Bolig & Interiør

Viktor & Rolfs vidunderlige verden

Sommeren 2005 åpnet designduoen Viktor & Rolf sin første flaggskip-butikk i Milano. Designerne er kjent for å gi klassiske klær en liten tvist. I sitt nye utsalgssted tok de den helt ut og snudde opp-ned på alt.

Nei, vi har ikke snudd bildet opp ned. Hold deg fast og kom inn i butikken. Foto: Viktor & Rolf
Nei, vi har ikke snudd bildet opp ned. Hold deg fast og kom inn i butikken. Foto: Viktor & Rolf Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inspirert av neo-klassisismen

Det er imidlertid ikke sagt at det ser ut som om det har eksplodert en bombe i butikken i via Sant’Andrea 14 i Milano. Snarere tvert imot. Viktor & Rolfs flaggskip er omtrent så langt unna Team Antonsens opp-ned kjøkken som en kan komme.Arkitekt Siebe Tettero og designer Sherrie Zwail fra Szi-Design i Amsterdam har laget et stramt sammensatt og pedantisk interiør, inspirert av hollandske og svenske BildespesialKlikk her for bildespesial fraViktor & Rolfs butikkinteriørtradisjoner fra 1800-tallet. Og snudd alt på hodet.- Når vi skulle åpne vår første butikk, stilte vi oss spørsmålet: Hva karakteriserer verdenen vår? Når det gjelder kleskolleksjonene, har vi tatt utgangspunkt i klassikerne, og snudd dem på hodet. Så hvorfor ikke gjøre det samme med butikken, skriver designerne på sin nettside.Boutiquen på 70 kvadratmeter er perfekt symmetrisk innredet. Bak en tung eikedør, kommer en inn i en lang, pompøs søylegang. Alle innredningsdetaljene, fra stoler med store puter, til to store, klassiske ildsteder, henger fra taket, og opp fra gulvet stikker store elegante lysekroner. På en stor plasmaskjerm kan besøkende se modeller gå ned catwalken - på hodet. Og som prikken over i-en er taket belagt med eikeparkett. For å gjøre illusjonen perfekt, blir kleshyllene dekket av speildører hver eneste kveld. Dimmet lys skaper en eventyrlig atmosfære som får forbipasserende til å stoppe opp, kikke inn, lure litt - og trekke på smilebåndet.

Om designerne

De to nederlenderne Viktor Horsting og Rolf Snoeren kom til Paris som en del av Le Cri Néerlandais, en gruppe nederlandske klesdesignere som var spådd å bli de nye "Antwerp Six". Designerkollektivet ble imidlertid oppløst ganske snart, og de to lanserte sitt eget merke i 1993.Kilder: Viktor & Rolf, Style.com og Moderna Museet i StockholmFoto: Viktor & Rolf(Artikkelen er levert av DinSide.no)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer