Sporty julegaver

21 gaver til «den som har alt»

Litt seint ute i år også? Her er gavene som er bra for kropp (og sjel)!

Trenger du nye løpesko til vinterløping, kanskje? FOTO: NTB
Trenger du nye løpesko til vinterløping, kanskje? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Julaften nærmer seg med stormskritt, og du begynner snart å lete febrilsk etter julegaver til dine kjente og kjære. Nok en gang gikk du i starte for sent-fella, selv om du etter fjorårets hasteinnkjøp lovte at det ikke skulle skje igjen.

Slapp av, det går fint! Her får du tipsene som gjør deg til årets julegavegiver!

Noe annet enn duftlys

Jeg må ærlig innrømme at det har blitt en del spontantkjøp med tiden, og jada, det har blitt både sokker, duftlys og bøker jeg ikke aner om vil falle i smak.

De siste årene har jeg blitt litt mer bevisst, og jeg har forsøkt å gå bort fra det å kjøpe bare for å kjøpe. For eksempel har jeg begynt å gå sammen med mine brødre når vi kjøper gave til mor, og da har vi kunnet kjøpe de langrennsskiene hun ønsket seg eller den varme dunjakka til turen på fjellet.

I vennegjengen har vi alle lagt penger i en pott, og brukt disse på å gjøre noe sosialt sammen i førjulstiden. I år skal vi teste en restaurant som har stått på lista en stund – for opplevelser er helt supre gaver!

EKSPERTEN: KKs treningsekspert Christian Torp tar steget videre fra duftlys og sokker i år. FOTO: Astrid Waller
EKSPERTEN: KKs treningsekspert Christian Torp tar steget videre fra duftlys og sokker i år. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Gi en opplevelse!

Jeg setter veldig stor pris på de opplevelsesbaserte presangene, og spesielt hyggelig er det når den som gir gaven også blir med på opplevelsen! Det kan være kulturelle opplevelser, som billetter til konsert, teater eller kino, men selv er jeg kanskje mest fan av de mer sportslige aktivitetene:

Hva med å gi bort en tur i skogen med en treretters middag laget på bålet, et dansekurs eller en treningsdag med kafebesøk inkludert? Eller hva med et medlemskap hos DNT? Det kan oppmuntre til flere turer i skog og mark, og kanskje med overnatting på en av de mange koselige markahyttene.

Er du av den ubesluttsomme typen, kan du gi bort en overraskelsesdag sammen med deg (du utsetter avgjørelsene til nyåret, og du kan velge aktiviteter ut fra hva som passer med tanke på vær, forhold og situasjon). Her er det bare fantasien som setter grenser, og du kan velge aktiviteter i en rekke kategorier og prisklasser!

Å gi bort en tur i skogen? Ja, det går fint an! FOTO: NTB
Å gi bort en tur i skogen? Ja, det går fint an! FOTO: NTB Vis mer

Alle har behov for litt velvære

Flere av oss har en stressende hverdag. Lista med arbeidsoppgaver blir stadig lengre, nattesøvnen dårligere og skuldrene høyere. Jeg kjenner daglig på arbeidsrelaterte spenninger, som kunne vært redusert med noe mer rekreasjon, egentid eller avslappende avbrekk.

Nettopp her kan du komme som en reddende engel med din julegave! Å gi noen et gavekort på massasje, badstue, spaopphold eller kanskje en PT-time, er en raus (og subtil) måte å be noen om å ta en pause i hverdagen. Kanskje er det akkurat det din venn, kjæreste eller familiemedlem trenger for å få overskudd i hverdagen.

Spiselige gaver er både rimelig og digg

Det er ikke bare velvære og egentid som er viktig for å få overskudd i hverdagen. Jeg tør påstå at mat og næring er vel så viktig. Her er det kun kreativiteten som setter grenser for hva du kan lage og gi bort. Her kommer noen gode og helsebringende forslag:

Lag hjemmelaget granola, energibarer eller kjern ditt eget mandelsmør. Det er mye lettere enn du kanskje tror, og jeg kan love at det er noe både bestemødre, brødre og venninner setter pris på.

Det går også an å kjøpe inn tørrvarer til for eksempel brød, pannekaker eller muffins. Blandingen legger du selvsagt i en fin krukke og du legger ved en liten lapp med fremgangsmåte. Og best av alt! Dette kan du jo gjøre sammen med dine venner. Det er bare å invitere til juleverksted!

Harde pakker

Er du fortsatt usikker på hva du skal kjøpe? Kanskje har du tradisjon for å gi harde pakker til jul? Her kommer noen gode tips!

Pulsklokke, løpevest, joggesko, treningsstrikker, kettlebell, yogamatte, massasjeapparat. En bok om fysisk eller mental trening.

Dette er gaver som passer til den aktive, men også til de som planlegger å gå inn i det nye året med mer sporty vaner. Er gaven til en person som tar utfordringer på strak arm, hva med å legge til en liten utfordring? 10 000 daglige skritt, ta i bruk joggeskoene minst to ganger i uka, legge inn en økt med kettlebell ukentlig eller inviter vedkommende med på en løpetur sammen med deg.

Dette kan være både motiverende og morsomt, og ikke minst gir gaver som dette en skikkelig kickstart på det nye året!

Nyt førjulstida og senk skuldrene

Det er altså ikke for sent å komme i gang med julegavene, og som du kan se over, er valgmulighetene mange. Start med å sette et budsjett for årets julegaver, finn ut hvem som skal få gaver og bruk forslagene over som inspirasjon. Senk så skuldrene og kos deg med å fikse gaver til de du er glad i. Du kommer i mål i år, også.

Avslutningsvis vil jeg komme med et aldri så lite tips til deg som går under kategorien «vanskelig å kjøpe gave til». Bruk denne artikkelen som inspirasjon til din egen ønskeliste. Kanskje er det du som trenger en massasjetime eller nye løpesko?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer