Hjemmelaget Is

3 sunnere is du kan lage helt selv

Disse oppskriftene er til å få vann i munnen av - og det beste er at de er supersunne!

HJEMMELAGET IS: Hva smaker vel ikke bedre enn is du har laget helt selv- nam, nam og nam!  Foto: Shutterstock / Elena Veselova
HJEMMELAGET IS: Hva smaker vel ikke bedre enn is du har laget helt selv- nam, nam og nam! Foto: Shutterstock / Elena Veselova Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har vel alle lyst på deilig is nå som det endelig er sommer og sol ute. Har du imidlertid jobbet litt ekstra for bikiniformen denne sommeren, eller kanskje ønsker å ikke gå helt bananas hva gjelder sukkerinntak, kan det være fint å vite at det finnes andre isvarianter du kan lage helt på egenhånd som ikke inneholder sukker i bøtter og spann. 

LES OGSÅ: 5 tips som hjelper deg å holde vekta i sommer 

1. Hjemmelaget kesam-is

Denne godsaken kommer fra selveste Grete Roede, og er et godt alternativ til vanlig fløteis for dem som går ned i vekt, eller passer litt ekstra på vekten. 

- Denne desserten er både sunn og fristende, og den er i tillegg veldig enkel å lage. Deilige desserter som denne kan fint stå på menyen mens du går ned i vekt, har Jeanette Roede, som er kommunikasjonssjef og kostholdsekspert i Grete Roede AS, tidligere fortalt.

Dette trenger du for å lage 6 porsjoner kesam-is: 

  • 3 eggeplommer
  • 2 ss melis
  • 3 dl kesam 8 prosent fett 
  • 1 vaniljestang 
  • 2 ts vaniljesukker 
     

Slik gjør du: Lag eggedosis av eggeplommene og melisen. Skrap frøene ut av vaniljestangen og rør dem inn i kesamen sammen med vaniljesukker. Bland sammen de to delene og frys isen. Fryser du isen i en fryser, er det viktig å røre i den slik at den ikke blir krystallisert.

DEILIG: Kesamis med jordbær.  Foto: Aftenposten
DEILIG: Kesamis med jordbær. Foto: Aftenposten Vis mer

LES OGSÅ: Is som hjelper deg å holde vekta

2. Vannmelon-slush

Én eneste ingrediens trengs til denne deilige forfriskende slushen - stort enklere blir det ikke. Oppskriften kommer opprinnelig fra bakekona.blogg.no

Slik gjør du: Skjær en vannmelon i biter og putt den i blenderen til den har blitt en glatt væske. Deretter heller du massen over i en boks og lar den stå i fryseren til den har stivnet. Bruk en gaffel og skrap i vei til du får slush. Hell over i glass og nyt! 

ENKELT OG GODT: Vannmelon-slush er både kalorifattig og godt.  Foto: Bon Appetit
ENKELT OG GODT: Vannmelon-slush er både kalorifattig og godt. Foto: Bon Appetit Vis mer

LES OGSÅ: Dessert du kan spise til frokost

3. Banana soft serve 

Denne banan-softisen inneholder hverken melk eller sukker - og dermed perfekt for laktoseintolerante, veganere og personer som ønsker å passe litt ekstra på sukkerinntak. 

Slik gjør du: Kutt godt modne bananer i biter og legge dem i fryseren. Jo mer modne bananene er, jo søtere blir isen. Når bananene er gjennomfryst, putter du dem i en blender og mikser til du får en softis-lignende konsistens. Vanskeligere er det ikke - banan gir kjempegod smak og du trenger dermed ingenting mer. Server og nyt med god samvittighet. 

Føler du deg litt ekstra kreativ, kan du mikse inn enten bringebær eller blåbær, som gjør isen deilig og frisk! 

LES OGSÅ: Verdens beste og sunneste is lager du selv 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer