med to år gamle Albert, har to nye barn kommet til. Stilen har fått satt seg, og de vet hvordan de vil ha det: Alle har plass, alle får synes, og alle har respekt for andres skatter. 

– Jeg har vært opptatt av at vi skal kunne ha alt stående framme, selv om vi har små barn, jeg ville ikke trivdes med å rense huset for ting i frykt for at de kan bli ødelagt. Jeg velger å tåle at alt blir lekt med, og elsker når barna bygger videre på mine stilleben med en fjær eller en spesielt fin gråstein de har funnet. Det skjer stadig vekk, forteller Ive. 

– Og vet du hva jeg har oppdaget? Det aller meste kan limes og sparkles og males. Vi bor i et brukshjem, hvert hakk i gulvet vitner om levd liv. Vi har huske og klatrevegg innendørs, fordi vi har aktive barn og har bestemt oss for at hjemmet vårt skal gjenspeile oss alle. 

LES OGSÅ: Se hjemmet til KK Living-stylisten

I et nøtteskall

Mitt beste interiørkupp: Spisebordet vårt! Jeg hadde saumfart Finn, butikker og leverandører etter spisebord, jeg ville ha et grovt bord som så gammelt ut uten å være shabby og romantisk. Plutselig en morgen dukket det opp på Finn til 250 kroner! Ulempen var at det sto på Gjøvik. Men venninnen til søsteren min studerte på Gjøvik! Hun hentet det og leverte det hjem til oss. Det har stått på bedehuset på Gjøvik og har masse historie, vi har sandblåst det, og nå står det så fint til moderne stoler.

Vi falt for: At huset var et renoveringsobjekt med små, gøyale løsninger som skredderen som fikk det bygget planla på sekstitallet. I tillegg til utsikten, og nærheten til byen. 

Det første jeg redder ut: Bortsett fra de som bor her, klarer jeg ikke velge mellom tre ting: Pianoet, det har jeg hatt siden jeg var seks år, spisebordet og det nye Pushwagnerbildet vi fikk i bryllupsgave i sommer. Jeg skulle nok fått alt med meg, jeg kan være sterk når det gjelder! 

Jeg er mest fornøyd med: Badet som vi har pusset opp til vår egen lille zen-spasone. Det er kanskje det lureste jeg har gjort, å farge hele rommet mørkt fra tak til gulv. Jeg trodde det skulle føles klaustrofobisk, men det er så lunt og avspennende. Jeg drømmer om: Å fortsette renoveringen av huset. Jeg drømmer fortsatt om å åpne taket og få store vinduer. Og en deilig og soneinndelt uteplass. 

Luksus for oss: Nyvasket, ryddig hus. Med tre gutter om bord er det mye å holde styr på. Og friske blomster på bordet, et glass vin og digg musikk.

 KK Living, Hjemme hos Ive Tandberg på Hønefoss. Hun er damen bak Hjemmehososs på insta. Styling Marie O.Ny. Foto: Nina Ruud sept 2014. Foto: Nina Ruud
KK Living, Hjemme hos Ive Tandberg på Hønefoss. Hun er damen bak Hjemmehososs på insta. Styling Marie O.Ny. Foto: Nina Ruud sept 2014. Foto: Nina Ruud Vis mer

Musikken vi fyller huset med: Jeg er veldig fascinert og inspirert av rolig jazz. Jeg har dilla på: Ganske mye! Coffetablebooks, jeg har en hel vegg fylt av dem. Duftlys, friske blomster. God kvalitet og godt design, jeg er litt kvalitetsfreak, liker at ting varer og har angst for replika og fake. Jeg har bare så enorm respekt for alt arbeidet som ligger bak god design. Jeg har også dilla på kule konseptbutikker med en atmosfære som inspirerer deg. Fru Hagen her i Hønefoss, Sukha i Amsterdam, Country chic og Milla Boutique i Oslo. På nett, Vakre Rom og Mathildes verden i Steinkjer.

LES OGSÅ: - Jeg har alltid likt å ommøblere, jeg kan holde på hele natten

Mitt liv i interiør

Lavmål: Det må være da jeg skulle gjøre shabby chic på studentbudsjett. Hele leiligheten endte med å lukte loppis. Etter det skjedde det en endring. 

Høydepunkt: Der vi er nå. Vi har funnet en base som vi trives med, vår fargeskala og vårt uttrykk. Når det er på plass, er det enklere å gjøre små endringer i interiøret.

Mine beste interiørtips:

Ikke tenk for mye trend, velg ting du trives med. Jeg synes det er viktig at hjemmet gjenspeiler de som bor der. 

Lag kule stilleben, enten det er på bordet eller som collage på veggen.

Vis romslighet, men sett grenser. Det er lov å ha noe som er bare ditt, og som barna lærer å respektere. Her i huset er det coffetablebøkene mine, de rører ikke dem. Men sofaputene er ofte på gulvet og Missoniteppet opptrer stadig som tipi – det må tåle såpass.

Det er veldig gøy å samle på noe, ikke nødvendigvis et servise. Jeg har samlet på keramikkfat og skåler i mange år, og ofte har venner og familie med seg skåler hjem fra reise. Historiene som da følger med, skaper liv i hjemmet.

Miks gammelt og nytt, mykt og stramt. Det skaper en god harmoni. Jeg blir ikke imponert over folk som har kjøpt katalogen, jeg blir mer inspirert av mennesker som skaper stemninger og tør å mikse litt. 

Dette siste er et supertips, synes jeg: Rullér på tingene, ikke ha alt framme samtidig. Sett noe på loftet i et år, så er det gøy å finne det fram igjen. Jeg er veldig tilhenger av en ting inn en ting ut. Det samme gjør vi med leker, omtrent annenhver måned bytter vi ut innholdet i lekekassene.

FAVORITTROMMET: Det grå gjestebadet hadde opprinnelig fire forskjellige flisetyper. — Vi flytsparklet gulvet, og malte veggene med kalkmaling fra Pure Original toppet med to strøk sealer. Tak og gulv er malt med vanlig, helmatt gråmaling. Den antikke lysekronen er fra Paris og er prikken over i-en. Speilet har Ive laget selv av drivved, vasken er fra Bali, benkeplaten er laget av Drivved.no, badekaret sto i huset da de kjøpte det. Foto: Nina Ruud
DRØMMEBORDET: Ive var på konstant jakt etter det perfekte spisebordet, helt til det plutselig dukket opp på Finn til 250 kroner. Stolene er norsk design fra 70-tallet. — De kjøpte vi av den lokale speiderforeningen som skulle fornye møtelokalene sine, de hadde fått dem fra den lokale banken i sin tid. Jeg liker ting med historie, forteller Ive. Taklampene har fått enorm oppmerksomhet på Instagram. Foto: Nina Ruud
TØFT: Ives Instagramkonto følges av 17 000, og dokumenterer husets utvikling. Foto: Nina Ruud
VIL IKKE STUE BORT: Skomakerlesten er et bruktfunn. Notearkene får ligge framme i en bunke. Foto: Nina Ruud
FRA BARNDOMMEN: Ive ved pianoet hun har hatt siden hun var seks. Speilet på veggen er fra Riviera Maison, Kate Moss-bildet i speilet er tatt av Mario Testino. Ive er iført skinnbukser fra Gestuz og en poncho hun har hatt i mange år. — Jeg tar den fram hver høst og blir aldri lei av den. Foto: Nina Ruud
PEISESTUEN: Stuen i kjelleren er det neste som skal pusses opp, hittil har de bare gjort det beste ut av utgangspunktet, ifølge Ive. Taklampen fra gårdsbutikken Lykkelig på Haver i Drøbak, Missoniteppet fra Fru Hagen. Putene i sofaen er fra Lama, Day Home og Senze of Joy. Sofaen er et bruktkupp til 500 kroner. Foto: Nina Ruud
KONTORET: — Kontorkroken er i trappegangen ved stua. Der var det et innebygget 50-tallsskap. Da vi rev det, ble det en fin nisje som passet perfekt som hjemmekontor, forteller Ive. Lampe og vase fra Milla, nok en saueskinnsvest, manilastol fra låven til Ives tante. Foto: Nina Ruud
KREATIV KUNSTNERGAVE: Lampen er laget av en gammel messingkran, og er en gave fra kunstnervennen Kjetil Aschim, som lager brukskunst av gjenbruksmaterialer. Bildet på veggen har Ive hentet fra et blad, for henne symboliserer det viktigheten av ikke å ta seg selv så høytidelig. Foto: Nina Ruud
DYRISK: — Krokodilleskaller koster en formue, så jeg googlet det og fant den i en nettbutikk for akvarier. Egentlig er den akvariepynt. Det lille skrinet med neshorn er en gave fra en venninne som bodde i Zambia. Sebraskrinet er fra HM Home. Foto: Nina Ruud
GUTTEROMMET: Den innebygde køyesengen på barnerommet har Eirik og Ive bygget selv. Den har ikke full voksenlengde, og er plassbesparende så lenge barna er små. Pulten er fra en bruktbutikk, kelimteppe og skateboard fra Milla, bil fra Kremmerhuset. Foto: Nina Ruud
FRISKE DETALJER: Tekstilene på sengen er fra Harmony Nattbordet fant Ive på en norgesferie. — Jeg syntes det var så nydelig at jeg nesten var villig til å sette fra meg barnevognen i bruktbutikken. Vi var bare halvveis på ferie, og måtte pakke ut nattbordet av bilen hver gang vi skulle på stranden, ler Ive. Lampeskjermen er laget av Tips! en støvkost fra Clas Ohlson! Foto: Nina Ruud
TØFT: I kjelleren var det et knøttlite toalett. — Vi ville bare gjøre det rått og kult, og lot vannrørene være synlig i taket, pyntet med prismer i taket og sjakkmønster på gulvet. Bilder på veggen gjør seg alltid, det skaper dybde i rommet, og de sjokkerer litt. Det er kule bilder. Foto: Nina Ruud

Styling: Marie Olsson Nylander, tekst: Birgitte Hoff Lysholm

Denne saken har tidligere vært publisert i KK Living.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: