FROKOST: Smoothie med topping, bananlapper med kokos og ristet rugbrød egg er det vi kan friste med. Få oppskriftene på neste side! FOTO: Betina Hastoft
FROKOST: Smoothie med topping, bananlapper med kokos og ristet rugbrød egg er det vi kan friste med. Få oppskriftene på neste side! FOTO: Betina Hastoft
Frokost:

3 frokoster som gir deg en god start på dagen!

Få en deilig start på dagen med frokost som virkelig frister. Disse tre rettene gir deg energi og metthetsfølelse som varer.

1. Smoothiebolle med topping

2 porsjoner / Tid: 10 minutter

Dette trenger du:

  • 1 moden banan
  • 250 g frosne skogsbær
  • 2 dadler uten sten
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 2,5 dl mandelmelk
  • 1-2 ss sitronsaft

​Topping:

  • 1 granateple
  • 4 ss havregryn
  • 2 ss ristede gresskarkjerner
  • 50 g friske bær
  • 2 ss frysetørrede bringebær

Slik gjør du:

  1. Skrell bananen og skjær den i skiver. Putt i blenderen sammen med de frosne bærene, dadlene, vaniljepulveret og det meste av mandelmelken. Miks til en tykk og jevn masse.
  2. Justér konsistensen med mer mandelmelk om den er for tykk og smak til med sitronsaft.
  3. Hell smoothien i to skåler og pynt med toppingen.

LES OGSÅ: Legger du fortere på deg av å droppe frokost?

2. Ristet rugbrød med avokado, egg og chili

4 porsjoner / Tid: 10 minutter

Dette trenger du:

  • 4 skiver rugbrød
  • 2 avokadoer
  • 1 sitron
  • 2 egg
  • 4 reddiker
  • 1/2 ts chiliflak
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du:

  1. Rist skivene med rugbrød i brødristeren.
  2. Mos avokadoene med en gaffel, og smak til med sitron, salt og pepper.
  3. Kok eggene slik du liker dem. Vi gikk for rundt fem minutter for å få bløtkokte egg.
  4. Smør avokadomosen i et tykt lag på de ristede skivene. Topp med et halvt egg per skive og reddiker i skiver. Dryss chiliflak over.

LES OGSÅ: Frokosten alle ekspertene anbefaler

3. Bananlapper med kokos og blåbær

12 stykker / Tid: 25 minutter

Dette trenger du:

  • 200 g modne bananer
  • 2 egg
  • 1 dl hvetemel
  • 50 g kokosmel
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts salt
  • Kokosolje til steking

Topping:

  • En kurv friske blåbær
  • 2 ss kokosflak
  • Eventuelt flytende honning eller sirup

Slik gjør du:

  1. Skrell bananene og mos dem med en gaffel. Rør inn egg, hvetemel, koskosmel og krydder.
  2. Varm opp en stekepanne med litt kokosolje. Om du vil få 12 lapper ut av røren, bør det være plass til fire stykker i pannen samtidig.
  3. Stek til de er gylne og gjennomstekte og legg dem på en tallerken.
  4. Topp med friske blåbær og kokosflak. Ønsker du å gjøre frokosten søtere, kan du ha litt flytende honning eller sirup over.

​​LES OGSÅ: Dessert du kan spise til frokost

Til forsiden