1. Smoothiebolle med topping
2 porsjoner / Tid: 10 minutter
Dette trenger du:
- 1 moden banan
- 250 g frosne skogsbær
- 2 dadler uten sten
- 1/2 ts vaniljepulver
- 2,5 dl mandelmelk
- 1-2 ss sitronsaft
Topping:
- 1 granateple
- 4 ss havregryn
- 2 ss ristede gresskarkjerner
- 50 g friske bær
- 2 ss frysetørrede bringebær
Slik gjør du:
- Skrell bananen og skjær den i skiver. Putt i blenderen sammen med de frosne bærene, dadlene, vaniljepulveret og det meste av mandelmelken. Miks til en tykk og jevn masse.
- Justér konsistensen med mer mandelmelk om den er for tykk og smak til med sitronsaft.
- Hell smoothien i to skåler og pynt med toppingen.
LES OGSÅ: Legger du fortere på deg av å droppe frokost?
2. Ristet rugbrød med avokado, egg og chili
4 porsjoner / Tid: 10 minutter
Dette trenger du:
- 4 skiver rugbrød
- 2 avokadoer
- 1 sitron
- 2 egg
- 4 reddiker
- 1/2 ts chiliflak
- Salt
- Pepper
Slik gjør du:
- Rist skivene med rugbrød i brødristeren.
- Mos avokadoene med en gaffel, og smak til med sitron, salt og pepper.
- Kok eggene slik du liker dem. Vi gikk for rundt fem minutter for å få bløtkokte egg.
- Smør avokadomosen i et tykt lag på de ristede skivene. Topp med et halvt egg per skive og reddiker i skiver. Dryss chiliflak over.
LES OGSÅ: Frokosten alle ekspertene anbefaler
3. Bananlapper med kokos og blåbær
12 stykker / Tid: 25 minutter
Dette trenger du:
- 200 g modne bananer
- 2 egg
- 1 dl hvetemel
- 50 g kokosmel
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts salt
- Kokosolje til steking
Topping:
- En kurv friske blåbær
- 2 ss kokosflak
- Eventuelt flytende honning eller sirup
Slik gjør du:
- Skrell bananene og mos dem med en gaffel. Rør inn egg, hvetemel, koskosmel og krydder.
- Varm opp en stekepanne med litt kokosolje. Om du vil få 12 lapper ut av røren, bør det være plass til fire stykker i pannen samtidig.
- Stek til de er gylne og gjennomstekte og legg dem på en tallerken.
- Topp med friske blåbær og kokosflak. Ønsker du å gjøre frokosten søtere, kan du ha litt flytende honning eller sirup over.
LES OGSÅ: Dessert du kan spise til frokost