Interiør

- Vi rev alt, bortsett fra veggene i andre etasje

Da Marianne var liten, drømte hun om å bo i det fredelige huset nede ved sjøen. Nå bor hun der, etter å ha gitt huset nesten helt ny drakt.

FLERE ROM I ETT: Spisestue, glasstuen og sofaen med plass til slekta når den kommer på besøk.  Foto: Siv-Elin Nærø
FLERE ROM I ETT: Spisestue, glasstuen og sofaen med plass til slekta når den kommer på besøk. Foto: Siv-Elin Nærø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her bor:

Navn: Marianne (35) og Christer (34) Nærø Torvik, og også Christers sønn Oliver (11) når han ikke bor hos moren sinSted: Nærøya ved Fosnavåg på SunnmøreBolig: Opprinnelig fra 1700-tallet, renovert og bygget påStil: Historisk stil med grått og duse pasteller

Omtrent fem kilometer fra den lille byen Fosnavåg på Sunnmøre, ligger Nærøya. Der står det et hus som trolig er fra 1700-tallet. Det ligger nesten nede ved sjøen, der man før i tiden trakk opp båtene. På den andre siden av det lille sundet står et gammelt naust. Og en bauta fra vikingtiden. Dette er historisk grunn.

De nygiftes hus

Drømmeboligen står ved gården Nærø Nordre, hvor Marianne Nærø Torvik vokste opp. Huset har bestandig vært en del av familiens historie: Unge nygifte par, som oldefar Abel og oldemor Amalie, bodde gjerne her en tid før de tok over hovedhuset på gården.

– Da jeg gikk på barneskolen, leste jeg en bokserie om en jente som het Elisabeth. I mitt hode bodde hun i dette huset. Jeg har bestandig syntes at det har vært et godt hus. Det var en sånn merkelig fred i det, forteller Marianne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.