Bolig & Interiør

Ungt og ferskt i Milano

Unge og lovende designere har nylig vist seg fram i Milano - i håp om å bli sett av en produsent. Bli med på oppdagelsesferd.

Foto: Elisabeth Dalseg
Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Europas største møbelmesse


Møbelmessen i Milano går av stabelen i april hvert år. Her møtes de hotte, de etablerte, de trendy og wannabe-designerne. Her handles det inn møbler til butikker over hele Europa. Og ikke minst: Her har unge, uetablerte designere fra hele verden muligheten til å vise seg fram, på Salone Satellite.

iSaloni, eller Salone Internazionale del Mobile som messen egentlig heter, sies å være den viktigste møbelmessen i verden. Så er også mange land representert: Hit kommer designere for å vise seg fram, store møbelkjeder stiller ut og innkjøperne leter etter det nyeste nye til sine butikker. I år har messen flyttet til et splitter nytt messeområde utenfor byen. Denne nye messen kunne huset 30 Lillestrøm-messer, minst.

Men det er ikke bare de store firmaene som har stand her. Litt bortgjemt, ytterst på vestsiden av messeområdet, ligger Salone Satellite. Denne delen er en ordentlig messemaskot, og vi blir anbefalt å prioritere denne delen av messen.

Purungt, purferskt


Her stiller de unge, ferske designerne ut sine kreasjoner. Reglene er strenge, og det er vanskelig å få innpass i sattelitten. Møblene som stilles ut må ikke være i produksjon, de må være prototyper, og det er ikke lov å stille ut mer enn tre ganger.

Årets utstillere kommer fra alle verdensdeler, fra alle fem kontinenter - og fra 34 land. På Satellite fant vi håpefulle designere fra blant annet Korea, USA og Belgia..., og selvfølgelig Norge, representert med duoen StokkeAustad.

De to designerne Jonas Ravlo Stokke og Øystein Austad går på Arkitekthøgskolen i Oslo, og spås en lysende framtid. Vi ble i hvert fall imponert og mer enn littegranne betatt av de nette, gjennomtenkte møblene deres. Denne designduoen holder vi et øye med.

(Artikkelen er levert av DinSide.no)

Foto: Elisabeth Dalseg

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer