Korona og vaksine

14 nordmenn har fått 1,1 mill. i vaksine-erstatning

300 har søkt - og 14 nordmenn har fått tilkjent erstatning for bivirkninger av koronavaksinen.

BIVIRKNINGER: Legemiddelverket har fått rapporter om 49 000 meldte bivirkninger. 300 har søkt om erstatning for bivirkninger. Foreløpig er 46 saker avgjort, og drøye 1,1 million kroner er utbetalt i erstatning. Foto: NTB/Shutterstock
BIVIRKNINGER: Legemiddelverket har fått rapporter om 49 000 meldte bivirkninger. 300 har søkt om erstatning for bivirkninger. Foreløpig er 46 saker avgjort, og drøye 1,1 million kroner er utbetalt i erstatning. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ifølge Legemiddelverket er det satt over 10,2 millioner doser koronavaksiner og det er rapportert inn opp mot 49 000 tilfeller av mistenkte bivirkninger.

Set i lys av antallet rapporter om bivirkninger, er det kun et lite antall som har søkt om erstatning:

- Sett opp mot disse tallene kan vi heldigvis si at det er et ganske beskjedent antall personer som har søkt erstatning på grunn av bivirkningsskader, om lag 300. Når det er sagt er det viktig å ta vare på de som har fått alvorlige plager og bivirkninger, sier direktør i Norsk pasientskadeerstatning (NPE), Rolf Gunnar Jørstad, og forteller videre:

- Koronavaksinene omfattes av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, noe som gir et ekstra sterkt rettslig vern for erstatning ved skade.

Det er nemlig slik at alvorlige bivirkningsskader kan gi rett til erstatning. Du har krav på erstatning så lenge koronavaksinen kan være årsak til skaden, og det ikke finnes én eller flere andre mer sannsynlige årsaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.