Alkohol:

1 av 4 nordmenn er bekymret for dette

- Fortsatt tabu å snakke om, sier ekspert.

BEKYMRET: - Å se at noen man er glad i har problemer med alkohol kan være fryktelig vondt – og kan være forbundet med både frustrasjon, utrygghet og skam, sier generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av-og-til. FOTO: NTB
BEKYMRET: - Å se at noen man er glad i har problemer med alkohol kan være fryktelig vondt – og kan være forbundet med både frustrasjon, utrygghet og skam, sier generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av-og-til. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

- Hele 1 av 4 nordmenn svarer at de har vært bekymret for en venn eller familiemedlem.

Det sier Ragnhild Kaski, generalsekretær i Av-og-til, om undersøkelser som alkovettorganisasjonen har gjort.

- Slike tall bør vi ta på alvor. Å se at noen man er glad i har problemer med alkohol kan være fryktelig vondt – og kan være forbundet med både frustrasjon, utrygghet og skam, sier Kaski.

Uavhengig av om det gjelder en forelder, et barn, et søsken eller en ektefelle, kan det være vanskelig å vite hvordan vi skal gå frem.

Men kanskje kan det føles litt annerledes når det gjelder en venn, sammenlignet med en vi bor med?

For er det egentlig «vår plass» å stille spørsmålstegn ved en venns drikking? Hva om vi ikke er helt sikker på at mistanken vår stemmer? Bør vi kontakte vennens partner eller foreldre - eller bør vi ta opp bekymringen vår direkte med den det gjelder?

- Vanskelig å snakke om

Som Kaski var inne på, er det ikke uvanlig å være bekymret for alkoholinntaket til en vi er glad i. Hvis du mistenker at en venn drikker for mye, er du absolutt ikke alene om det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer