Bildevegg

Ukens interiørtips: miks personlige fotografier med kule plakater!

Og vakre rammer er et must.

TRENDY ROM: Et rom som nesten blir et galleri. Kunst fra Another Ballroom.  Foto: Produsenten
TRENDY ROM: Et rom som nesten blir et galleri. Kunst fra Another Ballroom. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå skal veggene smykkes med interessante og unike bilder. At de skiller seg ut og ikke er masseprodusert gjør dem enda hottere, og aller best er det om bildene også har en bakgrunnshistorie. Vi søker kvalitet og er mer interessert i designeren eller kunstneren enn tidligere.

Slik går du i gang

  • Få oversikt over hvor mye vegg du ønsker å dekke med bilder, og gå ut i fra dette når du skal planlegge rammestørrelser og bilder.

  • Vil du henge opp flere bilder sammen, lag en  plan på forhånd. Bruk tid på å sette sammen ulike bilder og rammer, men husk at det fine med bildevegger er at de også kan formes etter hvert, og du kan legge til større eller mindre elementer.  

  • Bruk gjerne et vaskbart kritt og tegn opp på veggen hvor du ønsker å ha de ulike bildene. Da kan du få en bedre oversikt og endre underveis, uten å lage unødige hull i veggen. 

  • Alt trenger ikke å henge på linje og være symmetrisk. At det ser litt tilfeldig ut, gjør at det fremstår mer ekte og personlig. LES OGSÅ: Lag din egen bildevegg

Ekspertens råd

Camilla Berntsen hos Milla Boutique tror på å mikse ulike uttrykk.

  • Klassiske, svarte rammer ser vi mye av nå, men også bilder og malerier helt uten ramme med en rå kant. Disse kan du gjerne spikre eller tape rett på veggen. 
  • Kollasjer er fortsatt hot, og da skal vi mikse størrelser og motiver på bildene. Det gir en interessant og spennende look.
  • Vegrer du deg for å gå i gang med en stor kollasj på veggen, er det også veldig smart og lekkert med en vaier eller metalltråd å henge bilder på. 
  • Vil du kombinere bildene dine med andre favorittobjekter, er konsollbord og bildehyller smarte. Lag stilleben med en miks av for eksempel speil, vaser og lignende.
  • Bildene som dominerer trendbildet nå, er gjerne abstrakte. Vi ser mye akvareller og pasteller, men også håndtegninger, grafisk kunst og bilder som viser natur i form av planter, blader og palmer. 
KREATIV PYNT: Rammer og plakater fra House Doctor. Fint, hva? Foto: Produsenten
KREATIV PYNT: Rammer og plakater fra House Doctor. Fint, hva? Foto: Produsenten Vis mer


Tips! Om du har investert i et kostbart fotografi eller trykk, er det lurt å koste på en spesialtilpasset ramme og bruke litt ekstra på riktig glass og materiale. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer