Hudpleie:

10 vanlige myter om hud og hudpleie

Bør du unngå å eksfoliere hver dag? Er dyre produkter bedre enn billige? Kan sjokolade gi akne? Ekspertene svarer på 10 vanlige hudmyter.

HUDMYTER: Mange sannheter som hud er rett og slett myter. FOTO: NTB
HUDMYTER: Mange sannheter som hud er rett og slett myter. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det finnes utallige tips og råd for hvordan vi kan få finest mulig hud. Forebygge rynker? Myk hud? Naturlig glød? Uansett hva du vil oppnå, finnes det noe som lover deg resultater.

Det kan være vanskelig å navigere seg i denne jungelen av hudpleie-tips, for hvordan kan vi vite hva som faktisk stemmer?

Skal vi tro en artikkel i helsemagasinet Medical News Today, er det mange etablerte sannheter om hud og hudpleie som rett og slett er myter.

I artikkelen lister professor i dermatoepidemiologi, Hywel C. Williams, og Dr. Beth Goldstein, opp vanlige myter om hudpleie. Vi har oppsummert disse!

1. Dyre kremer kan holde huden din ung «for alltid»

At vi kan holde oss unge for alltid, er det vel ingen som tror. Men at en rekke hudpleieprodukter lover oss ungdommelig hud og færre rynker, er det ingen tvil om!

Noen ganger kan dyre produkter virke mer lukrative, og kanskje til og med mer effektive. Men stemmer det at de rett og slett kan bremse aldring eller redusere rynker?

Dr. Goldstein påpeker at 90 prosent av hudens aldring kommer fra det som kalles «photoaging» (tidligere aldring av huden som forårsakes av UV-stråler).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer