Kjenner du deg igjen?

1 million nordmenn plages av muntre morgenfugler

Over én million nordmenn irriterer seg over muntre, pratsomme eller høylytte mennesker tidlig om morgenen, ifølge en fersk undersøkelse.

MORGENGRETTEN: Er du B-menneske og morgengretten? Da er du ikke alene. FOTO: NTB
MORGENGRETTEN: Er du B-menneske og morgengretten? Da er du ikke alene. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg kan umulig være alene om slumre-problemet mitt, har jeg ofte tenkt. For ja, jeg er den som setter på syv alarmer på telefonen, i tillegg til en god gammeldags vekkerklokke - og jeg slumrer. Lenge.

Jeg ser ikke på meg selv som et B-menneske, men heller ikke et A-menneske. For jeg liker å legge meg tidlig, stå opp nogenlunde tidlig, men sliter rett og slett bare med å våkne - særlig på denne tiden av året, når det er mørkt ute. Heldigvis er jeg ikke alene.

Mange av oss er slumrere

Ifølge en nasjonal spørreundersøkelse utført av YouGov på vegne av Nespresso, som KK har fått tilsendt, kommer det nemlig frem at 4 av 10 nordmenn identifiserer seg som B-mennesker, som vil si at de liker å legge seg sent og stå opp sent. Kun 3 av 10 oppgir at de er A-mennesker som foretrekker å legge seg tidlig og stå opp tidlig.

I tillegg innrømmer 50 prosent av B-mennesker at de «slumrer» om morgenen, det vil si at de utsetter alarmen for å sove litt ekstra, som undertegnende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer