interiør:

– Vi har vanligvis et barnegitter mellom disse rommene

Katja og Jonathan har gjort det mulig å forene småbarnlivet med å ha et hjem i en lys fargepalett.

FOTO: Peter Kragballe
FOTO: Peter Kragballe Vis mer
Publisert

Når man går inn i Katja og Jonathans nybygde hus, blir man møtt av utallige toner av hvitt, krem og beige. Man skulle ikke tro det bor to små barn her. Men det gjør det.

For mange kan det kanskje virke som et umulig prosjekt å holde de hvite flatene rene med småbarn i hjemmet. Men hos denne familien har det løst seg – med litt vilje, rutinemessig opprydding og en heldig plassert trapp. Den deler kjøkkenet og stuen, og blir et naturlig skille. Barna oppholder seg nemlig mest på kjøkkenet.

– Vi har vanligvis et barnegitter mellom disse rommene, så ikke ettåringen faller ned trappen. Det gjør det også mye enklere å holde en stue i lyse, hvite toner. Heldigvis kan sofatrekket også tas av og vaskes, hvis et uhell skulle skje, sier Katja og fortsetter:

– Til hverdags er det massevis av fargerik Duplo, dinosaurer og ofte også en kjempe­madrass med dyner på gulvet på kjøkkenet, ­siden det primært er her og på barnerommet vi er sammen.

Det er viktig for Katja at hjemmet er rolig og harmonisk, både når det gjelder møbler og farger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer