Søtningsmidler

100 dager uten sukker? Her er søtningsmidlene som redder baksten

Perfekt når du får lyst på noe godt!

KUTTE NED PÅ SUKKERINNTAKET: Med søtningsmidler kan du enkelt lage dersserter og kaker som du kan spise uten dårlig samvittighet.  Foto: Shutterstock / Sea Wave
KUTTE NED PÅ SUKKERINNTAKET: Med søtningsmidler kan du enkelt lage dersserter og kaker som du kan spise uten dårlig samvittighet. Foto: Shutterstock / Sea Wave Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vurderer du å kaste deg på en «100 dager uten sukker»- challenge? Uff, det høres jo fryktelig fælt ut, sånn egentlig, MEN, det behøver ikke være det. Det finnes nemlig en rekke søtningsmidler som kan redde deg - når suget etter desserter og kaker setter inn som verst. 

Sukrin, sukrinmelis, sukrin gold, stevia, steviosa, fibersirup, Xylo sweet og så videre – listen er lang . Og for de av oss som er litt ukjente med alt dette, kan det jo være vanskelig å vite hvilke du egentlig bør velge!

For å få litt klarhet, har vi spurt to kjente matbloggere om hvilke søtningsmidler de pleier å bruke når sukkerfrie desserter og kaker står på menyen.  

LES OGSÅ: Bruk dadler i baksten

Flere gode alternativer 

Kristine Weber som har bloggen kriweb.no, forteller at det finnes flere gode alternativer. 

- Jeg er glad i å bruke sukrin gold og fibersirup. Disse smaker spesielt godt i kaker og desserter som skal varmes, for da smelter de og får en deilig karamellsmak. I kalde desserter og glasurer synes jeg at sukrinmelis et godt alternativ – det smaker tilnærmet likt sukker, men med en litt isende ettersmak, sier hun. Karoline Nordbø, som har bloggen alakaroline.no, er heller ikke ukjent med å bruke søtningsmidler. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer