Orgasme

1 av 10 får orgasme på trening

Og det er tydeligvis én øvelse som er svært virkningsfull…..

SEXY TRENING: Ifølge forskning er det en god del som får orgasme under trening. Synes du treningen har begynt å bli kjedelig? Prøv dette da vel! Foto: © Mark John/cultura/Corbis
SEXY TRENING: Ifølge forskning er det en god del som får orgasme under trening. Synes du treningen har begynt å bli kjedelig? Prøv dette da vel! Foto: © Mark John/cultura/Corbis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet alle at en svett treningsøkt kan få oss til å føle oss svært bra etterpå. Men når du er midt mellom to intervaller eller sliter deg gjennom en siste knebøy, er det vel heller sjelden at vi tenker på det som en av våre favoritt-aktiviteter. 

Men slik er det ikke for alle. Noen opplever tydeligvis en av kroppens største gleder under trening. 

Ifølge sexolog og professor Dr. Debby Herbenick, er det mange som opplever orgasme under trening. 

LES OGSÅ: Har du hørt om orgasme «der oppe»?

Den «magiske» øvelsen

Professoren begynte å forske på dette temaet i samarbeid med Kinsey Institute, etter at flere henvendte seg til henne med dette «problemet».

Og etter flere år med forskning, var resultatet klart: 10 prosent av oss får orgasme på trening! Resultatene førte til en hel bok og ble til «The Coregasm Workout».

BENHEV: Denne øvelsen skal være en av de mest effektive for å oppnå orgasme på trening.  Foto: Workoutlabs
BENHEV: Denne øvelsen skal være en av de mest effektive for å oppnå orgasme på trening. Foto: Workoutlabs Vis mer

Hun skriver særlig at styrketrening for nedre del av magen, gjør at du lettere kan få orgasme, siden muskelen trekker seg sammen lettere.  

Men det er spesielt en øvelse hun vil trekke frem. 

- Hvis du henger i en stang og trekker bena opp mot brystet gjentatte ganger, kan dette føre til orgasme for mange, selv uten erotiske tanker eller berøring av kjønnsorganer, sier hun ifølge mindbodygreen.com.

Forfatteren sier også at en trenings-orgasme enten kan komme brått på og overraske deg, eller du kan kjenne den bygge seg opp.

- Tror ikke dette stemmer

Fastlege og daglig leder ved Legevakt Vest i Oslo - Kari Eidjar, tror ikke at dette er noe å satse på.

- Man kan få mer lyst på sex av trening fordi det ofte gjør kroppen bedre og kan fjerne smerter og sånn. Det kan selvfølgelig gi økt seksuell lyst, men hadde det vært sånn at orgasme ofte fremkommer av trening så hadde det vært allmenn kjent, sier hun.

Det vi vet er at trening stimulerer bevisste og ikke bevisste prosesser. Man blir fornøyd med seg selv og får en slags belønning. Det iverksetter punkter i hjernen som skaper en god følelse.

Eidjar vil likevel understreke at en god treningsøkt kan gi svært mye velvære.

- Men rent fysiologisk så er jo trening ekstremt viktig, fordi det genereres gode hormoner som gir oss tilfredsstillese og en følelse av ro. 

I HODET: Det å faktisk oppnå en orgasme, kan være vanskelig nok i seg selv. Men ifølge legen ligger alt i hodet, noe som kanskje tilsier at man også kan oppleve dette under trening. Foto: © Mark John/cultura/Corbis
I HODET: Det å faktisk oppnå en orgasme, kan være vanskelig nok i seg selv. Men ifølge legen ligger alt i hodet, noe som kanskje tilsier at man også kan oppleve dette under trening. Foto: © Mark John/cultura/Corbis Vis mer

- Alt ligger i hodet

Som vi vet, er det mange som sliter med å få orgasme sånn generelt. Dermed kan det virke helt usannsynlig at dette noen gang vil skje under svært hard fysisk trening.

Men Dr. Brynjulf Barexstein, som er allmennlege og sjefsvarlege ved Lommelegen.no forteller at sexlyst først og fremst kommer fra hjernen.

- Dette er et komplisert tema, men det vi vet, er at sex er 99 prosent mentalt/psykologisk. Alt ligger i hodet. Og da er det jo lett å tenke seg hvor mange faktorer som kan spille inn i både positiv og negativ retning. 

Barexstein vil videre understreke at det ikke er noen garanti for økt sex-lyst som følge av trening. 

- Er man overfokusert på trening og blir overtrent kan dette gi lite overskudd til andre ting. På den andre siden er det heller ikke bra å være utrent, da dette kan føre til dårlig fysisk form og muligens mindre lyst på sex, sier han. 

- Men det er ikke så lett. Kloden er jo full av utrente mennesker i svært dårlig form som har riktig god lyst på sex!

LES OGSÅ: Får du ikke orgasme?

Våger du å prøve?

Er du av den vågale typen og har lyst til å teste ut dette, er det slik du bør gjøre det, ifølge forskeren som oppdaget dette fenomenet og er forfatter av boken «The Coregasm Workout». 

Vi tenker at det kanskje er greit å teste dette hjemme først, for å unngå pinlige sitiasjoner. Huskeordet er C.O.R.E:

C: Challenge yourself. Ifølge forskeren er det helt nødvendig og utforedre seg selv skikkelig. De som har oppnådd orgasme under trening har gjort det under svært tung fysisk trening. Det innebærer at pulsen er høy og at særlig magemusklene får kjørt seg. 

O: Order matters: Har du en plan over hva du skal gjøre, og vet hva slags øvelser som virkelig tar kroppen? Da skal du gjøre disse! Jo bedre du kan øvelsene, jo bedre vil det fungere. 

R: Relax and receive: Slapp av i kroppen og kjenn etter. Hva føler du? Hvor kjenner du at treningen virker? Jo mer man er i kontakt med kroppen, jo nærmere er du målet. 

E: Engage your lower abs: Dette er et svært viktig punkt, ifølge forfatteren. Aktivér nedre magemuskler! Disse gjør nemlig at du kommer bedre i kontakt med organet som gir orgasmen. 

LES OGSÅ: Hvor mange får orgasme hver dag?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer