Kaker

3 kaker du fortjener å spise i dag!

Det er tross alt kakedagen.

KAKEDAGEN: Feir kakedagen med en skikkelig god og saftig kake! I denne saken finner du våre tre favorittoppskrifter.  Foto: Shutterstock / P-fotography
KAKEDAGEN: Feir kakedagen med en skikkelig god og saftig kake! I denne saken finner du våre tre favorittoppskrifter. Foto: Shutterstock / P-fotography Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hurra, det er fredag endelig helg! Hva passer vel ikke bedre enn å feire dette med en skikkelig god og saftig kake? Nedenfor har vi funnet frem 3 av våre favorittoppskrifter.

Her er det noe for enhver smak! 

LES OGSÅ: «Det søte liv»​-bloggerens beste gulrotkaker

1. Daimiskake

(oppskriften gir 12 - 14 kakestykker) 

Nøttemarengsbunn: 

  • 3 eggehviter
  • 1 ½ dl sukker 
  • 100 g finhakkede hasselnøtter 
  • 50-100 g mørk sjokolade 


Fyll: 

  • 4 ½ dl kremfløte
  • 250 g melkesjokolade 
  • 2 eggeplommer 
  • Ca. 100 g daim 
     

Pynt: 

  • Ca. 50 g daimkuler 
  • Jordbær 


Slik gjør du: Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett litt sukker om gangen under fortsatt pisking. Vend i nøttene (rist dem gjerne på svak varme i tørr panne før de blandes i.) og finhakket sjokolade. Klipp ut en sirkel bakepapir, 24 cm i diameter. Legg papiret i bunnen av formen. Smør kantene. Fordel røren i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 160 grader i 45 til 50 minutter. Avkjøl.

Pisk fløten til krem. Hakk og smelt melkesjokoladen over vannbad. Rør i eggeplommer, en om gangen. Tilsett fløten. Rør i hakket daim sammen med resten av kremen. Fordel røren over bunnen. La det stå i fryseren i minst 5 timer. Ta kaken ut av fryseren cirka 15 minutter før servering. Løsne kanten og legg kaken på fat. Pynt med daimkuler og jordbær.

DAIMISKAKE: Nøtter, sjokolade, is og Daim, kan det bli bedre? Foto: All Over Press
DAIMISKAKE: Nøtter, sjokolade, is og Daim, kan det bli bedre? Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Én oppskrift - to kaker

2. sjokoladekake med ingefær- og appelsinsirup

(Oppskriften gir 8 -10 kakestykker) 

Dette trenger du:

  • 150 g mørk sjokolade, 70 %
  • 50 g valnøtter 
  • 50 g hasselnøtter
  • 25 g hvetemel 
  • 4 egg
  • 150 g farin
  • 140 g smør
  • 1 appelsin, skallet finrevet 


Ingefær- og appelsinsirup: 

  • 1 dl vann
  • 1 dl friskpresset appelsinjuice 
  • 75 g sukker
  • 1 ss finhakket frisk ingefær 


Slik gjør du: Hakk sjokoladen grovt, og kjør den med de to nøttetypene i en blender, men det skal ikke bli for fint. Del eggene i hvitter og plommer. Pisk hvittene stive med halvparten av sukkeret. Rør eggeplommene med resten av sukkeret. Smelt smøret og rør det med eggeplommeblandingen og appelsinskall. Tilsett sjokoladenøtteblanding og bland godt. Vend hvittene forsiktig i.

Legg bakepapir i bunnen av en springform på 22 cm og smør den. Ha deigen i og stek kaken på 170 grader i 55 minutter. Kok vann, juice, sukker og ingefær i en kjele til blandingen er tykk. Drypp sirupen over kaken og server.

SJOKOLADEKAKE: Denne sjokoladekaken med ingefær- og appelsinsirup vil garantert imponere gjestene dine!  Foto: All Over Press
SJOKOLADEKAKE: Denne sjokoladekaken med ingefær- og appelsinsirup vil garantert imponere gjestene dine! Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Bruk søtpotet i dessertene dine

3. Oreo ostekake 

(Oppskriften gir cirka 10 kakestykker)

Bunn: 

  • 250 g Oreo sjokoladekjeks 
  • 100 g smeltet smør 


Ostekrem: 

  • 2 plater gelatin
  • 400 g kremost for baking (2 beger)
  • 3 dl fløte 
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g smeltet hvit sjokolade 
  • 100 g Oreo kjeks 


Pynt: 

  • 100 g smeltet melkesjokolade
  • Rosa kuler eller annen pynt 


Slik gjør du: Legg bakepapir i bunnen av en form, 22 cm diameter. Kjør kjeks til smuler i en hurtigmiks. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeks­blandingen jevnt utover bunnen av formen og sett til avkjøling. Legg gelatinplater i kaldt vann.
Bland kremost, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle og pisk det sammen til en glatt og myk krem. Løs gelatin i litt kokende vann og rør den inn i ostekremen. Rør raskt inn hvit sjokolade, som er smeltet over vannbad.

OREO OSTEKAKE: Naaaaam, denne vil vi ha denne helgen!  Foto: Shutterstock / P-fotography
OREO OSTEKAKE: Naaaaam, denne vil vi ha denne helgen! Foto: Shutterstock / P-fotography Vis mer

Grovhakk resten av kjeksen og vend den inn i ostekremen. Hell ostemassen over kjeksbunnen og la kaken stå i kjøleskapet natten over. Pynt kaken med smeltet sjokolade og sukkerkuler.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer