Bad

Verdens kuleste kar

Hva med en knalloransje badestamp, formet som en tekopp? Nysgjerrigheten vår ble pirret, og ved nærmere øyesyn kan vi ikke si annet enn at «Dutchtub» er en genial oppfinnelse.

Verdens kuleste kar
Publisert
Sist oppdatert
Dutchtub så dagens lys for tre år siden, da den ble introdusert for verden på møbelmessen i Milano. Vi så dette underlige, utendørs badekaret på møbelmessen i Stockholm. Dutchtub er et morsomt produkt, både i utførelse og funksjon. Latteren sitter derfor løst mens Dutchtubs representant, Jochem Karstanje, viser oss karets finesser, komplett med champagnekjøler og wok. Innimellom leksjoner i hollandsk uttale, forklarer Karstanje hvor utrolig enkelt det er å bruke Dutchtub. Og mens han snakker, blir vi mer og mer fascinert av denne hollandske oppfinnelsen, som er så stygg at den er noe av det kuleste vi har sett.Bildespesial: Klikk her for flere bilder av Dutchtub

Enklere blir det ikke

- For å fylle på vann setter du inn en hageslange i et hull på den ene siden, sier Karstanje. - Når karet er fullt, slenger du oppi noen vedkubber i den spiralformede metalldelen, og tenner på. Bålet varmer vannet. Maks temperatur er 45 grader, forklarer nederlenderen. Karet tar 800 liter vann, og du kan regulere varmen ved å snu på kurven med ved oppi. Dekker du til Dutchtuben med lokket som følger med, tar det mindre tid å varme opp vannet. I alt kan det sitte fire personer i badekaret..., eller flere, om man ikke har noe i mot å sitte litt trangt. Om man ikke var venner fra før, så blir man det visstnok etter et felles bad i Dutchtuben. - Dutchtuben har et eget kjølerom hvor du kan sette en champagneflaske og et lite bord med plass til glass, sier Karstanje mens han viser oss badekarets detaljer. - I tillegg kan du wokke for eksempel scampi, ved å sette en wok over bålet (som varmer vannet). Jochem Karstanje smiler stolt. Han er en av de to som står bak dette annerledes-karet. Designeren og oppfinneren av Dutchtub er Floris Schoonderbeek. Inspirasjonen hans er opplevelser i naturen, og med Dutchtub ønsker han at mennesker skal ha glede av å være sammen, utendørs. Designeren Jerzy Seymour skal ha sagt til Elle Decoration at Dutchtub er et designprodukt som vil tåle tidens tann, kan vi lese på Dutchtubs hjemmeside. Han er ikke alene om å like designet: Badestampen ble nominert til Design Prize Rotterdam i 2003, og til The Dutch Design Awards i 2004. Utgaven vi ser på messen i Stockholm er knalloransje. Dette er én av seks standardfarger karet kommer i - men du kan selvfølgelig spesialbestille andre farger. Badekaret er håndlaget, og akkurat som eksklusive litografier har hver eneste Dutchtub sitt nummer. I Stockholm traff vi Dutchtub nummer 85.

Bærbart badekar

Noe av det kuleste med denne badestampen er at den er bærbar. Den er laget av polyester og rustfritt stål, blir levert med tilhørende lokk og er en lettvekter med sine 75 kg. Du får den i en treboks - og du må selv sage ut din nyervervede Dutchtub. Hardt arbeid? Kanskje, men på den annen side så har du ved til å fyre opp monsteret. Alt er gjennomtenkt. Hva koster så denne herligheten? Vel - prisen er ganske stiv: Du må ut med 4500 euro for selve stampen, det tilsvarer omtrent 36 000 norske kroner. I tillegg kommer fraktkostnader på 350 euro, det vil si omtrent 2800 kroner. På den annen side: Dette er en badestamp som er billig i drift. Du trenger verken strøm, rørlegger eller varmtvann. Vann får du fra hageslangen - og boksen den kommer i gir deg nok ved til å vare et år, ifølge Dutchtub.

Altmuligkar

Det finnes selvfølgelig ekstrautstyr til vidunderet. Man kan kjøpe en pipe som kan settes over spiraldelen, for å holde lenger på varmen. Eller hva med en egen liten trillebår, så kan du ta den med deg på grillfest hos naboene - hvor du enkelt og greit bruker Dutchtuben som en grill, med en egen grilldel som kan festes over fyringsdelen. Dutchtub er bedre enn et kinderegg - flere ønsker i et kar. For øyeblikket har firmaet kun forhandlere i Holland, Sveits, Tyskland og Sverige. Meningen med Dutchtub er at det er mer enn ett produkt, det er en livsstil som må oppleves. Derfor satser firmaet på å vise frem badekaret på det de selv kaller opplevelsessentre. Har du lyst til å prøve en Dutchtub kan du ta turen over til Hedegårds Pensionat i Sverige. På Dutchtubs hjemmeside får du informasjon om arrangementer hvor du kan oppleve Dutchtub i Nederland. På Dutchtub sin sveitsiske hjemmeside kan du se bilder, film og en 3D-animasjon av Dutchtub: Sjekk ut Dutchtub.com. Kilder: Dutchtub, Hedegårds Pensionat. Konversjon euro/nok forettatt den 17. februar.(Artikkelen er levert av DinSide.no)Foto: Dutchtub

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer