interiør:

– Vi har vanligvis et barnegitter mellom disse rommene

Katja og Jonathan har gjort det mulig å forene småbarnlivet med å ha et hjem i en lys fargepalett.

FOTO: Peter Kragballe
FOTO: Peter Kragballe Vis mer
Publisert

Når man går inn i Katja og Jonathans nybygde hus, blir man møtt av utallige toner av hvitt, krem og beige. Man skulle ikke tro det bor to små barn her. Men det gjør det.

Katja studerer gresk på Københavns Universitet. Lenestolen er fra Nor11, vasen er fra Knabstrup Keramik, og i taket henger en lampe fra New Works.
Katja studerer gresk på Københavns Universitet. Lenestolen er fra Nor11, vasen er fra Knabstrup Keramik, og i taket henger en lampe fra New Works. Vis mer
Hvis du innreder ton i ton, kan du la materialenes forskjellige strukturer fungere som kontraster i rommet. Her møter det myke fra tepper, gardiner og puter det harde i marmorbordene og den store krukken. Det lille sidebordet er fra &Tradition. De store krukkene er fra Rabens Saloner.
Hvis du innreder ton i ton, kan du la materialenes forskjellige strukturer fungere som kontraster i rommet. Her møter det myke fra tepper, gardiner og puter det harde i marmorbordene og den store krukken. Det lille sidebordet er fra &Tradition. De store krukkene er fra Rabens Saloner. Vis mer

For mange kan det kanskje virke som et umulig prosjekt å holde de hvite flatene rene med småbarn i hjemmet. Men hos denne familien har det løst seg – med litt vilje, rutinemessig opprydding og en heldig plassert trapp. Den deler kjøkkenet og stuen, og blir et naturlig skille. Barna oppholder seg nemlig mest på kjøkkenet.

– Vi har vanligvis et barnegitter mellom disse rommene, så ikke ettåringen faller ned trappen. Det gjør det også mye enklere å holde en stue i lyse, hvite toner. Heldigvis kan sofatrekket også tas av og vaskes, hvis et uhell skulle skje, sier Katja og fortsetter:

– Til hverdags er det massevis av fargerik Duplo, dinosaurer og ofte også en kjempe­madrass med dyner på gulvet på kjøkkenet, ­siden det primært er her og på barnerommet vi er sammen.

Det elegante sofabordet i marmor er laget på bestilling.
Det elegante sofabordet i marmor er laget på bestilling. Vis mer
I gangen har Katja og Jonathan gjort plass til oppbevaring og sitteplass, som de har laget med Ikeas Pax- og Metodmoduler. Matten er fra Sakura Copenhagen, og putene er hjemmesydde.
I gangen har Katja og Jonathan gjort plass til oppbevaring og sitteplass, som de har laget med Ikeas Pax- og Metodmoduler. Matten er fra Sakura Copenhagen, og putene er hjemmesydde. Vis mer

Det er viktig for Katja at hjemmet er rolig og harmonisk, både når det gjelder møbler og farger.

– Jeg har eksperimentert litt med farger både i klesgarderoben min og i innredningen, men jeg har alltid endt opp med å angre på fargerike ting. For meg er det alltid et sikkert valg å velge det som er nøytralt og klassisk, noe som ikke skriker for mye. Jeg kan til tider få en idé om å innrede hjemmet vårt med farger hvis jeg kommer over et skikkelig lekkert rom på Instagram. Det skjer ofte! Men jeg har lært at det ikke holder i lengden for meg, sier Katja, som dog synes at kritthvite vegger gjerne kan bli litt kjedelig:

– Kjøkkenet og stuen ble malt i samme varme, hvite farge, siden vi synes at den kritthvite fargen som vegger i nybygde hus som regel har, er litt for kjedelig. Nybygde hus kan ofte være litt ­upersonlige og «harde» i uttrykket, og en varmere hvit nyanse har bidratt til å mykne det opp, avslutter hun.

Barnerommet er holdt i de samme fargenyansene som resten av huset.
Barnerommet er holdt i de samme fargenyansene som resten av huset. Vis mer
For å bryte litt med de hvite veggene har Katja og Jonathan valgt grå fronter og svarte elementer på kjøkkenet. Selve kjøkkenet er fra HTH, og stolene er fra Takt.
For å bryte litt med de hvite veggene har Katja og Jonathan valgt grå fronter og svarte elementer på kjøkkenet. Selve kjøkkenet er fra HTH, og stolene er fra Takt. Vis mer
En klassisk, hvit kopp behøver ikke å være kjedelig. Disse har for eksempel en klassisk form, men samtidig små detaljer som gjør at de skiller seg litt ut.
En klassisk, hvit kopp behøver ikke å være kjedelig. Disse har for eksempel en klassisk form, men samtidig små detaljer som gjør at de skiller seg litt ut. Vis mer
Gardinene er fra &Drape, spisebordet er fra Ferm Living, og lampen er fra Louis Poulsen.
Gardinene er fra &Drape, spisebordet er fra Ferm Living, og lampen er fra Louis Poulsen. Vis mer
På soverommet gir den mørkere endeveggen en rolig og huleaktig stemning, som understreker rommets funksjon. Nattbordene er fra Ilva, og nattbordlampene er fra Le Klint. Sengeteppet er fra Juna, og putene er hjemmesydde.
På soverommet gir den mørkere endeveggen en rolig og huleaktig stemning, som understreker rommets funksjon. Nattbordene er fra Ilva, og nattbordlampene er fra Le Klint. Sengeteppet er fra Juna, og putene er hjemmesydde. Vis mer
Har du det høyt under taket, kan det være vanskelig å regne ut hvor høyt du burde henge bildene. Noen ganger kan det være en god idé å frigjøre seg fra prinsippene, for å tilføye et overraskende element til innredningen. Skapene er Ikeas Pax-skap, som har fått lister og maling. Speilbordet har Katja laget selv. Gulvteppet er fra Manipura Living, og lampen er fra Hay.
Har du det høyt under taket, kan det være vanskelig å regne ut hvor høyt du burde henge bildene. Noen ganger kan det være en god idé å frigjøre seg fra prinsippene, for å tilføye et overraskende element til innredningen. Skapene er Ikeas Pax-skap, som har fått lister og maling. Speilbordet har Katja laget selv. Gulvteppet er fra Manipura Living, og lampen er fra Hay. Vis mer
Mykne opp det «kalde» baderommet med enkle detaljer, som for eksempel en flettet skittentøykurv. Baderomsinnredningen er fra Ikea, og skittentøykurven er fra House Doctor.
Mykne opp det «kalde» baderommet med enkle detaljer, som for eksempel en flettet skittentøykurv. Baderomsinnredningen er fra Ikea, og skittentøykurven er fra House Doctor. Vis mer

Få stilen

Ulike nyanser av hvitt og beige skaper en elegant helhet i hjemmet.

Pendellampe (kr 3165, Menu).
Pendellampe (kr 3165, Menu). Vis mer
Hylle (kr 3200, Be Pure Home).
Hylle (kr 3200, Be Pure Home). Vis mer
Lenestol (kr 6000, Sofacompany).
Lenestol (kr 6000, Sofacompany). Vis mer
Florlett taklampe (kr 5195, New Works).
Florlett taklampe (kr 5195, New Works). Vis mer
Foliert sidebord (kr 3200, Ellos Home)
Foliert sidebord (kr 3200, Ellos Home) Vis mer
Kremfarget gulvteppe (kr 1100, H&M Home).
Kremfarget gulvteppe (kr 1100, H&M Home). Vis mer
Sofa (kr 11 000, Ellos Home).
Sofa (kr 11 000, Ellos Home). Vis mer
Spisestuestol (kr 5500, & Tradition).
Spisestuestol (kr 5500, & Tradition). Vis mer
Skjærebrett (kr 250, H&M Home).
Skjærebrett (kr 250, H&M Home). Vis mer
Spisestuebord i eik (kr 15 700, Ferm Living).
Spisestuebord i eik (kr 15 700, Ferm Living). Vis mer
Serveringsplate i marmor (kr 1050, Hay).
Serveringsplate i marmor (kr 1050, Hay). Vis mer
Bordlampe (kr 700, Ikea).
Bordlampe (kr 700, Ikea). Vis mer

Av: Jeanette Hoff

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer