SJEKK DEN SOFAEN: Denne fargeklatten av en sofa er garantert å lyse opp stua di! Foto: Matthew Williams
SJEKK DEN SOFAEN: Denne fargeklatten av en sofa er garantert å lyse opp stua di! Foto: Matthew Williams Vis mer

Interiør

Velg farger i hjemmet

Se hvor lekkert det kan bli!

Publisert
Sist oppdatert

Her bor:

  • Alexandra Lebenthal og mannen Jay Diamond og deres tre barn på 20, 17 og 9.
  • De bor i et hus bygd i 2012 ovenfor Bellport Bay på Long Island, New York.


LES OGSÅ: Se dette fantastiske hjemmet

«Følg lidenskapen» – det er innredningsmantraet Alexandra Lebenthal lever etter.

– La deg også inspirere av reisene dine, og de små eventyrene du opplever og små syndigheter. Innredningen du skaper, bør reflektere det du synes er spennende.

Huset Alexandra deler med mannen Jay Diamond og barna Benjamin, Charlotte og Eleanor i en liten by to timer fra Manhattan, er beviset på at hun følger sin egen innredningsfilosofi.

<strong>VAKKERT:</strong> De store vinduene bringer naturen helt inn i stuen,
og blåtonene i interiøret reflekterer sjøen utenfor. Foto: Matthew Williams
VAKKERT: De store vinduene bringer naturen helt inn i stuen, og blåtonene i interiøret reflekterer sjøen utenfor. Foto: Matthew Williams Vis mer

Da paret oppdaget Bellport på Long Island for to år siden, ble de sjarmert av det vennlige, bohemske miljøet og den vakre sjøutsikten. For familien er det blitt et velkomment avbrekk fra støyen i New York. Selv om storbyen er bare en togtur unna, føles Bellport som et annet liv. Huset er nytt, men har en gammel sjel.

– Selv om et nytt hus er aldri så godt designet, mangler det karakter og sjel hvis du ikke gjør en innsats for å sette ditt preg på det, mener Alexandra.

LES OGSÅ: Sniktitt hjemme hos Sarah Jessica Parker

<strong>MORSOMME DETALJER:</strong> De blå bistroflisene ble valgt fordi fargen reflekterer sjøen utenfor. Sjekk firedearth.com for lignende
fliser. Foto: Matthew Williams
MORSOMME DETALJER: De blå bistroflisene ble valgt fordi fargen reflekterer sjøen utenfor. Sjekk firedearth.com for lignende fliser. Foto: Matthew Williams Vis mer

Å gjøre hjemmet til sitt eget

Hun innrømmer at de tok på seg en stor utfordring, og det krevde kreativ energi og
innsats fra dem begge å gjøre hjemmet til deres eget. Men den jobben ble bare et velkomment avbrekk fra jobbene deres innen finans. De møttes på universitetet Princeton, og derfor henger også Jays gamle skolegenser innrammet i stuen som et minne fra den tiden.

Sammen med en blanding arvegods og bruktfunn, er små, personlige
gjenstander med på å ta fokuset vekk fra det stramme, polerte inntrykket du kan få av et nytt  hus. En gammel duk, komplett med rødvinsflekker, dekker skjenken i spisestuen. Trepanel fra huset som sto på tomten før er montert i stuen, mens hovedsoverommet har fått eikegulv inspirert av Crosby Street Hotel i New Yorks kunstnerdistrikt Soho.

Overalt i huset finner du små ekko fra fortiden: et gammelt fransk spisebord, gamle gipsornamenter og restaurerte, gamle lamper. 

LES OGSÅ: Hjemme hos: Eirin og Andreas

<strong>SOVEROMMET:</strong> Grønt og blått i alle tenkelige nyanser fungerer
alltid sammen. Prøv med sengetøy og puter! De to lampene ved
sengen heter «Binare Pendant Light» og er fra Jeremy Pyles. Det ornamenterte speilet til høyre er arvegods. Foto: Matthew Williams
SOVEROMMET: Grønt og blått i alle tenkelige nyanser fungerer alltid sammen. Prøv med sengetøy og puter! De to lampene ved sengen heter «Binare Pendant Light» og er fra Jeremy Pyles. Det ornamenterte speilet til høyre er arvegods. Foto: Matthew Williams Vis mer

Trær i gangen

En annen utfordring var å plassere det nye huset i det gamle landskapet. På tomten sto det flere eldgamle redwood-trær, verdens høyeste tresort og blant verdens største levende organismer. I samråd med en landskapsarkitekt ble de innlemmet i arkitekturen.

– Vi er blitt vant til å ha trær i gangen, men når vi får besøk er trærne alt gjestene snakker om, sier Alexandra.

Så godt som alle rom har utsikt over bukten.

<strong>UTROLIG KULT:</strong> De store redwoodtrestammene ble felt under
byggingen av huset, men gjenreist etterpå innvendig. Foto: Matthew Williams
UTROLIG KULT: De store redwoodtrestammene ble felt under byggingen av huset, men gjenreist etterpå innvendig. Foto: Matthew Williams Vis mer

– Vi valgte farger fra en blå palett på det aller meste, blant annet kjøkkenfliser og møbeltrekk, så de reflekterer beliggenheten ved sjøen, forteller Alexandra.

Og mens veggene er holdt i bleke toner, har familien plukket fargerike, lekne detaljer. Arkitekturen er åpen og innbydende. I underetasjen flyter rommene sosialt i hverandre, og inviterer gjester til å gå fritt mellom fellesrommene og verandaen. Foldedører kan åpnes helt og slippe inn sollyset, eller lukkes for å holde høstkulden ute.

Paret elsker å ha besøk av familie og venner, og har innredet deretter.

– Det er alltid en god idé å få gjester over for kaffe eller drinker. Derfor ønsket vi oss fellesarealer fulle av personlige minner.

<strong>LEKRE FLISER:</strong> Gjør et bad til mer enn et bad.  Foto: Matthew Williams
LEKRE FLISER: Gjør et bad til mer enn et bad. Foto: Matthew Williams Vis mer

Resten av bildene i denne saken ser du i KK 30, som er i salg fredag 25. juli.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer