Spinningsykkel

3 spinningmyter du ikke skal tro på

- Noe av det største våset jeg har hørt på lenge.

SPINNING: Det finnes mange myter om spinning, men stemmer egentlig disse?  Foto: Shutterstock / Monkey Business Images
SPINNING: Det finnes mange myter om spinning, men stemmer egentlig disse? Foto: Shutterstock / Monkey Business Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: En ting er sikkert og visst, spinning er en super treningsform som gir god kondisjonseffekt uansett fysisk utgangspunkt. 

Noe som ikke er like sikkert er hvorvidt mytene rundt den populære treningsformen stemmer. Derfor har vi tatt for oss tre av de vanligste - har du latt deg lure av disse ? 

LES OGSÅ: Veien til veltrente bein

1. Spinning gir tykke legger og lår 

Dette med at du kan få kraftige lår og legger av å gå på spinningtimer, er en myte som har versert i treningsbransjen i mange år. Men stemmer det på noe som helst vis?

Øystein Jensen, som er trener og fysioterapeut ved Artesia Trening, har fortalt at dette er noe av det største våset han har hørt på lenge! 

- Så fremt man ikke tråkker på maksimal motstand, og så vidt klarer å tråkke rundt, så er spinning en aerob aktivitet på linje med aerobic og løping. 

- Det innebærer moderat intensitet ispedd noe høy intensitet, men aldri så tungt at det vil bygge «kraftige legger og lår» - da må man trene ren styrke. Ifølge treningseksperten vil du imidlertid merke en viss muskelvekst dersom du begynner med spinning og aldri har gjort det før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer