Bolig & Interiør

Ung balansekunst

Flere av designduoen StokkeAustads møbler ser ut som om de må jobbe hardt for å holde balansen. Det gjør de med glans. Men det er ikke derfor vi har lyst til å legge oss ned i nesegrus beundring.

Foto: Camilla Ursin
Foto: Camilla Ursin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen heksekunst


Om StokkeAustad har perfeksjonert balansekunsten, er arbeidsmetodene deres langt fra noen heksekunst.

- Stort sett alle våre design tar utgangspunkt i vår egen situasjon, sier Jonas Ravlo Stokke. - Vi ser på tingene vi omgir oss med, hvordan bruker vi dem, hva skulle vi ønske var annerledes?

Resultatet er nye vrier på gamle slagere. En pult der bordbena på den ene siden er tatt bort, slik at den lett kan gjøres om til en arbeidsplass for flere. En lampe som kan brukes av to som jobber mot hverandre. En vase som endte opp som stumtjener.

Lang reise til Milano


De to designstudentene har jobbet intenst i flere måneder for å få ferdig produktene dehadde med seg til møbelmessen i Milano. Noen av dem har de brukt flere måneder på å utvikle og sette sammen, mens for eksempel stolen de hadde med seg, ble skrudd sammen på et par dager, og ble akkurat klar til bilen skulle pakkes, og guttene vendte rattet i retning Milano. De har nemlig selv fraktet alle møblene ned til Italia.

Men all jobbingen og den lange kjøreturen var verdt det. Interessen rundt StokkeAustads stand var stor, og det kom flere innom og spurte og gravde.
- Responsen har vært kjempebra, sier Stokke.

Gamle kjenninger

DinSide Bolig har tidligere skrevet om StokkeAustads stol R4, fra utstillingen Norsk Egenart på Norsk Design- og Arkitektursenter. Den de så var knallgul - mens en hvit variant var med til Milano i fjor. Det er nemlig andre året de to stiller ut på Salone Satelite

Stolen har fått mye positiv omtale, både innenlands og utenlands, blant i den store britiske designbibelen Wallpaper.

Unge og lovende


Salone Satellite er en del av den store internasjonale møbelmessen i Milano. Ved siden av de store etablerte firmaene, kan unge designere stille ut møbler som ennå ikke er i produksjon, for potensielle fremtidige arbeidsgivere eller produsenter.

Jonas Ravlo Stokke og Øystein Austad er begge masterstudenter ved arkitekthøyskolen i Oslo. Austad har tidligere jobbet som intern i Norway Says, mens Stokke har en bachelorgrad fra Brunel University in Surrey.

(Artikkelen er levert av DinSide.no)

Foto: Camilla Ursin

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer