Hurra, det er fredag endelig helg! Hva passer vel ikke bedre enn å feire dette med en skikkelig god og saftig kake? Nedenfor har vi funnet frem 3 av våre favorittoppskrifter.
Her er det noe for enhver smak!
LES OGSÅ: «Det søte liv»-bloggerens beste gulrotkaker
1. Daimiskake
(oppskriften gir 12 - 14 kakestykker)
Nøttemarengsbunn:
- 3 eggehviter
- 1 ½ dl sukker
- 100 g finhakkede hasselnøtter
- 50-100 g mørk sjokolade
Fyll:
- 4 ½ dl kremfløte
- 250 g melkesjokolade
- 2 eggeplommer
- Ca. 100 g daim
Pynt:
- Ca. 50 g daimkuler
- Jordbær
Slik gjør du: Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett litt sukker om gangen under fortsatt pisking. Vend i nøttene (rist dem gjerne på svak varme i tørr panne før de blandes i.) og finhakket sjokolade. Klipp ut en sirkel bakepapir, 24 cm i diameter. Legg papiret i bunnen av formen. Smør kantene. Fordel røren i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 160 grader i 45 til 50 minutter. Avkjøl.
Pisk fløten til krem. Hakk og smelt melkesjokoladen over vannbad. Rør i eggeplommer, en om gangen. Tilsett fløten. Rør i hakket daim sammen med resten av kremen. Fordel røren over bunnen. La det stå i fryseren i minst 5 timer. Ta kaken ut av fryseren cirka 15 minutter før servering. Løsne kanten og legg kaken på fat. Pynt med daimkuler og jordbær.

LES OGSÅ: Én oppskrift - to kaker
2. sjokoladekake med ingefær- og appelsinsirup
(Oppskriften gir 8 -10 kakestykker)
Dette trenger du:
- 150 g mørk sjokolade, 70 %
- 50 g valnøtter
- 50 g hasselnøtter
- 25 g hvetemel
- 4 egg
- 150 g farin
- 140 g smør
- 1 appelsin, skallet finrevet
Ingefær- og appelsinsirup:
- 1 dl vann
- 1 dl friskpresset appelsinjuice
- 75 g sukker
- 1 ss finhakket frisk ingefær
Slik gjør du: Hakk sjokoladen grovt, og kjør den med de to nøttetypene i en blender, men det skal ikke bli for fint. Del eggene i hvitter og plommer. Pisk hvittene stive med halvparten av sukkeret. Rør eggeplommene med resten av sukkeret. Smelt smøret og rør det med eggeplommeblandingen og appelsinskall. Tilsett sjokoladenøtteblanding og bland godt. Vend hvittene forsiktig i.
Legg bakepapir i bunnen av en springform på 22 cm og smør den. Ha deigen i og stek kaken på 170 grader i 55 minutter. Kok vann, juice, sukker og ingefær i en kjele til blandingen er tykk. Drypp sirupen over kaken og server.

LES OGSÅ: Bruk søtpotet i dessertene dine
3. Oreo ostekake
(Oppskriften gir cirka 10 kakestykker)
Bunn:
- 250 g Oreo sjokoladekjeks
- 100 g smeltet smør
Ostekrem:
- 2 plater gelatin
- 400 g kremost for baking (2 beger)
- 3 dl fløte
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 200 g smeltet hvit sjokolade
- 100 g Oreo kjeks
Pynt:
- 100 g smeltet melkesjokolade
- Rosa kuler eller annen pynt
Slik gjør du: Legg bakepapir i bunnen av en form, 22 cm diameter. Kjør kjeks til smuler i en hurtigmiks. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen og sett til avkjøling. Legg gelatinplater i kaldt vann.
Bland kremost, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle og pisk det sammen til en glatt og myk krem. Løs gelatin i litt kokende vann og rør den inn i ostekremen. Rør raskt inn hvit sjokolade, som er smeltet over vannbad.

Grovhakk resten av kjeksen og vend den inn i ostekremen. Hell ostemassen over kjeksbunnen og la kaken stå i kjøleskapet natten over. Pynt kaken med smeltet sjokolade og sukkerkuler.