Vektnedgang:

11 metoder som faktisk ikke fungerer på vekta

- Du vil mest sannsynlig legge på deg igjen så snart kuren er over, sier ekspert.

EKSTREME DIETTER: Hvis du kun drikker juice i håp om å gå ned i vekt, vil du sannsynligvis føle deg trøtt og sulten hele tiden. For noen kan det faktisk føre til at vekten øker.
EKSTREME DIETTER: Hvis du kun drikker juice i håp om å gå ned i vekt, vil du sannsynligvis føle deg trøtt og sulten hele tiden. For noen kan det faktisk føre til at vekten øker. Vis mer
Publisert

Jeg tør påstå at de fleste oss har prøvd noen slanketips i løpet av livet. Enten i tenårene da du trodde det var lurt å spise så lite som mulig og trene så mye som mulig for å bli som filmstjernene på tv. Eller i voksen alder for eksempel etter en graviditet eller hvis du har opplevd vektøkning av andre årsaker.

Først og fremst er det viktig å tenke over om du faktisk trenger å slanke deg. Noen kilo ekstra er bare fint og det kan være sunt å være litt overvektig. Nei, det er ikke alltid lurt å slanke selv, selv om du er overvektig.

Hvis du har bestemt deg for å gå litt ned i vekt, vet du nok godt at det "bare" er å innta færre kalorier enn du forbrenner. Problemet er bare at veldig mange av oss synes det tar for lang tid å oppnå resultater. Noen er stadig på jakt etter kjappe løsninger som lover et ekstremt vekttap på kort tid.

Strenge dietter er et omdiskutert tema, og mange velger å kutte ut enkelte matvarer eller faster flere dager i uken i håp om å gå ned i vekt. Du har kanskje hørt om lavkarbo eller smartkarbo, slanking ved hjelp av perioder med faste, 5:2-dietten, suppedietten eller den såkalte GOLO-dietten?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer