interiør:

- Vi har jobbet hardt med å finne de riktige fargene

Nå som Marie Holm har funnet sine favorittfarger, holder hun fast ved dem.

FOTO: Ditte Capion/Artvaerk
FOTO: Ditte Capion/Artvaerk Vis mer
Publisert

Marie Holm hadde i mer enn 20 år kalt Nørrebro i København for sitt hjem, men lengselen etter mer plass og en hageflekk fikk den lille familien til å søke mot en ganske spesiell del av Amager.

– Vi kom fra det kuleste og koseligste området på Nørrebro, og vi ville ikke ut til en forstad eller et «trampolinestrøk» som ikke betød noe for oss, forteller Marie.

Kjøkkenet ble malt grønt og innredet med loppefunn da Marie Holm og familien flyttet inn i leiligheten. De små, hvite pendellampene som henger over kjøkkenbordet, kjøpte hun fordi hun syntes at de lignet fløteskumtopper, noe som passet godt siden jobben hennes er å lage kokebøker.
Kjøkkenet ble malt grønt og innredet med loppefunn da Marie Holm og familien flyttet inn i leiligheten. De små, hvite pendellampene som henger over kjøkkenbordet, kjøpte hun fordi hun syntes at de lignet fløteskumtopper, noe som passet godt siden jobben hennes er å lage kokebøker. Vis mer
Marie Holm er matjournalist, kokebokforfatter og omtaler seg som «dessertpredikant». Hun har laget fem kokebøker.
Marie Holm er matjournalist, kokebokforfatter og omtaler seg som «dessertpredikant». Hun har laget fem kokebøker. Vis mer

Familien fikk nyss om Ebers Villaby, og den siste rest av tvil forsvant etter en gåtur blant de gamle, verneverdige herskapshusene, bare 50 meter fra vinbarer og populære ­spisesteder på Amagerbrogade.

– Her fikk vi både roen, det grønne området og byen helt tett på, så da vi så denne leiligheten, var vi solgt, fortsetter hun.

En liten hylle på veggen gir plass til kaffe- og teutstyr på kjøkkenet.
En liten hylle på veggen gir plass til kaffe- og teutstyr på kjøkkenet. Vis mer
Kjøkkenet er malt i fargen «Treasure» fra Jotun, mens gulvet er slipt og lakkert slik at treets naturlige farger kommer til sin rett.
Kjøkkenet er malt i fargen «Treasure» fra Jotun, mens gulvet er slipt og lakkert slik at treets naturlige farger kommer til sin rett. Vis mer

Leiligheten ligger i en stor herskapelig villa fra begynnelsen av 1900-tallet, som de deler med en annen familie. Og den første måneden bød på flere små oppussingsprosjekter.

– Vi startet med å få vår gode snekkervenn til å bygge om et lite gjennomgangsrom til et omkledningsrom. Vi hadde verdens minste soverom før, der jeg kunne berøre klærne mine med tærne når jeg lå i sengen, så dette føltes som luksus, sier Marie og smiler.

Art deco-stilen får fritt spillerom i stuen. Velursofaen har Marie kjøpt brukt, de lange gardinene er fra Jotex, og en vintage palmelampe er funnet hos @saerligtsamlet.
Art deco-stilen får fritt spillerom i stuen. Velursofaen har Marie kjøpt brukt, de lange gardinene er fra Jotex, og en vintage palmelampe er funnet hos @saerligtsamlet. Vis mer
Maries søster kom over den røde divanen i en Røde Kors-butikk og ringte umiddelbart til henne for å spørre om hun skulle kjøpe den. Gulvteppet er funnet hos Craft Sisters, og gardinene er fra Jotex.
Maries søster kom over den røde divanen i en Røde Kors-butikk og ringte umiddelbart til henne for å spørre om hun skulle kjøpe den. Gulvteppet er funnet hos Craft Sisters, og gardinene er fra Jotex. Vis mer

Paret valgte dessuten å slipe og male alle kjøkkenfrontene, og slipe og lakkere samtlige gulv i leiligheten. Og deretter kom det farger på veggene.

– Alt ble malt i favorittfargene våre. Dem har vi jobbet hardt med å finne. Vi smører alltid mange fargeprøver på veggen før vi maler, for å se hvordan lyset faller i rommet. I tillegg brukte vi mange av de samme fargene som vi hadde hatt i vårt forrige hjem. Det er så vanskelig å finne farger, og når du først finner noen du elsker, er det bare å holde fast ved dem, sier Marie.

Det er ikke tilfeldig at det er en matbok som ligger framme hos kokebokforfatteren.
Det er ikke tilfeldig at det er en matbok som ligger framme hos kokebokforfatteren. Vis mer
Skrivebordet på kontoret har Marie dekket med linoleum i fargen bordeaux for å komplementere den støvete rosanyansen på veggen.
Skrivebordet på kontoret har Marie dekket med linoleum i fargen bordeaux for å komplementere den støvete rosanyansen på veggen. Vis mer

Hun beskriver seg selv som litt av en loppefinner. Hun elsker å gå på jakt etter loppefunn til leiligheten, og særlig art deco-stilen står høyt på ønskelisten hennes.

– Midt oppi jakten på møbler fikk jeg plutselig også en forkjærlighet for gamle silkebroderier, som nå også henger rundt omkring her og gir art deco-vibber. Jeg synes de er så fine, og jeg elsker å kombinere dem med resten av det som henger på veggene her.

En gammel jukeboks er et av mange stilige retroinnslag i leiligheten.
En gammel jukeboks er et av mange stilige retroinnslag i leiligheten. Vis mer
Badet er holdt i en hvit og tradisjonell stil, med en hylle i tre og en grønn plante som varmende innslag.
Badet er holdt i en hvit og tradisjonell stil, med en hylle i tre og en grønn plante som varmende innslag. Vis mer

At det nettopp er art deco som fanger Maries blikk, er imidlertid ikke tilfeldig, for den lettere dekadente stilen stammer fra ­begynnelsen av 1900-tallet, akkurat som hjemmet hennes.

– Jeg er glad i å innrede slik at det passer til den alderen boligen har. Det er noe ­vakkert i det å bringe noe gammelt til heder og verdighet igjen, sier Marie.

Marie har flere søk liggende ute på Dba.dk, som er Danmarks svar på Finn.no, der hun finner både møbler, porselen og keramikk.
Marie har flere søk liggende ute på Dba.dk, som er Danmarks svar på Finn.no, der hun finner både møbler, porselen og keramikk. Vis mer
En mellomgang, som nærmest var til overs, er blitt omkledningsrom. Gardinene er fra Ellos Home.
En mellomgang, som nærmest var til overs, er blitt omkledningsrom. Gardinene er fra Ellos Home. Vis mer
På soverommet er det en enkel og feminin stil med sengegavl fra Jotex, marokkanske puter fra Craft Sisters og vegger med fargen «Nude» fra danske File under Pop
På soverommet er det en enkel og feminin stil med sengegavl fra Jotex, marokkanske puter fra Craft Sisters og vegger med fargen «Nude» fra danske File under Pop Vis mer

Få stilen

Bland arvegods, vintagefunn og designklassikere i en kitsch 70-tallsstil.

Pute i William Morris-mønster (kr 800, Splid).
Pute i William Morris-mønster (kr 800, Splid). Vis mer
Vintage fruktfat (pris på forespørsel, @pip_interior).
Vintage fruktfat (pris på forespørsel, @pip_interior). Vis mer
Glassvase (kr 600, Rosendahl).
Glassvase (kr 600, Rosendahl). Vis mer
Putetrekk (kr 300, Høie of Scandinavia).
Putetrekk (kr 300, Høie of Scandinavia). Vis mer
Antikk benk (kr 1300, blomqvist.no).
Antikk benk (kr 1300, blomqvist.no). Vis mer
Keramikkskulptur (pris på forespørsel, Marthe Elise Stramrud/Salgshallen).
Keramikkskulptur (pris på forespørsel, Marthe Elise Stramrud/Salgshallen). Vis mer
Sofa med runde former (kr 10 000, Sofacompany).
Sofa med runde former (kr 10 000, Sofacompany). Vis mer
Bordlampe (kr 800, H&M Home).
Bordlampe (kr 800, H&M Home). Vis mer
Spisebord i tre (kr 28 950, Tonning & Stryn).
Spisebord i tre (kr 28 950, Tonning & Stryn). Vis mer
Puffen «Boy» i brunt eller gult (kr 4800, LK Hjelle).
Puffen «Boy» i brunt eller gult (kr 4800, LK Hjelle). Vis mer
Spisestuestol (kr 5300, Eiermann/ Kollekted By).
Spisestuestol (kr 5300, Eiermann/ Kollekted By). Vis mer
Vintage kelimteppe (kr 3000, blomqvist.no).
Vintage kelimteppe (kr 3000, blomqvist.no). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer