interiør:

Velvalgte arvestykker

Hos Louise er hvert møbel i fokus. Arvegods og klassisk design i naturmaterialer skaper et lett og rent uttrykk i toppleiligheten.

FOTO: Kira Brandt
FOTO: Kira Brandt Vis mer
Publisert

Det er viktig at ting skal kunne brukes. Og ofte er de allerede brukt når de kommer til oss, sier smykkedesigner Louise Billgren om stilen i hennes og kjærestens leilighet i København. Den ligger i toppetasjen i et boligbyggelagshus, og er et sted der Louise både kan slappe av og jobbe. Det betyr mye for henne at hun kan gjøre begge deler der.

– Mitt yndlingssted i hele leiligheten må være verkstedet mitt. Jeg sitter der nesten 15 timer i døgnet, og det er lyst og vennlig og en naturlig del av leiligheten. Jeg bruker jo hjemmet mitt til alt, så jeg er her hele tiden. Det er her jeg er kreativ, men også her jeg kobler av, sier Louise.

– Arvestykkene betyr mye. De setter rammen for innredningen

For å gjøre plass for avslapping har paret valgt bort en tradisjonell sofa til fordel for et sengelignende møbel som skaper loungestemning i stuen. Det aller viktigste i leilig­heten er nemlig at det er plass til å nyte livet. Louise har innredet med arvestykker og loppefunn for å understreke denne personlige stilen.

– Arvestykkene fra mor betyr mye. De setter rammen for innredningen. Av og til blir et hjem skapt av at man har fått en del ting, og jeg kaster jo ikke ut fire «Y-stoler» og et «Shakerbord». Så tingene fra mor har vært ganske definerende for stilen, sier Louise. Materialene i Louises møbler er nøye valgt, og det er særlig tremøbler som har fått plass på de 85 kvadratmeterne. Det gir en naturlig, men også minimalistisk stil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer