Kråkeboller:

5 gode grunner til å spise kråkeboller

Og ja, du kan plukke dem rett fra sjøen selv.

KRÅKEBOLLER: - Det er havets delikatesse, som man kan spise med ekstra god samvittighet, sier ekspert. FOTO: NTB Scanpix
KRÅKEBOLLER: - Det er havets delikatesse, som man kan spise med ekstra god samvittighet, sier ekspert. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kråkeboller eller sjøpiggsvin er kanskje ikke det første du tenkte på da du vurderte hva du skulle lage til middag i dag, eller hvilken godbit du skulle unne deg til lunsj. Kråkeboller lever i sjøen, og er runde baller med pigger som de fleste av oss prøver å unngå når vi bader om sommeren. De færreste tenker over at de faktisk kan være et velsmakende og bærekraftig måltid.

Pernilla Carlsson er forsker ved NIVA, og leder nå er prosjekt om kråkeboller. Hun har blant annet skrevet et innlegg i forskersonen.no om hvorfor vi bør spise flere kråkeboller, og trekker frem både smak, pris og tilgjengelighet som gode argumenter.

- Kråkeboller er enkle å få tak på. På lavvann når man dem med gummistøvler i fjæra. Ellers kan man legge en liten teine eller bruke en rake, sier Carlsson til KK.

Langs den norske kysten finnes det enorme mengder såkalte Drøbak-kråkeboller (de grønne), som er de som smaker best.

LES OGSÅ: Vi spiser stadig mindre fisk: - Kan føre til en rekke livsstilssykdommer

5 grunner til å spise kråkeboller

Carlsson lister opp fem gode grunner til å spise kråkeboller:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer