interiør:

- Vi er ikke alltid enige om stilen

Danske designmøbler, antikke loppefunn og karakteristiske kunstverk preger herskapsleiligheten til Kasper og Malte.

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Selv om det bare er et år siden ­Kasper Astrup og Malte Bötel overtok den store herskapsleilig­heten på Frederiksberg i Danmark, er paret allerede fullt installert. De har nemlig hver sin klart definerte rolle i arbeidsfordelingen.

– Jeg har mange ideer til innredning, mens Malte er kjempesnar til å ta tak og realisere dem. Vi utfyller hverandre veldig godt. Men vi er ikke alltid enige, sier Kasper.

Malte (t.v.) og Kasper falt pladask for leilighetens lyse rom, høye panelvegger og fiskebeinsparkett.
Malte (t.v.) og Kasper falt pladask for leilighetens lyse rom, høye panelvegger og fiskebeinsparkett. Vis mer
Dagsengen er fra Bo Concept, gardinene fra Nicoline Durup og sofabordet fra Menu. Lysekronen er fra Cherry Vintage.
Dagsengen er fra Bo Concept, gardinene fra Nicoline Durup og sofabordet fra Menu. Lysekronen er fra Cherry Vintage. Vis mer

Han trekker fram det grønne tapetet med på soverommet som et eksempel på dette.

– Det var slett ikke min stil, og Malte lovet at hvis jeg virkelig ikke likte det etter at vi hadde satt det opp, kunne vi bare male over. Heldigvis ble jeg overbevist, sier han.

På det romslige kjøkkenet har paret fått plass til et spisebord der i alt 12 personer kan sitte rundt.
På det romslige kjøkkenet har paret fått plass til et spisebord der i alt 12 personer kan sitte rundt. Vis mer
Kjøkkenet er Kaspers favorittrom i leiligheten.
Kjøkkenet er Kaspers favorittrom i leiligheten. Vis mer

Malte var ivrig allerede før de hadde ­signert kjøpekontrakten. Han kjørte til Nordsjælland og kjøpte et over tre meter langt, antikt, italiensk spisebord. Og da de flyttet inn, var de nødt til å sage av bordbeina for å få det inn i leiligheten.

Begge visste med en gang de så leiligheten, at ­dette skulle bli deres felles hjem i mange år framover.

– Det var som å komme hjem. Vi hadde bare sju minutter på oss til å gå igjennom den 148 kvadratmeter store leiligheten, men mer enn det trengte vi heller ikke. Lyset skinte inn gjennom de store vinduene, den originale fiskebeinsparketten var velholdt, og det samme var stukkaturen og de høye panel­veggene, forteller Kasper.

På kjøkkenet pynter en stor og vakker blomstergrein opp.
På kjøkkenet pynter en stor og vakker blomstergrein opp. Vis mer
Det antikke italienske langbordet fant paret på Danmarks svar på finn.no, dba.dk. Stolene er fra Skagerak. Lampene er fra Louis Poulsen, og kjøkkenet er fra Invita.
Det antikke italienske langbordet fant paret på Danmarks svar på finn.no, dba.dk. Stolene er fra Skagerak. Lampene er fra Louis Poulsen, og kjøkkenet er fra Invita. Vis mer

Kasper er opptatt av estetikk, men også av at et hjem skal kunne brukes. Det skal være tydelig hvem som bor der, mener frisøren, som i løpet av årene har innredet i mange forskjellige stiler.

– Jeg tror at jeg har vært igjennom alle forskjellige stiler. Alt fra svarthvitt og stramt, til «shabby chic» med nedpussede møbler. Nå har jeg fått en slags ro, og Malte og jeg trives med kombinasjonen av tid­løse, klassiske møbler og loppefunn og kunst som vi har funnet sammen. Og så elsker vi begge egg- og konjakkfarget skinn, for begge deler gir varme til vår skandinaviske stil med grå og svarte nyanser. Det går flott sammen, sier Kasper.

Dette serviset har Kaspers mormor funnet på loppemarked, og han har nå arvet det. Den hvite tallerkenen er fra 1616/Arita Japen, glassene er fra Zalto, og karaffelen er fra Kodanska.
Dette serviset har Kaspers mormor funnet på loppemarked, og han har nå arvet det. Den hvite tallerkenen er fra 1616/Arita Japen, glassene er fra Zalto, og karaffelen er fra Kodanska. Vis mer
Skjærefjøler i ulike størrelser tar opp fargenyansene fra parkettgulvet og gir varme til kjøkkenet.
Skjærefjøler i ulike størrelser tar opp fargenyansene fra parkettgulvet og gir varme til kjøkkenet. Vis mer

Paret bruker veggene aktivt i innredningen. Uansett om det er en sprek tapet på soverommet eller en bildevegg i stuen med nøye utvalgte kunstverk. På badet har de laget en lang gardinvegg.

– Badet vårt skrek «gjennomgangsrom», med dør til baktrappen, vaskehjørne, sikringsskap og inngang til walk-in-closet. Men så fikk vi en idé. Da vi var i Miami for et par år siden, bodde vi på et hotell med en lang ­gardinvegg, og det ville vi gjenskape her for å gi badet et mer luksuriøst uttrykk. Når gardinen er trukket for og lyset senkes, får badet et lunere preg over seg. Og når vi skal vaske, er det enkelt å trekke opp gardinene. Så ­rommet får en mer praktisk karakter, forteller Kasper.

Anne Nowak står bak både det mørke maleriet og de hvite skulpturene på stuebordet. Hun er en dansk kunstner som finner inspirasjon i naturen og i den spirituelle verdenen.
Anne Nowak står bak både det mørke maleriet og de hvite skulpturene på stuebordet. Hun er en dansk kunstner som finner inspirasjon i naturen og i den spirituelle verdenen. Vis mer
En stor dobbeltdør skiller stuen og soverommet, og bidrar til å gi leiligheten et lyst og åpent uttrykk.
En stor dobbeltdør skiller stuen og soverommet, og bidrar til å gi leiligheten et lyst og åpent uttrykk. Vis mer

Men favorittrommet hans er likevel kjøkkenet:

– Jeg elsker sammensetningen av møbler og lamper på kjøkkenet, der vi har blandet både nytt og gammelt. De forskjellige vintagefunnene tilfører historie og viser at man har gjort en innsats for å finne noe spesielt til hjemmet. Samtidig gjør de nye tingene uttrykket tidsriktig. For meg er det den beste måten å få en personlig innredning på – og det virker.

Kasper og hunden Toby koser seg på den innebyggede benken i vinduskarmen. Her kan man titte ut på bylivet.
Kasper og hunden Toby koser seg på den innebyggede benken i vinduskarmen. Her kan man titte ut på bylivet. Vis mer
Kasper og Malte var ikke enige om hvorvidt tapetet på soverommet var en god idé, men de endte begge med å bli fornøyde. Tapetet med traner omgitt av øyenstikkere er fra Gucci.
Kasper og Malte var ikke enige om hvorvidt tapetet på soverommet var en god idé, men de endte begge med å bli fornøyde. Tapetet med traner omgitt av øyenstikkere er fra Gucci. Vis mer
Skap hotellstemning på soverommet med lange, tunge gardiner, som både er praktiske og som pynter opp. Ved siden av står Børge Mogensens «Den spanske stol» og en lysestake som er en gammel fransk søyle, funnet hos Casa Shop.
Skap hotellstemning på soverommet med lange, tunge gardiner, som både er praktiske og som pynter opp. Ved siden av står Børge Mogensens «Den spanske stol» og en lysestake som er en gammel fransk søyle, funnet hos Casa Shop. Vis mer
Utnytt plassen på soverommet med hyller som går fra gulv til tak. Så lenge du ikke har for mye i hyllene, men begrenser deg til noen velvalgte bøker og ting, vil det se ryddig ut. Det hvite sengetøyet er fra Linen Tales, og taklampen er fra Oi Soi Oi.
Utnytt plassen på soverommet med hyller som går fra gulv til tak. Så lenge du ikke har for mye i hyllene, men begrenser deg til noen velvalgte bøker og ting, vil det se ryddig ut. Det hvite sengetøyet er fra Linen Tales, og taklampen er fra Oi Soi Oi. Vis mer
Langs hele den ene veggen på badet har paret hengt opp en bred gardin som dekker for dører, sikringsskap og vaskehjørne – samtidig som den skaper en luksuriøs hotellstemning. Bak en av dørene gjemmer det seg et stort walk-in-closet. Gardinveggen er designet av Nicoline Durup.
Langs hele den ene veggen på badet har paret hengt opp en bred gardin som dekker for dører, sikringsskap og vaskehjørne – samtidig som den skaper en luksuriøs hotellstemning. Bak en av dørene gjemmer det seg et stort walk-in-closet. Gardinveggen er designet av Nicoline Durup. Vis mer
Paret kjører en stram stil også på badet, med få ting framme.
Paret kjører en stram stil også på badet, med få ting framme. Vis mer
Kasper er fornøyd med at badet er blitt mye mer praktisk enn det var tidligere.
Kasper er fornøyd med at badet er blitt mye mer praktisk enn det var tidligere. Vis mer

Få stilen

Skap et elegant og tidløst uttrykk med naturmaterialer og grønne planter.

Hundekurv i rotting (kr 2295, Bloomingville).
Hundekurv i rotting (kr 2295, Bloomingville). Vis mer
Pendellampe med glasskuppel (kr 4400, Muuto).
Pendellampe med glasskuppel (kr 4400, Muuto). Vis mer
Trestol (kr 5300, Tonning og Stryn).
Trestol (kr 5300, Tonning og Stryn). Vis mer
Pyntepute (kr 650, By Nord).
Pyntepute (kr 650, By Nord). Vis mer
Bananplante (kr 1800, House of Nordic).
Bananplante (kr 1800, House of Nordic). Vis mer
Keramikkmugge (kr 470, NicolasVahé).
Keramikkmugge (kr 470, NicolasVahé). Vis mer
Skjærebrett i tre (kr 380, Mubs).
Skjærebrett i tre (kr 380, Mubs). Vis mer
Treseters sofa (fra kr 59 000, Eilertsen).
Treseters sofa (fra kr 59 000, Eilertsen). Vis mer
Glassvaser i ulike farger (kr 600–1400, &Tradition).
Glassvaser i ulike farger (kr 600–1400, &Tradition). Vis mer
Bordlampe (kr 2285, Ferm Living).
Bordlampe (kr 2285, Ferm Living). Vis mer
Marmorbord (kr 18 700, Menu).
Marmorbord (kr 18 700, Menu). Vis mer
Daybed med skinnputer (kr 21 000, Bloomingville).
Daybed med skinnputer (kr 21 000, Bloomingville). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer