Lag selv:

Vi teller ned...

… til jul med fire lekre adventskranser du enkelt kan lage selv.

LAG SELV: Det trenger ikke å koste skjorta for å få fine og stemningsfulle adventslys. FOTO: Pernille Enoch
LAG SELV: Det trenger ikke å koste skjorta for å få fine og stemningsfulle adventslys. FOTO: Pernille Enoch Vis mer
Publisert

En frossen skog

Et dypt trefat med kongler har fått besøk av julepynt som glimter og glitrer. Litt som en frossen skogsvei.

Du trenger: 4 grå kubbelys i forskjellige høyder og tykkelser, 1 rektangulært fat i tre, kongler og kvister i forskjellige størrelser, små, sølvfargede julekuler med glitter, en kunstig glitterkvist og glitterstjerner.

Slik gjør du: Sett de fire kubbelysene ned i trefatet. Fyll fatet med kongler, kvister og julepynt.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer

Grønn og gyllen

En ekstra grønn og fyldig krans blir både delikat og stilig. Pynt den med lys, bånd og julekuler i gylne toner, så har du årets fineste adventskrans.

Du trenger: 1 ferdigbundet grønn krans, forskjellige typer gran, eviggrønn og eukalyptus, 1 bunt tørkede blomster, ståltråd, tykk ståltråd, 4 kubbelys, små julekuler og silkebånd.

Slik gjør du: Klipp de forskjellige typene med gran, eviggrønn og eukalyptus til korte kvister. Gjør det samme med de tørkede blomstene. Bind kvister og tørkede blomster på kransen, slik at den får et fyldig og levende uttrykk. Stikk et par lengder med den tykke ståltråden inn i bunnen av hvert lys. Du kan varme ståltråden litt før du setter den i lysene. Fest lysene på kransen. Bind den tynne ståltråden rundt opphenget til de små julekulene, og stikk dem fast i kransen i små grupper mellom lysene. Bind silkebåndet rundt hvert lys og knyt til en sløyfe.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer
FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer

ENKELT OG GREIT

Med fire lysestaker og et fat kommer du langt når adventsdekorasjonen skal være litt enkel.

Du trenger: 1 fat, 4 butte keramikkstaker (de kan gjerne minne om kongler eller juletrær), forskjellige julekuler i rosa og gylne farger, litt papirpynt, pastellfarget stearinlys.

Slik gjør du: Plasser stakene i en gruppe på fatet. Fyll opp rundt stakene med julepynten. Sett i lys, og juledekorasjonen din er klar.

På catwalken for Boss dukker også den norske stjernealpinisten Alexander Aamodt Kilde opp. Video: Ida Elise eide Einarsdóttir Vis mer
FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer
FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer

KRANS MED KORN

Lån litt kvister fra fugleneket når du lager denne enkle og nøytrale adventskransen.

Du trenger: 1 enkel adventsstake, litt korn fra et fuglenek, tørkede blomster, ståltråd, bånd, 4 lys, 2 julekuler og 1 grankongle.

Slik gjør du: Klipp av små kvister fra et fuglenek, og klipp av korte stilker fra de tørkede blomstene. Bruk ståltråd og bind sammen korn og blomster på fire steder på adventskransen. Knyt fire sløyfer med båndet ditt, og fest dem fast så de dekker stilkenes ender. Sett lys i kransen og legg et par julekuler og en kongle i midten av kransen.

FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer
FOTO: Pernille Enoch
FOTO: Pernille Enoch Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer