Økonomi:

22 enkle tips som kan kutte matbudsjettet ditt

- Disse matvarene har et dårlig rykte - men de er faktisk veldig næringsrike.

ØKONOMI: Mange bytter ut kjøttdeig med for eksempel bønner for å spare penger, og betaler da kun 1/10 av prisen. Foto: NTB.
ØKONOMI: Mange bytter ut kjøttdeig med for eksempel bønner for å spare penger, og betaler da kun 1/10 av prisen. Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det mulig å lage gode middager til hele familien uten at hele månedsbudsjettet ryker på en liten uke? Ja, du kan faktisk lage rimelig, sunn og god mat hvis du gjør noen enkle og bevisste valg.

Det sier seg kanskje selv at det å lage mat hjemme i stedet for å spise ute på restaurant eller bestille take-away er en av de enkleste måtene å spare penger på. Men i disse dager er det ikke alltid lett å holde matbudsjettet nede til tross for at du lager all maten selv.

Se for deg at du går i matbutikken for å handle middag. Hvis du velger kyllingfilet, ferske grønnsaker og ferdigsauser betaler du i sum mye mer enn hvis du for eksempel velger svinekoteletter eller bønner, frosne grønnsaker og lager sausen selv.

Under har kostnadsbevisste kunder delt hvilke ingredienser og strategier de bruker for å lage billigere mat.

22 gode tips

Tasty.co har samlet noen gode tips fra kostnadsbevisste kunder som er opptatt av å holde matugiftene så lave som mulig:

1. Du bør alltid oppbevare restene i en tett beholder, da det øker sannsynligheten for at du faktisk spiser restene neste dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer