Smerter i underlivet:

10 mulige årsaker til smerter i underlivet

- Kan være viktig å informere legen om dette, sier ekspert.

FLAUT: Hvorfor gjør skjeden min vondt? Det kan være et flaut og vanskelig spørsmål å stille fastlegen eller jordmor,
FLAUT: Hvorfor gjør skjeden min vondt? Det kan være et flaut og vanskelig spørsmål å stille fastlegen eller jordmor, Vis mer
Publisert

Alle som har opplevd smerter i underlivet vet at det virkelig kan sette en demper på sexlivet, trening og generelt velvære i hverdagen.

«Hvorfor gjør skjeden min vondt?» kan være et flaut og vanskelig spørsmål å stille fastlegen eller jordmor, og mange går derfor med smertene over lang tid i håp om at de skal forsvinne av seg selv.

Smerter i skjeden bør derimot ikke ignoreres, og kan skyldes alt fra en rekke mindre alvorlige plager eller seriøse lidelser som må undersøkes av lege.

Noen ganger kan det være vanskelig å vite hvor ubehaget kommer fra, men hva er de vanligste årsakene til smerter i skjeden?

Viktig å utelukke underliggende årsaker

- Det er vanlig at kvinner opplever smerter eller ubehag i skjeden, og det kan være mange årsaker til slike plager. Endret utflod er en av de vanligste årsakene til at kvinner oppsøker lege. Vanligvis kommer dette sammen med andre symptomer som kløe eller svie nedentil.

Det sier Andrea Birketvedt, som er medisinsk ansvarlig lege og klinikksjef i maja.no, til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer