interiør:

- Vi brukte mye tid på å rive ned og grave fram de ­originale detaljene igjen

Den herskapelige leiligheten var nyoppusset da Mette og Rasmus overtok den. Men paret syntes rett og slett at den var for moderne.

FOTO: Ditte Capion
FOTO: Ditte Capion Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En nedtonet fargeskala, godt håndverk og klassiske design­møbler er kjennetegnene for innredningen i Mette og Rasmus Klüwer-Brøndgaards herskaps­leilighet i Frederiksberg. Her kan gjerne ting skille seg ut og være unike.

– Rommene i leiligheten er store og lyse, så møblene skal helst fylle dem godt ut. Derfor har vi satset på bastante ­møbler. Og så elsker vi litt spesielle detaljer som får stilen til å passe til bygningen. I spisestuen har vi for eksempel laget høy brystpanel hele veien rundt, forteller ­Mette Klüwer-Brøndgaard.

Over spisebordet henger «Fruktlykten», som Kaare Klint designet i 1944. I 2007 relanserte Le Klint den i en større versjon med messingoppheng.
Over spisebordet henger «Fruktlykten», som Kaare Klint designet i 1944. I 2007 relanserte Le Klint den i en større versjon med messingoppheng. Vis mer

Hun er medeier i bedriften A Table Story, så hun jobber daglig med utsmykning og sammensetning av farger med tanke på borddekking. Det har smittet over på parets innredning, bare med et helt annet resultat.

– På jobben beskjeftiger jeg meg hele ­tiden med mange ulike farger og trender, så jeg har behov for et hjem uten for mye visuell støy og uro. Og det synes jeg at vi har klart å skape ved å innrede i en stilren og minimalistisk stil med få farger og gode kvalitetsmøbler som skaper ro og balanse, sier Mette.

La sofabordet gå i flukt med døråpningen, slik at det blir symmetri i rommet. Sofabordet er designet av Poul Kjærholm. Tips! Hvis du vil skape sammenheng mellom store rom, kan du åpne opp mellom dem ved å fjerne dørene.
La sofabordet gå i flukt med døråpningen, slik at det blir symmetri i rommet. Sofabordet er designet av Poul Kjærholm. Tips! Hvis du vil skape sammenheng mellom store rom, kan du åpne opp mellom dem ved å fjerne dørene. Vis mer

For å skape et rolig og ryddig uttrykk har de helt bevisst gjort en tydelig inn­deling i voksen- og barnesoner. Hele ­familien har riktignok lov til å oppholde seg i alle rom, men her er ikke noe overlatt til tilfeldighetene.

– Alt som er i leiligheten, blir brukt, så sånn sett er det et svært funksjonelt hjem vi har skapt. Hvert eneste møbel er nøye valgt ut, og vi bruker gjerne lang tid på å tenke over om et møbel vil passe inn hos oss, sier Mette Klüwer-Brøndgaard.

Stolen i stuen er «Flagglinestolen», som Hans J. Wegner designet i 1950. Inspirasjonen til den fikk han en sommerdag ved stranden da han gravde seg ned i sanden og formet en komfortabel sitteplass. Peisen er importert fra Grønland.
Stolen i stuen er «Flagglinestolen», som Hans J. Wegner designet i 1950. Inspirasjonen til den fikk han en sommerdag ved stranden da han gravde seg ned i sanden og formet en komfortabel sitteplass. Peisen er importert fra Grønland. Vis mer

Familien flyttet inn i leiligheten for noen år siden, og da var den nettopp pusset opp. Men Mette og Rasmus ville heller ha den tilbake til sin opprinnelige stil.

– Den forrige eieren hadde gjort leiligheten altfor moderne, og vi ønsket at den i stedet skulle stemme overens med historien og omgivelsene. Derfor brukte vi mye tid på å rive ned og grave fram de ­originale detaljene igjen. Den forrige eieren hadde fjernet alt som gjorde leiligheten unik og sjarmerende, slik som brystpanel og stukkatur, og det ville vi gjenskape, ­forteller Mette Klüwer-Brøndgaard.

Gi et rom farge med blomster som lett kan skiftes ut etter humør. Marmorsteinen er fra Menu, og vasen er fra Knabstrup Keramik.
Gi et rom farge med blomster som lett kan skiftes ut etter humør. Marmorsteinen er fra Menu, og vasen er fra Knabstrup Keramik. Vis mer
Sofaen er fra Hay, og gull-lampen er fra Akari hos Paustian. Tips! Hvis du innreder med massive møbler, kan det skape luft i rommet hvis du trekker dem ut fra veggen.
Sofaen er fra Hay, og gull-lampen er fra Akari hos Paustian. Tips! Hvis du innreder med massive møbler, kan det skape luft i rommet hvis du trekker dem ut fra veggen. Vis mer
Interiøret spiller en stor rolle i et lyst og enkelt kjøkken. Gi farge med råvarer som både pynter og smaker.
Interiøret spiller en stor rolle i et lyst og enkelt kjøkken. Gi farge med råvarer som både pynter og smaker. Vis mer
«BS5» er en vegglampe i «Mantis»-serien, som er designet av Bernard Schottlander i 1951. Den gang var den tiltenkt industrien, med sin fleksibilitet som gjør at lampearmen kan dreies 360 grader.
«BS5» er en vegglampe i «Mantis»-serien, som er designet av Bernard Schottlander i 1951. Den gang var den tiltenkt industrien, med sin fleksibilitet som gjør at lampearmen kan dreies 360 grader. Vis mer
Mette og Rasmus har valgt et lyst og enkelt kjøkken med noen ekstra stilige detaljer, slik som «BS5»-lampene. Tips! Har du et hvitt kjøkken, kan du myke opp inntrykket ved å ha en benkeplate i varmt treverk.
Mette og Rasmus har valgt et lyst og enkelt kjøkken med noen ekstra stilige detaljer, slik som «BS5»-lampene. Tips! Har du et hvitt kjøkken, kan du myke opp inntrykket ved å ha en benkeplate i varmt treverk. Vis mer
Gulvlampen på soverommet er fra Flos, mens sengetøyet og pledd er fra Geismars. Tips! Med vegg-tilvegg-teppe får du et varmt og hjemmekoselig uttrykk på soverommet.
Gulvlampen på soverommet er fra Flos, mens sengetøyet og pledd er fra Geismars. Tips! Med vegg-tilvegg-teppe får du et varmt og hjemmekoselig uttrykk på soverommet. Vis mer
Stolen i gangen er fra Norman Cherner og ble designet i 1958. I 1961 malte Norman Rockwell stolen som en del av maleriet «The Artist at Work», og i den forbindelse ble stolen for alvor anerkjent i USA. Tips! Skap blikkfang i en hvit, lang gang med et skulpturelt møbel.
Stolen i gangen er fra Norman Cherner og ble designet i 1958. I 1961 malte Norman Rockwell stolen som en del av maleriet «The Artist at Work», og i den forbindelse ble stolen for alvor anerkjent i USA. Tips! Skap blikkfang i en hvit, lang gang med et skulpturelt møbel. Vis mer

Få stilen

Den nordiske, minimalistiske stilen med hvite vegger og lyst interiør får et mer lunt preg med naturmaterialer som stein, tre og keramikk.

Krakk (kr 1800, Ellos Home).
Krakk (kr 1800, Ellos Home). Vis mer
Pendellampe (kr 2555, Globen Lightning).
Pendellampe (kr 2555, Globen Lightning). Vis mer
Puff (kr 5600, Hay).
Puff (kr 5600, Hay). Vis mer
Svart keramikkskål (kr 50, Kremmerhuset).
Svart keramikkskål (kr 50, Kremmerhuset). Vis mer
Salongbord i marmor (kr 2900, Nordic Furniture).
Salongbord i marmor (kr 2900, Nordic Furniture). Vis mer
Gulvpotte (kr 2250, Ddkd).
Gulvpotte (kr 2250, Ddkd). Vis mer
Pute (kr 60, Ikea)
Pute (kr 60, Ikea) Vis mer
Vase (kr 200, House Doctor).
Vase (kr 200, House Doctor). Vis mer
Teppe (kr 2550, House Doctor).
Teppe (kr 2550, House Doctor). Vis mer
Stol (kr 1295, Ikea).
Stol (kr 1295, Ikea). Vis mer
Sofa (kr 31 500, Hay).
Sofa (kr 31 500, Hay). Vis mer
Pidestall i stein (kr 11 995, Menu).
Pidestall i stein (kr 11 995, Menu). Vis mer

Utvalg: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer