Påske:

Vakre påskeideer

Slik kan du lage fin og dekorativ påskepynt – og en søt vertinnegave.

HJEMMELAGET PÅSKEPYNT: Hvem skulle tro at skall fra løk kunne gi egg en så fin farge! FOTO: Pernille Enoch
HJEMMELAGET PÅSKEPYNT: Hvem skulle tro at skall fra løk kunne gi egg en så fin farge! FOTO: Pernille Enoch Vis mer
Publisert

Naturlig fargede egg

Hvis du vil fargelegge påskeegg, kan du prøve å gjøre det med løkskall i stedet for maling. Det eneste du trenger å gjøre – etter at du har blåst innholdet ut av eggene – er å pakke eggene inn i sølvpapir sammen med løkskall og legge dem forsiktig i kokende vann under lokk. La dem trekke i minst en time. Pakk deretter eggene forsiktig ut. Når de er blitt tørre, kan du legge dem på et fat eller henge dem på en grein.

Bring naturen inn

Bruk naturmaterialer som tre og lin for å skape en rustikk og lun følelse når du dekker bordet. Fullfør stilen med en grein med lodne gåsunger.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer

Oppgradert eggpakke

Riv små biter silkepapir, og lim dem fast til et isoporegg (fås i hobbybutikker). Ha litt decoupagelakk (også fra hobbybutikken) på egget, legg silkepapiret på, og stryk det over papiret med en pensel til det sitter fast. Fortsett til egget er dekket, og påfør et lag decoupagelakk ytterst. La det ferdige egget tørke, og knyt eventuelt en tråd med en kvist omkring det. Legg egget i en eske med litt silkepapir i bunnen, og la det stå framme som pynt.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer

En pose til vertinnen

Spiselige godteriegg pakket i en cellofanpose er en flott vertinnegave. Knyt et bånd rundt, og fest en blomsterstilk fast i båndet. Hvis du vil at den skal være ekstra stilig, kan du satse på egg i én eller to farger.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer

En sirkel av stemning

Ønsk dine gjester velkommen med en påskekrans på døren, eller du kan la et bilde på veggen få en pause og overlate plassen til en stemningsfull krans i stedet. Du starter med å forme en krans av ståltråd i ønsket størrelse. Sno endene av ståltråden om hverandre for å lukke kransen. Knyt deretter vekselvis tørkede hortensia og spraymalte gule kvister på kransen. Fyll halvparten av kransen, og la selve ståltrådrammen vises på den øverste halvdelen.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer

Tre på rad

Sett forskjellige egg i ulike eggbegre på en liten bokstabel eller på et brett, og la dem stå framme som en enkel påskedekorasjon. Du kan også bruke et egg i eggbeger som et ekstra element i et stilleben sammen med vaser og skåler.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer

Skap et stilleben

Samle flere gjenstander for å lage et stilleben. Da blir resultatet både mer effektfullt og ryddig enn om du sprer små gjenstander rundt om i hele huset.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer

Gul oppdekning

Understrek påskestemningen når du skal pynte bordet, ved å dekke på i gult fra topp til tå og dandere med diverse egg. Suppler med elementer i brente nyanser og tre for å gjøre uttrykket litt mer eksklusivt.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer