Påske:

Vakre påskeideer

Slik kan du lage fin og dekorativ påskepynt – og en søt vertinnegave.

HJEMMELAGET PÅSKEPYNT: Hvem skulle tro at skall fra løk kunne gi egg en så fin farge! FOTO: Pernille Enoch
HJEMMELAGET PÅSKEPYNT: Hvem skulle tro at skall fra løk kunne gi egg en så fin farge! FOTO: Pernille Enoch Vis mer
Publisert

Naturlig fargede egg

Hvis du vil fargelegge påskeegg, kan du prøve å gjøre det med løkskall i stedet for maling. Det eneste du trenger å gjøre – etter at du har blåst innholdet ut av eggene – er å pakke eggene inn i sølvpapir sammen med løkskall og legge dem forsiktig i kokende vann under lokk. La dem trekke i minst en time. Pakk deretter eggene forsiktig ut. Når de er blitt tørre, kan du legge dem på et fat eller henge dem på en grein.

Bring naturen inn

Bruk naturmaterialer som tre og lin for å skape en rustikk og lun følelse når du dekker bordet. Fullfør stilen med en grein med lodne gåsunger.

Oppgradert eggpakke

Riv små biter silkepapir, og lim dem fast til et isoporegg (fås i hobbybutikker). Ha litt decoupagelakk (også fra hobbybutikken) på egget, legg silkepapiret på, og stryk det over papiret med en pensel til det sitter fast. Fortsett til egget er dekket, og påfør et lag decoupagelakk ytterst. La det ferdige egget tørke, og knyt eventuelt en tråd med en kvist omkring det. Legg egget i en eske med litt silkepapir i bunnen, og la det stå framme som pynt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer