Pinlige sykdommer:

10 helseproblemer du garantert har googlet

- Risikoen for at du googler deg inn i en bekymring er veldig stor, sier lege.

PINLIGE SYKDOMMER: Mange tyr til søkemotorer på nett i stedet for å gå til legen når de har en plage eller sykdom som de synes er litt flau. Er det så lurt? FOTO: NTB Scanpix
PINLIGE SYKDOMMER: Mange tyr til søkemotorer på nett i stedet for å gå til legen når de har en plage eller sykdom som de synes er litt flau. Er det så lurt? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De fleste har brukt søkemotorer på nett til å lete etter informasjon om egen helse. Symptomer som hodepine og kvalme kan gi svar om at du er alt fra dehydrert til kreftsyk.

Mange bruker også internett til å søke opp pinlige helseproblemer som de ikke tør spørre legen eller venner om, som oppblåst mage, kjønnssykdommer og utflod.

- God informasjon er viktig for å være trygg på egen helse og å takle egne helseutfordringer, men informasjonen du får ved å google kan ha varierende kvalitet. I verste fall kan det føre til økt, og kanskje unødvendig, frykt, sier Thorleif Jansen, som er spesialist i allmennmedisin og sjefslege i KRY.

Det er likevel ikke alle helseproblemer som trenger å bli undersøkt av lege, og noen ganger kan et enkelt nettsøk gi deg svar på akkurat det du lurer på.

Disse 10 pinlige helseproblemene har du garantert googlet:

Hvorfor er magen min oppblåst?

Buksene føles stramme, magen er hard og ubehagelig og du må prompe hele tiden. Høres det kjent ut? Googlesøket “oppblåst mage” gir hele 142 000 resultater, noe som tilsier at mange lurer på dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer