TV-LØSNINGEN KVINNER VIL ELSKE: I motsetning til mange andre, har ikke denne TV-løsningen drøssevis med ledninger og fjernkontroller. Foto: IKEA
TV-LØSNINGEN KVINNER VIL ELSKE: I motsetning til mange andre, har ikke denne TV-løsningen drøssevis med ledninger og fjernkontroller. Foto: IKEA Vis mer

Ikea

TV-løsningen kvinner vil elske

Er du lei kaoset av ledninger, høytalere og fjernkontroller? Da er dette noe for deg.

Publisert
Selv om interiørekspertene tidligere har spådd at minimalismen og de hvite og nøytrale fargene er på vei ut, er det fortsatt enkelte steder det i stor grad gjelder.

Like mye på grunn av det estetiske - som av de praktiske årsakene.

For eksempel er det ikke lenger trendy å fylle opp kjøkkenbenken din med kjøkkenmaskinener, blendere og brødristere - det blir faktisk ansett som harry.

Heller ikke på stuen trenger alt å stå fremme, og til kvinners store lykke har IKEA lansert TV-løsningen, UPPLEVA, som kombinerer TV og lyd i et møbel - helt uten alle ledningene.

LES OGSÅ: Nå skal hjemmet ditt være lilla

SLIPP UNNA ALT KAOSET: UPPLEVA kommer i mange forskjellige varinter, og du kan også bygge på med andre seksjoner rundt og ved siden av.  Foto: IKEA
SLIPP UNNA ALT KAOSET: UPPLEVA kommer i mange forskjellige varinter, og du kan også bygge på med andre seksjoner rundt og ved siden av. Foto: IKEA Vis mer

Folk vil ha komplette TV-løsninger

For de fleste har vel irritert seg over alle ledningene som ligger rundt TV-bordet, og som alltid surrer seg rundt i støvsugeren?

I tillegg er det ikke alle kvinner som er like begistret for å få den stilrene stuen sin fylt opp med en gigantstor TV, DVD-spiller, PlayStation, høytalere og et dusin fjernkontroller.

Den nye TV-løsningen fra IKEA kombinerer TV, DVD-spiller, lydanlegg og kan romme andre tekniske duppeditter i tillegg til at den bare har én - dette må gjentas - én fjernkontroll.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


– Undersøkelser vi har gjort viser at folk ønsker seg fine TV-møbler. De vil gjerne ha ett møbel - uten de irriterende ledningene. I tillegg skal den helst kombinere både lyd, bilde og DVD-spiller. Folk vil ha komplette TV-løsninger, sier Rune Svendsen, salgsleder for stue-avdelingen hos IKEA Norge.

LES OGSÅ: Lag ditt egen Downtown Abbey!

INSPIRERT AV 60-TALLET: Designerduoen Wiis har designet en TV-løsning som kan ligne litt på pinnestolene fra 60-tallet. Foto: Tone Ruud Engen
INSPIRERT AV 60-TALLET: Designerduoen Wiis har designet en TV-løsning som kan ligne litt på pinnestolene fra 60-tallet. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer

Fokus på design og trender

Og hvis du er en av dem som irriterer deg over den enorme TV-en som typen din har plassert midt i stua, kan du også finne en modell der det er større fokus på design.

– Himna er en av modellene vi har, og er designet av den svenske duoen Wiis. De har hentet inspirasjon fra pinnestolene på 1960-tallet, forteller Siv Egger, som er kommunikasjonsrådgiver i IKEA Norge.

Hun kan fortelle at designerne bak TV-løsningen også har lagt fokus på trender, og IKEA vil fortsette å jobbe med dette, og eventuelt utvikle flere varianter etter hvert.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: En seng - fire forskjellige stiler

SKJULTE LEDNINGER OG OPPBEVARINGSPLASS: TV-løsningen UPPLEVA har gode mulugheter for å skjule ledningene, og har i tillegg plass til DVD-spiller og andre ting.  Foto: Tone Ruud Engen
SKJULTE LEDNINGER OG OPPBEVARINGSPLASS: TV-løsningen UPPLEVA har gode mulugheter for å skjule ledningene, og har i tillegg plass til DVD-spiller og andre ting. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer

Kan kobles opp mot nett og mobil

Produktdesigneren av UPPLEVA, Francis Cayouette, kan fortelle at IKEA ikke ønsker å selge TV-er eller lydanlegg, men fokusere på totale løsninger. I tillegg ønsket de å finne en enklere løsning enn det som tilbys i dag.

– Det har lett for å bli mye ledninger i dette området, og vi ville finne en bedre løsning for dette.

– Med en «alt-i-ett»-løsning er det mye lettere å håndtere ledninger, i tillegg til at selve lydsystemet er skjult. Også alle ledninger ligger skjult inne i seksjonen under, forteller Cayouette.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Siden TV-en også er festet til TV-bordet under, er det heller ikke nødvendig å borre hull i veggen for å sette den opp. Han kan også fortelle at TV-en kan kobles opp trådløst eller med kabel til internett, mobilen, mp3-spiller og annet.

UPPLEVA er en «alt-i-ett»-løsning som består av en LED smart-TV, et 2.1 lydsystem med trådløs subwoofer og integrert CD-, DVD- og Blu-ray-spiller.

Hvis du vil lese mer om de tekniske funksjonene til UPPLEVA, kan du finne mer informasjon i denne artikkelen hos Dinside.no.

LES OGSÅ: Her kan du spare 20.000 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer