Menskopp:

5 grunner til å vurdere menskopp

Hva er egentlig fordelene med å bytte ut tamponger og bind med den stadig mer populære gummikoppen?

MENSKOPP: Hva er egentlig fordelene med å bytte ut tamponger og bind med en menskopp? Her er ekspertenes svar. FOTO: NTB Scanpix
MENSKOPP: Hva er egentlig fordelene med å bytte ut tamponger og bind med en menskopp? Her er ekspertenes svar. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Plutselig er den der igjen. Den beryktede uka. Uansett hvilke mens-vaner du har, er det dessverre bare slik at den dukker opp en gang i blant. Noen ganger passer det bedre enn andre, og det har vi alle måttet lære oss å leve med.

Kanskje har du følt på urettferdigheten i at du må dra på butikken og kjøpe bind og tamponger, når du faktisk ikke har noe annet valg. Kanskje har du kjent på de tørre tampongene mot slutten av uka, og hvor smertefullt det faktisk er å dra dem ut.

Eller så har du kanskje begynt med menskopp?

LES OGSÅ: Derfor tenker du annerledes når du har mensen

- Positivt med et nærere forhold til menstruasjon

Plutselig spredte fenomenet seg veldig, og i dag kan det virke som det er flere og flere som går over til den mer miljø- og økonomivennlige måten å få bukt med mensen på.

- Jeg synes det er veldig positivt at jenter og kvinner får et nærere forhold til kropp og menstruasjon, sier Evelyn Simonnes, sykepleier hos Sex og samfunn.

Det som kan gjøre det vanskelig å bruke menskoppen i det daglige, er blant annet rengjøringsrutinene den krever. Det er viktig å rengjøre koppen godt hver gang den tømmes for blod.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer