Helle Bornstein

3 tips som sikrer sommerkroppen

Ikke treningen som er viktigst!

I FORM TIL SOMMEREN? Da bør du starte nå. Og kosthold har faktisk mest å si! Foto: Scanpix/NTB
I FORM TIL SOMMEREN? Da bør du starte nå. Og kosthold har faktisk mest å si! Foto: Scanpix/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  Har det blitt mye kos og lite trening i vinter? Det er du nok ikke alene om, og har du lyst til å komme i form før sol, varme og strandliv melder sin ankomst, er det lurt å komme i gang allerede nå.

Heldigvis trenger det ikke være noe kjempeprosjekt å skulle komme i form til sommersesongen, selv om du kanskje føler at du har et dårlig utgangspunkt.

Kroppen vår er nemlig en mester i tilpasning og kommer seg fort når du først setter i gang. 

Faktisk viser forskning at helseeffekten kommer allerede etter 20 minutter med aktivitet, og treningsfremgang kan du få av så lite som 8 minutter med intervaller, forteller Tessa Sørensen, som er personlig trener og forfatter på tessasorensen.no. 

LES OGSÅ: Tre intervalløkter du kan gjøre overalt

Lag en skikkelig plan

Ønsker du varige resultater av treningen din, er det viktig at du finner noe du trives med, og at målene du har satt deg samsvarer med hva du velger å fokusere på. 

Er du litt utålmodig og vil oppnå raske resultater, anbefaler Sørensen blant annet å fokusere på styrketrening - som både øker fettforbrenning og former kroppen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer