HIIT-trening:

20 minutter med styrketrening kan være like bra som 45

Ifølge en ny studie kan HIIT-trening til og med gjøre deg sterkere i noen øvelser.

HIIT-TRENING: HIIT-trening er effektiv trening der du kan trene hele kroppen på noen minutter. FOTO: NTB Scanpix
HIIT-TRENING: HIIT-trening er effektiv trening der du kan trene hele kroppen på noen minutter. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske treningseksperter har kåret HIIT-trening til årets treningsform. Det er ikke alltid det er like lett å presse inn en times trening på treningsstudio, men det er faktisk ikke nødvendig å alltid sette av så mye tid. Ikke bare kan du opprettholde styrken med en kort økt, du kan faktisk bedre den på bare noen minutter.

HIIT, eller høyintensiv trening er en form for intervalltrening der du veksler mellom intensiv trening, der du virkelig kjører deg maks, og hvile. Treningsformen har vist seg å være supereffektiv, og det også når det gjelder styrketrening.

- Som regel vil en intervallpreget treningsmetode være effektiv og kan gi gode resultater på både styrke og fremgang, og kanskje også muskelvekst, sier Helene Høimyr.

Hun er muskelfysiolog, personlig trener og driver Kunnskapsriktrening.no.

- Dette kommer selvsagt an på hvor hardt man klarer å presse seg, og hvilke øvelser man legger inn i økten. Med denne typen trening vil man også få blandet inn noe kondisjon, som er viktig i en treningshverdag, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Bli sterk og rask på 20 minutter

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer