Helse, Kosthold & Trening

4 apper som får ned pulsen på kaotiske dager (OG kan hjelpe deg ned i vekt!)

Blogger Monica Øien har møtt filosof og mindfulness-ekspert Viggo Johansen og testet 4 ulike apper som skal hjelpe deg å stresse ned.

Monica sammen med filosof Viggo Johansen. Foto: Monicaoien.no
Monica sammen med filosof Viggo Johansen. Foto: Monicaoien.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Monicaoien.no: Vi lever ofte på den ytre scenen og leter utover i verden i ting og i gjøremål etter lykke. Men hva skjer egentlig på den indre scenen i oss? Jo der kan du se deg selv. Om du tillater deg selv å trene. Trene på å være tilstede.

Jeg har gjort 8-ukers kurs med filosof Viggo Johansen og øver så mye jeg bare kan på å være til stede. I starten var dette bare ord som virket mer som glossy og trendy overskrifter. Men etterhvert når jeg knekker koden, trener og får jevn veiledning av Viggo begynner jeg å se en ny verden.

Hva skjer når man trener tilstedeværelse?

«Kort fortalt, det første som vanligvis skjer er at vi oppdager at det er konstant aktivitet i sinnet – som kan være litt overveldende. Men etter hvert som vi lærer å møte tanker og følelser med åpenhet og aksept, i stedet for kontroll, begynner vi å få tilgang på indre ro. Det er ikke slik at tankene blir borte, men vi får ro til tross for at det er tankeaktivitet – rett og slett fordi vi begynner å gi litt slipp. Gjennom denne formen for trening utvikler vi konsentrasjon, og med konsentrasjon begynner vi å se klarere, forteller Viggo.

Les hele intervjuet med Viggo her i Monicas blogg.

 

En app er superpraktisk, det eneste du trenger er en stol eller en matte, noen minutter og ja smarttelefonen din.

Det store paradokset er jo at denne smarttelefonen som vi stadig øver oss på å legge bort og begrense bruken av nå også kan gi oss en personlig veiledning og innføring i hvordan bruke mindfulness i ditt daglige liv. En app er superpraktisk, det eneste du trenger er en stol eller en matte, noen minutter og ja smarttelefonen din. (Husk å sette denne på «ikke forstyrr»). Kanskje kan en av disse appene være akkurat din stressredning. Jeg har sammen med Viggo testet ut noen apper. De starter som oftest med å snakke om pust, oppmerksomhet, avspenning og det å flytte oppmerksomheten din til her og nå.
4 apper som får ned pulsen på kaotiske dager (OG kan hjelpe deg ned i vekt!)

 

Her får du tips på 4 apper som kan hjelpe deg å komme i gang med din mindfulness trening:

 

1. Mindfulness Appen NOR.

Appen er lest inn på norsk. Den er veldig enkel, oversiktelig og praktisk. Du kan velge mellom 3 – 5 – 15 og 30 minutters programmer som veileder deg. I tillegg er det en kroppsskanning på 15 minutter. Perfekt dersom du liker en norsk stemme. Appen koster 19 kr. Terningkast: 5

2.  Headspace.

De selger seg selv inn som det ultimate verktøy for din personlige hjernetrening.  Det minner litt om et hjernetreningssenter der du må signere deg inn og registrere deg først. Den starter med et 10 dagers treningsopplegg som du guides gjennom. Her er det  programmer som også varer over tid, hvor øvelsene endres etter hvert som du utvikler deg og mestrer mindfulness treningen bedre. Du kan logge din egen progress, invitere venner og skape et nettverk. Informativ og innholdsrik. Apper er gratis. Terningkast: 5
 

3. Imindulness.

Den er lest inn på norsk, enegelsk og dansk. Enkel å bruke, men ikke så mange forskjellige muligheter. Har en oppmerksomhetstrening på 20 minutter, pusteanker på 10 minutter og en avslapning på 4 minutter. Du kan føre statistikk over treningen din. Appen koster 29 kr. Terningkast 3

4. Guidet reiki healing.

Det er en guidet healing meditasjon, har to sessions – en på 1 time og en på 1/2 time. Dette er appen for deg som ønsker en mer spirituell opplevelse mens du mediterer. Du kommer dypere om du bruker en time. Det er ikke nødvendig å være en praktiserende reiki for å bruke den, den funker fint å bruke som ren meditasjon med kroppskontakt. Interessant, behagelig og med vakker bakgrunnsmusikk. Appen koster 179 kr. Terningkast 5

Til info: Monica Øien (Monicaoien.no) er en av bloggerne AdLINK Media jobber kommersielt med. AdLINK Media er et datterselskap av Aller Media.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer