Kaffe

3 ting du kanskje ikke visste om kaffe

Halvparten av koffeinet du får i deg rundt klokken 16 på ettermiddagen, vil fortsatt sirkulere i kroppen rundt leggetid.

KAFFE: Her kommer tre morsomme fun facts om kaffe til den ihuga kaffeelskeren. FOTO: NTB Scanpix
KAFFE: Her kommer tre morsomme fun facts om kaffe til den ihuga kaffeelskeren. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mange føler seg totalt avhengig av kaffe, og drikker gjerne opptil flere kopper på morgenen for å kunne komme ordentlig i gang med dagen. Kaffeundersøkelsen for 2018 viste at 80 prosent av nordmenn over 18 år drikker kaffe minst én gang i uken, og totalt 66 prosent drikker kaffe daglig.

Om kaffe egentlig er sunt eller ikke har vært omdiskutert, men nå er de fleste enige om at koppen med svart kaffe ikke er noe du skal ha dårlig samvittighet for.

Det er likevel mange myter som florerer rundt den drikken de fleste av oss drikker opptil flere ganger om dagen. Vi i KK-redaksjonen har i alle fall med tiden samlet en god del saker med ulike fakta om kaffe - både gode og dårlige nyheter for kaffeelskeren.

Her kommer en liste med noe av det vi har plukket opp:

1. Hvor lang tid tar det før kaffekoppen virker?

Enten du er en svoren kaffedrikker, en ihuga energidrikk-entusiast, eller en som dyrker et intenst og langvarig forhold til pepsi max, så er det koffeinen som gjør at du føler deg pigg etter inntak av den foretrukne substansen. Men hvor lang tid tar det egentlig før kaffekoppen virker?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer